Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Мрднули нисте...:lol:
front.jpg

Da napravimo blic-analizu ruskog oruzja, u ovim trenutcima zatisja na miloj nam i dragoj Krstarici (bar na ovoj temi)....elem, moje je misljenje da je rusko oruzje uglavnom ispunilo ocekivanja, s tim da su neka oruzja cak prevazisla ocekivano, a medju njima, neka postala i sam hit u naoruzanju...tu je, recimo, TOS 1A, krasnopolj, razne vrste dronova, kinzal, krstarece, K-52 aligator, a apsolutna zvijezda je minopolagac (ne znam oznaku), koji posao obavlja sa daljine, onda i gdje to situacija zahtjeva....naravno, postoje i oruzja koja su podbacila, ali ona su u manjini, upitan mi je ucinak S-300 i manjih sistema PVO (buk i pancir), prvenstveno zbog slabe detekcije dronova, iako je dosta zahtjevno detektovati tako malu metu....

Nisam, šta da se radi. Uterivanje komunizma je jedna stvar, realni geopolitički interesi nešto sasvim drugo. Naravno, vaše je da se nadate.
Realni geopolitički interesi su takvi da je Rusija danas najveći agresor.

Ameri jesu pravili sranja u istoriji, ali danas Putin donosi zlo, a ti to pravdaš rečima "pa šta, i Ronald Regan je to radio pre 50 godina".

Lik se pravi blesav..Zamisli živiš u kući sa dvorištem imaš dvoje male dece..koja se tu bezbrižno igraju.. između tvog i komšijinog dvorišta ograda koju može svako da preskoči..
I sad komšija oće da kupi 5 pit bula i 5 dobermana da ih čuva u dvorištu..
Ti mu kažeš nemoj to da radiš al lik se pravi pametan i kaže mi : ko te jbe.. moje dvorište,ima da radim šta ja hoću
Normalno da mu neću to dozvoliti nego ću da preskočim ogradu i našamaram budalu

Kakva doza trolovanja. Neće pomoći Ukrima ni najmanje. Uopšte. Nikako.
Na svako ukazivanje na očiglednu agresiju, odgovor od vaše strane je isti: a pa i Ameri su to radili pre X godina pa se nisi bunio.

Kao da je to neki argument u korist agresora.

Onda ti ja ukažem na to, a i kukaš "trolovanjeeeee".

Šou.

Ima li bilo koga da još uvek ne veruje da je ukrajinaka ofanziva stala i da je de-fakto završena.

Rezultat ofanzive je katastrofalan, ekstremni gubici, nula dobitaka na terenu.

Sad još da vidimo imaju li Rusi neke ozbiljnije ofanzivne planove, u šta sumnjam, pa da privodimo priču kraju i da se pređe na pregovore o miru.

Trenutna linija razgraničenja vam je to što će biti, pomeranja će biti manja i kozmetička

Ukoliko Ukrajina sada ne uđe u pregovore, sledeća prilika će biti u za njih mnogo goroj poziciji.

Ја сам ономад мислио да горе од Сирије не може.
Кад види ђавла ето нама Украјине.Какве дијаболе помислили да могу ратoвати са Русима у дворишту Русије.
Ma ne bi oni, ali kad su čuli da će cijela Civilizacija na čelu sa Frtko&co da stane iza njih, ponadali su se da imaju šansi!
Buđenje je bilo vrlo bolno...

Na forumu je vec stotinu puta hvaljen debeli Kim zato sto je napravio 5-6 atomskih i ne smeju Ameri da ga diraju ali zato Ameri hoce da napadnu Rusiju koja ima 5-6 hiljada mnogo jacih bombi, logika proruskih forumasa. :D
NATO i SAD nikada nisu imali plan niti mooda da Rusiju napradnu frontalno i otvoreno, ponovio sam to mnogo puta ali vama ipak odgovara da papagajišete gluposti koje vam odgovaraju.

Plan je bio da se Rusija okruži i iscrpi izazivanjem beskonačnih konflikata na njenim granicama, uz finansiranje brojnih pokreta za nezavisnost i terorističkih organizacija unutar nje. Od tog plana nema ništa, Rusija je od 2008 u kontraofanzivi, sada udarajući ih dodatno tamo gde ih najviše boli.

300 hiljada ruskih i ukrajinskih žrtava u poslednje dve godine kaže drugačije.

Barem dok se ne pojavi nova teorija zavere da su ih sve pobili Amerikanci.
E tu smo, brale...Rusija je ponudila ruku, prije svih ovih zrtava, bas u nadi da se one izbjegnu...DNR i LNR su mogle ostati u sastavu Ukrajine, i da su Rusima priznati njihovi legitimni interesi i date garancije o nepristupanju Ukrajine NATO- u, ne bi bilo ni rata ni zrtava....Ukrima bi ostao sporan Krim, ali bi s obzirom na situaciju, uvijek mogli potezati to pitanje u OUN, naravno, pravnim argumentima, bez rata...i mozda vremenom, ostvariti neko svoje prisustvo na Krimu....ali sta se desilo, Rusija je glatko odbijena, samo sto nije ismijana od strane Zapada...upozoreni su, ponudjen je kompromis i sve je upravo Zapad ignorisao....namjerno ne spominjem Ukrajinu, jer ona nije odlucivala ni o cemu...i sad se javljas ti, i buljuk tebi slicnih hijena, da nam objasnis kako se radi o agresiji...i da, radi se o agresiji, samo je pitanje cijoj....

Rusi su napali Avganistan da podrže njihovu novu prorusku komunističku vladu.

Ali to je bio zajeb, ispalili se kao Ameri u Vijetnamu.
Ne razumem potrebu koja rezultira neistinom. Rusija nije napala Avganistan jer
1. uzecu u obzir verovatnocu da nisi dovoljno obrazovan da shvatis da je u to vreme odgovoran subjekt bio SSSR.
2. SSSR je poslao svoje vojne snage po pozivu legalne i legitimne vlasti Avganistana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back