Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Link? Ili samo trolujes a moderator si?
19 poginulih amera. Izvestaj sa terena. Drzi se ti Bajdena, doniraj za pelene nesto vidis da im posrce ekonomija
ostavi ga
iskomplesirana licnost, UMISLIO da je pametan
a sa druge strane ga svi ispreskacu, bilo je i gorih od njega, mislim ,,pametnih,,
samo pozoves @marsijaner , on mu odmah rogove odbije

Ja jedino objasnjenje - mada su ovo Ukrajinci koliko vidim po zastavama - za taj neonacizam i u Ukrajini i u Rusiji i u Belorusiji i u Baltiku mogu da povezem sa ANTIKOMUNIZMOM, gde je GLUPI deo naroda povezao borbu nacista protiv komunizma sa tim da je (bar za njih) nacizam OK/super/stagod.

Ili to, ili su potomci nacista iz WW2 iz Ukrajine/Belorusije/Baltika ili cak i Rusije, mada su i ti nacisti iz WW2 moguce povezivali naciste i svoju borbu pod nacistima kao borbu protiv komunista.

Jer podsetimo se, belogardejci su se u povecoj meri stavili u sluzbu nacista, opet imajuci za njih zajednickog neprijatelja - komuniste u SSSR-u.

Ono sto je neshvatljivo je da su potpuno prevideli ili ih nije interesovala uzasna sudbina miliona pripadnika NJIHOVOG NARODA koje su nacisti pobili, mucili itd. Ja znam da su i oni pretrpeli uzasne zlocine od strane komunista, ali nacizam zaista nije bio resenje za taj problem.

Malo glupo da odgovaram na sopstveni post, ali...

To mi je isto kao kod nas da neko sada zato sto OPRAVDANO mrzi nase komuniste (da ne ispadne da ih branim) od posle WW2 slepo prihvati da je NATO OK jer je, eto, DEKLARATIVNO protiv komunizma, i prihvati da je OK sto nas je bombardovao 1999. jer je navodno Sloba bio komunista.
Sloba je bio BUDALA, komunista je bio isto koliko i ja, i zapravo je shebao Srbiju za vreme svoje vlasti, uz to sto je izgubio sve ratove i zahebao toliko naseg naroda u Krajini i na KiM. Ali svejedno ne smatram NATO bombardovanje kao prihvatljivo jer je bilo, eto, upereno protiv Milosevica (a stradala masa sveta koje sa njim nema nikakve veze, a njemu ni dlaka s glave).

To mi je isto kao kod nas da neko sada zato sto OPRAVDANO mrzi nase komuniste (da ne ispadne da ih branim) od posle WW2 slepo prihvati da je NATO OK jer je, eto, DEKLARATIVNO protiv komunizma, i prihvati da je OK sto nas je bombardovao 1999. jer je navodno Sloba bio komunista.
Sloba je bio BUDALA, komunista je bio isto koliko i ja, i zapravo je shebao Srbiju za vreme svoje vlasti, uz to sto je izgubio sve ratove i zahebao toliko naseg naroda u Krajini i na KiM. Ali svejedno ne smatram NATO bombardovanje kao prihvatljivo jer je bilo, eto, upereno protiv Milosevica (a stradala masa sveta koje sa njim nema nikakve veze, a njemu ni dlaka s glave).
Sve se s tobom slažem, ali mislim da nije kompletno objašnjenje, ima tu i religije kao uzroka, naravno i vekovnog straha od tako velike i moćne države na granici. Baltički patuljci su uvek osećali da moraju da imaju nekog zaštitnika da izbalansiraju moć Rusije, tako da su prihvatali svakog ko je to mogao da im ponudi. Poljaci su vekovima ratovali sa Rusima a Galičani tražili svoj identitet između njih.

Fzq4CNmWwAAXpGz
Aha

Sve se s tobom slažem, ali mislim da nije kompletno objašnjenje, ima tu i religije kao uzroka, naravno i vekovnog straha od tako velike i moćne države na granici. Baltički patuljci su uvek osećali da moraju da imaju nekog zaštitnika da izbalansiraju moć Rusije, tako da su prihvatali svakog ko je to mogao da im ponudi. Poljaci su vekovima ratovali sa Rusima a Galičani tražili svoj identitet između njih.

Naravno, i religije i nacionalnih identiteta, ali poenta je da cak i neka opravdana teznja ne moze da se ostvaruje tako naopakim metodama kako su to radili nacisti. Odnosno moze, ali posle nahebes ako izgubis...

A takvog Slobu je izabrao ko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back