Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo kod pašaluka, što se tamo događa u NDHziji, sve vas je manje.
Niste zadovoljni ulaskom u EU?

Vaša populacija je bila stabilna dok ste bili dio Juge, što se danas promijenilo?

Čujem da se povećava broj podupiratelja koji odlaze u Europu gdje ih se bolje razumije.:kava:
Ne brini, sve će se to izbalansirat, malo imamo manjka ljudi u turističkom sektoru, šta ti prijatelji kažu jel kreću lagano put mrske rvacke?

Да али ваљда си свјестан да Мађарска и Турска као чланице НАТО алијансе на шаљу оружје званично Украјини а Мађаркса као чалница ЕУ потпуно одудара од званичне вањске политике ЕУ, више пута доказала на јавном гласању.Дакле зашто је не избаце из ЕУ и НАТО ако се не може водити независна политика без да "газду" слушаш без поговора.
Pa mogu, ali po meni to nije korektno, ili si unutra ili nisi. Ne radi se o nekoj bitnoj članici bez koje se ne može, uostalom ako se može bez V. Britanije onda se može i bez jedne mađarske.

Šta je je, Leopardi i Bredliji prelepo gore.

TASS_59728147_0.jpg
Ма све је ово већ унапред виђено, Леопард и Бредли су СПОРАЋИ у односу на руске Т90 -сетице.

Procjene su da je Ukrajina pripremila oko 700 000 vojnika za ovu operaciju, misliš da je to to od njih? Pa dobro zašto si uvijek tako naivan?

Ako kažu 700 000, onda je sigurno preko milijuna, što bi bilo i za očekivati za operaciju ovakve veličine i značaja, znači ove čarke su tek taktičko preispitivanje terena, kokošarenje po selima, ozbiljna akcija se tek očekuje :per:
Od duge predigre ebacine nema

Ок ако мислиш да је тако, видјећемо све вријеме тече.

Знаш ли шта ја мислим, мислим да они одавно немају толико спремних војника, када кажем спремних мислим на обучене војнике у сваком смислу а не на силу мобилисане са убрзаном обуком од пар мјесеци.Да је тако лако обучити војника све државе би биле војне силе.

Додатни проблем офанзиве овог типа наравно нису само војници, проблем је све, као што видимо Укри користе сада највише западну опрему што значи да опрема са којом су располагали до фебруара прошле године готово да не постоји.То нам говори да је интензитет страдања стравичан јер Украјина је имала солидно комада постсовјестке опреме , после Русије највише залиха.Дакле не треба бити пуно паметан па закључити да насилан прелазак са руске не западну опрему значи лоша убрзана обука у ситуацији када те Руси гађају већ годину и 4 мјесеца.Превише нереалне наде улажете у ту причу али нисам ја тај који ће вам рушити снове, полако али сигурно ћете један по један схватати о чему се ради и да не треба вјеровати баш свакој Укро пропаганди.Није све тако црно-бијело, има овдје разних боја...

Točno, vidjet će se po rezultatima, i to u narednih mjesec - dva, za sad se ne vidi praktički ništa, par polomljenih oklopnjaka s jedne i druge strane, a to što putkofili dreče i misle da je rat gotov, to je već oblik psihičkog poremećaja, ja sam još i razumio takvo ponašanje i razmišljanje na početku rata, kad se zbilja moglo pomisliti da će ukrajina šaptom pasti, ali sad je već to zbilja postalo zatvaranje očiju pred stvarnošću, ono, ljudi, prošla je skoro godina i pol, rusi nikamo, struje ima, europa se nije smrzla, ukrajina je digla milionsku vojsku, oružje se doslovno slijeva u ukrajinu, o čemu vi pričate? :roll:

Pa mogu, ali po meni to nije korektno, ili si unutra ili nisi. Ne radi se o nekoj bitnoj članici bez koje se ne može, uostalom ako se može bez V. Britanije onda se može i bez jedne mađarske.
Какав би интерес имала Шпанија, Португалија, Италија и Грчка да пошаље своје младиће у рат против Русије, у случају ескалације сукоба са Пољском на пример.

Да ли би спровеле мобилизацију и да ли би се јужноевропљани одазвали истој ?

Замисли себе, да си Шпанац и да имаш 24 године на пример.

A jel može moja logika da sada koriste zapadnu jer se ipak radi o modernojoj i bolje zaštićenoj tehnici, pa kada sve skupa krene onda ide sovjetska tehnika iza ovih udarnih?
:lol: та прича је поприлично глупа чија опрема је боља бла бла.Ако су исте генерације кољу се буквално у боцу.
Међутим неформално руски оклоп још из ере СССР важи за најбољи на свијету, просто јер ту имају највећу традицију производње, америчка морнарица за најбољу на свијету, авиони се кољу у боцу генерацијски гледано, ПВО руски најбољи на свијету убједљиво опет постоји разлог за тај моменат огромна државетина, крстареће ракете Американци најбољи на свијету и тако даље и тако ближе.Има сегмената гдје су Американци бољи , гдје су Руси бољи, намјерно пишем Американци јер запад генерално нема озбиљну војну - индустрију производњу осим пар држава пре свега Британија и Француска гдје предњаче САД и то је то.Све отало је талашка...

Poslednja izmena:
Кланица се горе наставља, руси се повлаче остављајући локаторе, па кад укри дођу на локацију ШБББУУУУУУУУ.

Лудило се наставља, АКО НЕКО НЕ ЗАУСТАВИ КОКАИНСКОГ ЖРТВОВАЋЕ СВУ УКРАЈИНСКУ МЛАДЕЖ, ДО ПОСЛЕДЊЕГ.

Fowa2PPWIAAHXBk.jpg

Кланица се горе наставља, руси се повлаче остављајући локаторе, па кад укри дођу на локацију ШБББУУУУУУУУ.

Лудило се наставља, АКО НЕКО НЕ ЗАУСТАВИ КОКАИНСКОГ ЖРТВОВАЋЕ СВУ УКРАЈИНСКУ МЛАДЕЖ, ДО ПОСЛЕДЊЕГ.

Pogledajte prilog 1359953
U jbt ja cijelo vrijeme mislim da je Rusija napala Ukrajinu s ciljem uništenja

Kad ono ne, napao ju je Kokainski

.
Немачка и даље троши руски гас из залиха које очигледно прилазе крају.

Те залихе не могу на други начин да се попуне, осим увозом из Русије.

Европа је саму себе унаказила како Русима никада не би пало на памет.

.
U Junu vec 80 % skladista gasa u Njemackoj popunjena, prije Avgusta ce biti puna 100%, cijena gasa nikad niza nije bila :hahaha:

Screenshot_2023-06-14-11-35-45-809_com.android.chrome.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back