Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snimak ekrana 2023-05-09 124954.png

Evo, ja ne vjerujem u takav ishod.
Vjerujem da će Ukri pobacati okupatora u Donbasu u Crno more, i da Krim neće osvojiti vojnim putem, nego će se krenuti pregovarati.
Добро. Сад пошто си то рекао.....да ли смеш да кажеш колико имаш година. Ево ја имам 49. Волео бих да знам твоје године како бих прилагодио свој одговор на твоју констатацију.

Meni je to zabava. Ne mrzim ih, nego bi ih rado vidjela kako nestaju u prah i pepeo.

Zaslužili su to stoljetnim predanim rovarenjem protiv mnogih naroda.
А може ли пре тога једно 30 година поморске блокаде, свих могућих санкција, најгоре економске девастације, уништење свих фабрика и инфраструктуре бомбардовањем, недостатком хране, лекова, нафте, гаса. Бесомучном инфлацијом, грађанским ратом и запрашивање земље осиромашеним уранијумом.

Министарство одбране Русије саопштило је да су нападе британским крстарећим ракетама „сторм шедоу“ на Луганск извела два украјинска борбена авиона које је потом оборила ловачка авијација Русије.

Како је прецизирано, 12. маја борбени авиони Ваздухопловних снага Украјине ракетирали су фабрику петрохемије и месни комбинат у Луганску користећи ракете „сторм шедоу“ које је Кијеву испоручила Велика Британија „упркос изјавама из Лондона да се то оружје неће користити за нападе на цивилне објекте“.
На територији луганских предузећа након напада је избио пожар. Оштећене су и стамбене зграде, а у нападу су рањени и цивили, укључујући шесторо деце.
Истиче се да је руска војска оборила авион Су-24 Ратног ваздухопловства Украјине који је изводио нападе на Луганск као и ловац МиГ-29 који га је пратио.

Rabotaju druzja vmeste. Rusi vojno, Kinezi ekonomski.

Znaci NATO ce imati opet duplo veci GDP od Kine? Hoce li Kina uopce moci nastaviti ekonomski rast ako doce do trzavica za zapadom to je takodjer u zvijezdama?

Ali sve to opet ne igra nikakvu ulogu posto ce u Kremlju do tada vladati proamericka klika, nakon sto ih budu morali spasavati od Ukrajinaca. I to sa obaveznim LGBT paradama u maju.

Јуришни одреди руске војске ослободили су још један кварт у северозападном делу Артјомовска.

У правцу Купјанска спречено је деловање две украјинске диверзантске извиђачке групе, а противник је за дан изгубио до 170 војника.

У правцу Доњецка у протеклом дану је ликвидирано преко 285 украјинских војника и плаћеника.

У подручју Краматорска уништено је складиште ракетно-артиљеријског оружја украјинске групе.

У подручју града Запорожја уништено је складиште авионског ракетног наоружања и складиште горива за украјинску војну технику.

У подручју града Николајева уништено је складиште муниције украјинске војске.

У правцу Херсона за дан је ликвидирано до 20 украјинских војника.

Ловачка авијација Ваздушно-космичких снага Русије оборила је хеликоптер Ми-8 украјинских Ваздухопловних снага у подручју града Купјанска у Харковској области.

Ja bih se zabrinuo da Ukrajina sa toliko vojske i naoruzanja ne moze da izadje na kraj sa jednim obicnim kuvarom.
Kuhar ima ljude koji ne mogu reće ne u tome je problem, Ukrajina mora radit sustavno i polako. Ukrajina mora napravit točno ono što je napravila Hrvatska 1995, pustit da se Rusi ispušu, istroše i demoraliziraju i onda opalit kako treba.
Ukrajina je imala zastarjelo oružje i infiltrirane špijune na svakom koraku, 20% vojske je radilo za Ruse, danas je to malo drugačije, oružje je modernije, Špijuna je sve manje, novac i logistika se slijeva sa zapada.
Ne bih bio na ruskom mjestu.

Znaci NATO ce imati opet duplo veci GDP od Kine? Hoce li Kina uopce moci nastaviti ekonomski rast ako doce do trzavica za zapadom to je takodjer u zvijezdama?

Ali sve to opet ne igra nikakvu ulogu posto ce u Kremlju do tada vladati proamericka klika, nakon sto ih budu morali spasavati od Ukrajinaca. I to sa obaveznim LGBT paradama u maju.
Kad zapad zaustavi Brodove iz Kine, Kina se raspada u roku od 2 mjeseca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back