Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Била је једном јача, за време цара
Nikada jača, nikada spremnija, nikada humanija i nikada željnija da se istrebe nacisti svi, gde-god bili ...

RUSKA TROBOJKA.jpg

Jer nemaju snage.
Na 6 armiju su isle sovjetske armije, okruzili ih sa dvije strane u potpunosti. A ovdje glavni napad izvode placenici.
Od ruske armije se vise nista ne cuje osim da se svuda duboko ukopavaju, i ona propala ofanziva na Ugledar gdje su bili masakrirani.
potezi kao u ww2 su nemogući prvenstveno zbog dostupnosti informacija sa terena tj. fronta(nemogućnost skrivanja koncentracije snaga) i demografije...u ww1 u jednom danu ili pola dana znalo je poginuti više od 10 000 ljudi na uskom pojasu fronta i to se zvalo golemi gubitak...danas je golemi gubitak kod rusa kad u jednom danu bude ubijeno ili ranjeno 20 - 30 ruskih ljudi.

Koji problem imaju Rusi? Njihova je jedina briga da budu humani u denacifikaciji i da strada što manje civila...Nije to zločinačka Amerika koja je samo u Iraku ubula više od 500.000 nevine dece i više od 2.000.000 golorukih civila... Da li si tada Amere osuđivao za zločine? Da li si prokleo onu zlu vešticu Olbrajtovu, koja je, bez imalo ljudskog stida, javno izjavila - "VREDELO JE!" Šta je to što vredi toliko jadnih ljudi i dece?
Amerika jeste cinila zlo, Allbright-ova jeste bila zlo od zene, ratni zlocinac itd, nikad to nisam osporavao ali oni nisu tema, nema bas veze sa onim sto sam rekao.
Rusi imaju problem jer im se njihova Blitzkrieg specijalna vojna operacija vodjena od najelitnijih postrojbi od prije godinu dana pretvorila u ukopavanje cak i na Krimu, placenici su im postali udarna pesnica vojske, Bahmut naravno jos uvijek nije pao kao sto sam i predvidjao jos prije mjesec dana i vise. Nece ni pasti, tih 20tak % koliko drze Ukrajinci je kamen oko vrata Rusima.

Amerika jeste cinila zlo, Allbright-ova jeste bila zlo od zene, ratni zlocinac itd, nikad to nisam osporavao ali oni nisu tema, nema bas veze sa onim sto sam rekao.
Rusi imaju problem jer im se njihova Blitzkrieg specijalna vojna operacija vodjena od najelitnijih postrojbi od prije godinu dana pretvorila u ukopavanje cak i na Krimu, placenici su im postali udarna pesnica vojske, Bahmut naravno jos uvijek nije pao kao sto sam i predvidjao jos prije mjesec dana i vise.
Руцкој је рекао још у марту да ће рат потрајати дуго

gledajući razvoj situacije preporučio bih evropskim zemljama da počnu zvati mladiće u redovnu vojsku jer sa ovim današnjim kapacitetima u okolnostima globalnog rata rusija će sravniti sa zemljom dekadentnu evropu u kojoj je kod mladića mlađih od 25 najčešće ime muhamed.

FtyfefzWYAACSH3

Putin vodi svojom nepogrešivom rukom Rusiju u doba između dva svjetska rata..
Šta ti to znači? Putin je Rusiju uspravio, ekonomski osnažio, vojno učinio da je najveća vojna sila na svetu, i pravilno usmerio - istrebiti svako zlo koje decenijama želi da uništi ljudsku civilizaciju ... Zna da je to teško dokučiti tvom intelektu, ali onda se drži one narodne - Budala uvek lupeta gluposti ...

Руцкој је рекао још у марту да ће рат потрајати дуго
Ne mora znaciti, meni nekako izgleda da ce biti repriza iz 2014/15, svi ce biti razocarani jer ce nastupiti pregovori kad se izmore i zapad i Rusija, zaustaviti ce se sve tamo gdje je i pocelo izuzev Mariupolja mozda (za sada). Ukrajinci ce biti frustrirani jer s nakon svega u vecem gubitku nego prije i jer oslobadjanje Donbasa i Krima nije uspjelo, Rusi ce biti razocarani jer je za ulozeni trud premalo ostvareno, Ukrajina niti je denacifikovana niti je demilitarizirana, a u NATO je defacto postala najvazniji clan.
Nece tu biti nikakve grandiozne pobjede ni za jednu stranu.

Danas je 415. dan ruske invazije na Ukrajinu. U ruskom raketnom napadu na grad Slavjansk poginulo je 11 osoba, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Nastavljene su borbe i u Bahmutu, a iz ruskog Ministarstva odbrane juče su tvrdili da je grupa Vagner zauzela još dve oblasti tog grada. U međuvremenu je ukrajinski ministar finansija istakao da je od kolega iz G7 dobio uveravanja da će te zemlje podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Ključni događaji:

-Lula da Silva: SAD treba da prestanu da podstiču rat u Ukrajini
-Ukrajinski zvaničnici: 11 poginulih u napadu na Slavjansk, 21, osoba povređena
-Nakon povratka iz Kine Makron razgovarao sa Zelenskim
-Jermak: Dve žene poginule u ruskom granatiranju Hersona

Rusi imaju problem jer im se njihova Blitzkrieg specijalna vojna operacija vodjena od najelitnijih postrojbi od prije godinu dana pretvorila u ukopavanje cak i na Krimu, placenici su im postali udarna pesnica vojske, Bahmut naravno jos uvijek nije pao kao sto sam i predvidjao jos prije mjesec dana i vise. Nece ni pasti, tih 20tak % koliko drze Ukrajinci je kamen oko vrata Rusima.
gledaj šta će biti nek bidne ali što se tiče tebe i takvih sutra ili prekosutra imat će te priliku da okusite rusku artiljeriju....hrvatsska kao NATO država dužna je da u slučaju rat pošalje vojne snage na istočni front a ova aktivna profesionalna vojska se brzo potroši i malobrojna i neće produžavati ugovor već raskidati zbog ugroze života tako da očekujem mobilizaciju i slike po zagrebu kao u odesi i kijevu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back