Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 91.002
Nema ništa gospodo Ukri, CNN se bavi branom, poplavama i “ekocidom”, nema ničeg značajnog, a tako su se ponadali. Već su bili Ukri u tom selu, pa su pobegli kao zečevi, neće da im bude prvi put da beže.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
optuzuju Ukrajince za mrtvacke glave SS, a ovo nije isti trip
Nema ništa od toga, Rusija nije Izmrcvarena Zlobodanova Srbija iz devedesetih.Не потцењујмо нипошто повезаност почетка офанзиве, без обзира на губитке, са самитом ОТАН! Изетбеговић и Орић, уз неизбежну англосаксонску асистенцију су свесно жртвовали Сребреницу због великог пропагандног добитка. И данас га наплаћују. У шаху се то зове "гамбит".
И променише ток историје и остадоше у легенди док је људи.
Имате чак и ви изузетно редак светли пример из ваше "хисторије" - Никола Шубић Зрински.
Али дражи су вам усташки узори, па га прилично ретко спомињете. Ваљда искаче из ваше традиције, праве и измишљене.
tRENUTNO RASPOLOZENJE NE BEZ RAZLOGA.U Ukrajini nema mnogo normalnih:
Ukrajinci bi 41. imali isti odgovor kao Rusi, sem jednog manjeg dela stanovnistva.Zahvali Putinu.
Šta misliš, po zimi 1941, da si isto pitanje postavio Rusima, šta bi odgovorili?
Živiš u mitovima a tvrdnja da u Hrvatskoj nema ustaštva je obična laž - Tuđman ga je tako utkao u hrvatsku nacionalnu svest ida se sada svake godine zapomaže za koljačima postreljanim u Blajburgu - ubijao je Broz tamoi mobilisane domobrane, ali i četnike i Nedićevce koji su bežali sa ostalima,,malo je tamo bilo onih koji su zaglavi na pravdi Boga, znate vi to i sami.Kroz razdoblje Antike zabilježeno je bar sedam bitaka kod Vatrenih vrata (Termopilski klanac), i većina se odvijala po sličnom scenariju - branitelj su držali prilaz dok ih dio vojske nadmoćnog napadača nije obišao sporednim prolazom.
Legendu o 300 Spartanaca je uzdigla pobjeda grčke flote protiv trostruko brojnije Perzijske mornarice , koju je legendarni Temistoklo namamio u zamku u uski zaljev Salamine.
O ostalih 6 bitaka kod Termopila - nikad nisi čuo, zar ne?
To je samo najslavnija opsada , takvih je u ratovima protiv Turaka sa raznim završetcima bilo više od dvadeset... Đurđevac, gvozdansko, Klis, Slankamen, Sisak... Kod Siska je opsadu prekinula banska vojska i porazila Turke.
R.R. Tolkiena je za scenu u Two Towers kada kralj Teodren vodi posljednje branitelje u jurš preko mosta inspirirao baš taj legendarni juriš Zrinskog - samo je to kombinirao sa Bitkom kod Siska kada je opsjednutom gradu u posljednjem trenutku pristigla pomoć.
Ne znam zašto vi u Srbiji imate dojam da se u Hrvatskoj ljudi jako lože na ustaštvo. Izrazita manjina da, ali znatno manje nego recimo u Srbiji na četničku ikonografiju.
Većini je to davna povijest, i ljudi popizde kada se u raspravu dovlače ustaše , četnici, partizani...
Zaboravi to, mrźnja se nauči, posle se prenosi na decu, predrasude žive večno, znaš ti i sam. A počeli su mnogo pre ovoga, zavist prema uspešnijim rođacima.tRENUTNO RASPOLOZENJE NE BEZ RAZLOGA.
To je bilo malo više od seoske tuče batinamaTo je samo najslavnija opsada , takvih je u ratovima protiv Turaka sa raznim završetcima bilo više od dvadeset... Đurđevac, Gvozdansko, Klis, Slankamen, Sisak... Kod Siska je opsadu prekinula banska vojska i porazila Turke.
AjdPozajem povijest, pogotovo povijest ratovanja.
R.R. Tolkiena je za scenu u Two Towers kada kralj Teodren vodi posljednje branitelje u jurš preko mosta inspirirao baš taj legendarni juriš Zrinskog - samo je to kombinirao sa Bitkom kod Siska kada je opsjednutom gradu u posljednjem trenutku pristigla pomoć.
Baš je Tolkin imao na umu Zrinskog. Di si to pročitao, na kakvom hr. forumu? Imali smo ovde razne ludakeMeni je muka više da gledam ovaj masakr udario brat na brata a neko treći kriv za ovo sedi u fotelji i smeje se. Koliko je izgubljeno bele dece koja nikad neće biti rodjena...
Dogovor je mogao da se nadje, da Ukrajina nikad ne udje u nato i da se Rusiji prepusti Donbas i Krim
u situaciji gde imas aktivni vojni sukob, gde Rusija raketira i ubija Ukrajince u Ukrajini pitas prolaznike na ulici koga mrzeU Ukrajini nema mnogo normalnih:
Simpatije za Ukrajinu = simpatije za zemlju koja toleriše i podstiče neonacizam = podrška nacistima u ime viših ciljeva. Druga Srbija sad bukvalno u ime demokratije posržava nacizam, šta češ, interes dementnog Bajdena je viši cilj.kolke god simpatije da imam prema ukrajini morali su da sacekaju avione pre nego krenu u ovu avanturu… otkud znam
i jeste. Ali moras da priznas da su se odlično držali do skoro. Sad mislim da su izgubili malo kompas, strpljenje, pritisci sa strane verovatno i mislim da ce mnogo mladih uludo da pogine.Vrlo je frstirajuće kada tvoji izgube a tako su bili blizu.
Vidiš da je sav u mitovima. Tako će i Ukri magijom da povede Mordor, hoće, samo što nisu.To je bilo malo više od seoske tuče batinama
Ajd
Baš je Tolkin imao na umu Zrinskog. Di si to pročitao, na kakvom hr. forumu? Imali smo ovde razne ludake
On je uleteo u ovo ali navučen od tajnih službi zapada. Išli bi oni i dalje samo da dodju do ovog stepena eskalacije. Ako se išta može priznati Americi, to je da ima najgore, najpokvarenije, najbeskrupuloznije tajne službe na svetu. Ali efikasne u svom poslu.Putin se sam zakopao - sebe, Rusiju , Ukrainu.
Krim je već imao, čak i ja sam komentirao da je Krim specifičan slučaj, povjesno ruski, sa ruskom većinom sada, Zapad je sa Kosovom napravio presedan po pitanju očuvanja granica.
Za Donbas se vjerojano mogla naći kakva formula autonomije...
Ipak, cijela ta priča vrti se oko nalazišta nafte i plina - i u crnomorskom pojasu oko Krima, i na području Solovjansk - Kramatorsk.
Polako, videćemo u narednim danima i mesecima.Vidiš da je sav u mitovima. Tako će i Ukri magijom da povede Mordor, hoće, samo što nisu.
Pocinje iznova kada polirtika podgreje jedan manji krug mrzitelja, naveo si primer Blajburga gde su ubijali i Hrvati a stradali i Srbi bez politicara to bi utihnulo s vremenom.Zaboravi to, mrźnja se nauči, posle se prenosi na decu, predrasude žive večno, znaš ti i sam. A počeli su mnogo pre ovoga, zavist prema uspešnijim rođacima.