Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Навео сам тенкове између осталог, суштина приче да европске државе у НАТО пакту не стоје баш сјајно како мислите.
Примјер украјинско-руског сукоба је фантастичан примјер да видите како и колико се данас оклоп троши уколико је у питању озбиљан фајт.
Не постоји озбиљан фајт без оклопа, шта мислиш зашто Зеленко моли за оклоп уколико је непотребан како мислите.

jel ti palo na pamet mozda, ALI SLUCAJNO dal je nekom palo na pamet, da Evropske zemlje nemaju nikakve namere da ratuju, pa shodno tome ne prave neke nepotrebne vojske

samo to nije u skladu sa vasim narativima da NATO planira da napadne Rusiju, jer kako da napadne, kad imaju samo 200 tenkova

medjutim vi i dalje nastavljate iako vam sve jasno i bez greske ukazuje da nije tako kako vas loze na sputnjiku

Poslednja izmena od moderatora:
🇷🇺🇺🇦Фридрихсон: на првој линији фронта у БАХМУТУ

Вагнер наставља нападе на позиције ВСУ, активно ради артиљерија. Тактички циљ је заузимање управне зграде округа. О борбама у граду на фронту и Новој тактици штурмовика Вагнера-више у репортажу

Fridrih Show 🖌️

Више на: 👇 🏻
https://t.me/FridrihShow/8033

Ovakav rat nikad prije nije bio.
Nove dimenzije ratovanja su u pitanju koje prije nisu bile moguce zbog nepostojanja tehnologija koje danas imamo.
Samo to sto Ukrajinci cvrsto drze sve crte obrane je dovoljan pokazatelj da ta zapadna pomoc ipak stize.
Definitivno se pomaze mnogo vise nego sto se to predstavlja javnosti.
Nitko nije lud da u detalj javno kaze sto je sve i kada Ukrajina dobila.
zapravo zapad je prilicno transparentan.

ako ne krije da ce da salje osiromaseni uranijum, bilo bi moronski tvrditi da kriju da su poslali 20 himarsa, ili 20 tenkova, ili 20 helikoptera ili 250 tenkova.

mislim, razumes valjda tu prostu cinjenicu, koju si i sam ispratio da javno i neskriveno kazu saljemo to ili to ili sta god da su spakovali na kamion i poslali Ukrajini.

sa druge strane imas Ruse koji tvrde da se u Maripoulju kriju legije stranaca, francuski i americki generali, laboratorije i ne znam sta, onda okupiraju Maripoulj, i tamo nema niceg. ok malo su masno lagali, medjutim problem nastane kada to tvrde u seldecih 15 gradova koje napadnu, i lokalni fanovi kluba Rusa i Siita nemaju nikakvu kriticnu misao niti pitanje, pa gde su ti generali. daj da ih pokazemo celom svetu i pokopamo NATO

ali nista, ostala masna laz. tako i price da ce NATO da ih napadne, a odmah sledeci post se podsmevaju kako Britanija ima sveukupno 200 tenkica.

pa cime ce onda da ih napadne, golim guzicama

Nadam se da su Rusi spremni za tu ofanzivu koja se može pretvoriti u konačni udarac režimu Zelenskog samo jednim potezom:

- čim ofanziva krene, što znači da su dovukli svo oružje koje imaju na front, polupati im sve mostove preko Dnjepra i odseći im logistiku

Nema potrebe da bilo šta drugo urade, samo razvaljivanje svih mostova i to će biti kraj priče.
Posalji im email sa planom, generale! :cepanje:

jel ti palo na pamet mozda, ALI SLUCAJNO dal je nekom palo na pamet, da Evropske zemlje nemaju nikakve namere da ratuju, pa shodno tome ne prave neke nepotrebne vojske

samo to nije u skladu sa vasim narativima da NATO planira da napadne Rusiju, jer kako da napadne, kad imaju samo 200 tenkova

medjutim vi i dalje nastavljate iako vam sve jasno i bez greske ukazuje da nije tako kako vas loze na sputnjiku
Ти би за промјену требао читати смислено шта ти неко напише а не да пројектујеш по свом нахођењу и онда свака прича изгуби смисао.
Ја износим како ствари стоје, имаш те податке јавно да нађеш врло лако, није тајна.Уопште није релевантно да ли се неко спремао или не за рат већ колико се он уопште пита и колико му је дозвољено да развија властиту намјенску војну индустрију.Украјини је дозвољено и још је набилдана, некој тамо Данској није јер нема потребе и није интерес ако ме схваташ.Боље да Украјинац гине него Данац.Тако размишља англосаксонац.
Говорим о стању Европи о којем се већ дуго прича, није то нека моја теза, теорија или шта већ.

Дакле НАТО алијанса постоји баш из таквог суштинског разлога, да шљака америчка војна индустрија а тиме и хегемонија.
Није моја идеја да се формира самостална европска војна алијанса, о томе се прича већ дуго.
Њемачка и Италија су губитнице у другом великом рату, никада им није ни допуштено да развију велику војну индустрију.
Ове бораније ака Хрватска, Албанија и остале Белгије нећу ни да рачунам.Дакле имаш Шпанију која је ок али ништа специјално и Француску и Британију као једине колико толико самосталне државе које знају направити свој оклоп, авион и брод.Да ли ме пратиш и даље?

Е сада шта имамо даље, када избациш папир шта оне посједују за сразмјер државе је врло скромно.Истина не треба им јер оне су мање више само саучесник у смијешно малим цифрама када се треба напасти неки тамо далеко Ирак јер већину логистике среди и обезбиједи моћна америчка војска.

Poslednja izmena od moderatora:
Nadam se da su Rusi spremni za tu ofanzivu koja se može pretvoriti u konačni udarac režimu Zelenskog samo jednim potezom:

- čim ofanziva krene, što znači da su dovukli svo oružje koje imaju na front, polupati im sve mostove preko Dnjepra i odseći im logistiku

Nema potrebe da bilo šta drugo urade, samo razvaljivanje svih mostova i to će biti kraj priče.
logicno bi bilo. da im razvale komunikacije, kojim se doprema zapadna tehnika i to jos na samom pocetku...nesto tu ne stima, koje mi ne razumemo

Screenshot_20230328_130940_com.android.chrome_edit_475505304352963.jpg
Screenshot_20230328_131009_com.android.chrome_edit_475530657253480.jpg

Screenshot_20230328_131112_com.android.chrome_edit_475579710309723.jpg

goodfellas-wiseguys.gif

Има ли ишта глупље од глупих усташа?

sad bez trolanja da postavim pitanje ovde, mogu i drugi da odgovore

ako rusija do sada nije polupala zeleznicke stanice, mostove, pruge, i putnicke mostove da prekine logistiku, najvise vojnu logistiku

dal je tebi i drugima to normalno, da Rusija dopusta da se dovlaci oruzje, nesmetano i neometano, kojim ce da ubijaju ruske vojnike na linijama fronta, ili ne mora vojnike, bombarduje se tamo Dodnjeck ali ne u vojnim nego u civilnim delovima gradova

zasto imate ideju da ce sada da napadnu mostove, ili sta god, mislim, meni je glupo sto pricate o tome

o tome se moglo pricati na pocetku rata, kad su gubili teritorije tokom letnje ofanzive etc.

sad da ruse mostove, debelo su zakasnili

🇺 🇦 Поред доласка немачке технике, украјински тенкисти су завршили обуку на британским Challenger 2 и већ су се вратили у Украјину. Извештава The Guardian.

Курс обуке трајао је неколико недеља и састојао се од обуке за управљање тенковима, као и вођења борбених акција са њима.

Очекује се да ће Западна оклопна возила и посаде обучене на њима стићи управо на време за украјински контранапад најављен за пролеће.

milinfolive

Британски инструктори обучавали су тенковске посаде ВСУ за употребу муниције са осиромашеним уранијумом, - Declassified UK

Према порталу, у видео запису о припреми војних ВСУ у Британији за управљање тенковима Challenger 2, објављеног 26. марта Министарства одбране Краљевине са сопственим ресурсима, можете видети снимке муниције са осиромашеним уранијумом.

Мгрегор и Ритер кажу да не вреди док се не науче и методике садејства а како стижу бивају убачени као допуна без тактичке, те и у ширем смислу стратешке, рационале.

Ти би за промјену требао читати смислено шта ти неко напише а не да пројектујеш по свом нахођењу и онда свака прича изгуби смисао.
Ја износим како ствари стоје, имаш те податке јавно да нађеш врло лако, није тајна.Уопште није релевантно да ли се неко спремао или не за рат већ колико се он уопште пита и колико му је дозвољено да развија властиту намјенску војну индустрију.Украјини је дозвољено и још је набилдана, некој тамо Данској није јер нема потребе и није интерес ако ме схваташ.Боље да Украјинац гине него Данац.Тако размишља англосаксонац.
Говорим о стању Европи о којем се већ дуго прича, није то нека моја теза, теорија или шта већ.

Дакле НАТО алијанса постоји баш из таквог суштинског разлога, да шљака америчка војна индустрија а тиме и хегемонија.
Није моја идеја да се формира самостална европска војна алијанса, о томе се прича већ дуго.
Њемачка и Италија су губитнице у другом великом рату, никада им није ни допуштено да развију велику војну индустрију.
Ове бораније ака Хрватска, Албанија и остале Белгије нећу ни да рачунам.Дакле имаш Шпанију која је ок али ништа специјално и Француску и Британију као једине колико толико самосталне државе које знају направити свој оклоп, авион и брод.Да ли ме пратиш и даље?

Е сада шта имамо даље, када избациш папир шта оне посједују за сразмјер државе је врло скромно.Истина не треба им јер оне су мање више само саучесник у смијешно малим цифрама када се треба напасти неки тамо далеко Ирак јер већину логистике среди и обезбиједи моћна америчка војска.
vidim da je moderator i meni i tebi menjao poruke sto menja smisao kako njemu odgovara
sto ce reci, nema smisla baviti se ozbiljnim pisanjem,
da nastavim sprdanje

Da,bas se vidi,iz aviona se vidi da su mirotvorci.

Мгрегор и Ритер кажу да не вреди док се не науче и методике садејства а како стижу бивају убачени као допуна без тактичке, те и у ширем смислу стратешке, рационале.
Планере акције не интересује здрава логика јер не губе своје људе него неке тамо неважне, само им је важно да некако ослабе Русе како војно тако и економски, као што је било почетком 90-их.

logicno bi bilo. da im razvale komunikacije, kojim se doprema zapadna tehnika i to jos na samom pocetku...nesto tu ne stima, koje mi ne razumemo

logika nije jaca strana u ruskom nacinu vodjenja ovog rata

verovatno odgovor lezi u nesposobnim generalima sa ruske strane, verovatno najgora generacija ruskih oficira u nekih 1000 godina ruskog ratovanja

На доњој слици како седе државници

На горњој како седе дементни педофил и пиЋиЋ клиторис Џастин

Pogledajte prilog 1317598
bilo je dosta price o ovim sarenim (smesnim) carapama koje nosi Trudo

naime rec je o fabrici koja zaposljava ljude sa Daunovim sindromom, a on ih nosi da ih podrzi

ne treba se tome smejati, u najmanju ruku je debilno

a ni cinjenica dal neko nosi bele, crne, ili zelene carape nema nikakav znacaj

Ta humanitarna katastrofa je započela kad je NATO gurunuo Ukrajinu pod okupaciju, otimanjem vlasti od legalno izabranih i ubijanjem Rusa po Ukrajini, zabranom ruskog jezika, rušenejm ruskih spomenika. Sve ono što inače razni fašisti i komunisti rade, tako američki.
'Ajde ponovi jos mnogo puta leba ti ako se laz ne ponovi 1000 puta ne moze postati istina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back