Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je fenomenalno! Bilo koja bomba postaje pametna!
fenomenalno??? pa to ameri rade zadnjih 27 godina :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Mk-84_xxl.jpg

GBU-31_xxl.jpg

From 1998 to November 2016, Boeing completed more than 300,000 JDAM guidance kits. In 2017 it built more than 130 kits per day.[4] As of February 2020, 430,000 kits had been produced.[5]

🇷🇸Србија - други јавни извештај Информативно-аналитичког центра Readovka

И Руси и Срби воле да понављају да су братски народи. Али не разумеју сви драматичну и трагичну стварност иза ових речи. Историја пада Србије 90-их година је трагична не само сама по себи – осврћући се на искуство тако блиског словенског народа, можемо много тога да разумемо о себи и својој судбини. 1999. године, НАТО бомбардовањем Југославије почео је јаз између Русије и Запада. Треба да погледамо у судбину наше браће по крви - у овим очима видећете одраз својих.

24. март је још једна годишњица од почетка НАТО бомбардовања Југославије, с тим у вези, представљамо Вашој пажњи други јавни извештај информативно-аналитичког центра Реадовка.

Извештај је доступан за преузимање (на који се може кликнути)👇🏻
https://cdn.readovka.space/pdf/Доклад Сербия IAC Readovka.pdf

Upd: Zergulio:Ово је други тематски извештај тима Реадовка (први је био о Зеленском и британским специјалним службама).👇🏻

„Зеленски – пут у рат“ – први јавни извештај информативно-аналитичког центра Реадовка доступан за преузимање Представљамо Вашој пажњи први јавни извештај информативно-аналитичког центра...
https://t.me/readovkanews/55044

Просто је невероватно да после онога што се десило у Југославији, пример како су се понашале САД и НАТО, Русија толико година покушава да преговара са САД и НАТО о Украјини. Да су се градиле илузије о некаквом партнерству и мирном суживоту. Сви ови "драги партнери" и "црвене линије"

Југославија нам није била довољна. Ништа нисмо научили на примерима Либије, Сирије, Ирака и других земаља. Наставили смо да се играмо „партнерства” и „договора”. А чак и када је Украјина 2013. године почела да гори, стално смо пружали руку пријатељства, на шта су САД и НАТО подругљиво попиздили.

У данашњем свету морате брже да учите. Објективно, пример Југославије био је довољан. Овај пут. И време је да престанемо да штедимо Украјину. САД су уништиле скоро све друштвене објекте у Југославији, што је изазвало озбиљну кризу. Доста је "одмазде"<..>Јер је ово рат. Ово је два.

FsCTzROWIAIFPJH

Дужност према домовини и искупљење: група ЧВК «Вагнер» бораца из редова бивших затвореника вратила се са фронта.

Борци ЧВК «Вагнер» , који су у СВО отишли директно са места лишења слободе, враћају се кући по истеку уговора са наградама и помиловањем.У борбама на тешким секторима украјинског фронта провели су најмање шест месеци.

"Идем кући чисте душе и осећањајем оствареног успеха. Урадио сам шта сам зацртао. Жив сам и видећу родбину.

Борци јуришних јединица су захвални ЧВК «Вагнер» што им је дао шансу да се придруже одбрани Донбаса.

„Одлучено је да ако постоји таква прилика, онда је потребно учествовати у специјалној операцији. Да се искупиш за свој дуг према Отаџбини, да одговориш што си једном посрнуо. Па и зато што живим 200 км од свега овог безакоња. А кад ми дођу на праг, закуцају ми на врата, биће ми јако непријатно. Док то не ураде, боље их је уништити у корену. Морамо то да урадимо тамо.

Учешће у СВО омогућило је борцима да испуне своју грађанску дужност, искупе се за претходне грешке и пронађу поуздане другове. Многи од њих планирају да се врате у службу након предаха у цивилном животу.

„Занимљиво је да за нас кажу: чули смо да сте плаћеници, за новац. Нема ништа тако... Ми смо патриоте. Свиђа ми се политика коју промовише наша влада. Свиђа ми се како ова компанија ради. Све иде паралелно, глатко. Стигао сам тамо где сам хтео."

🇷🇺 Више од 5.000 људи је на слободи и помиловано из ЧВК «Вагнер».

„Смањили смо криминал у Русији 10 пута и обучили бивше затворенике боље него обучене пионире и октобарце у совјетско време“, рекао је Пригожин.

...https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1639593361488199684

Šta misliš jel se JDAM može okačiti na Slovačke MiG-29
Može, a kako da on uzleti dovoljno visoko da lansira planirajuću bombu a da ne popije R-77 ili R-37M?

Planirajuće bombe (glide bombs) se ispuštaju sa većih visina da bi imale neki domet, ako joj je finesa 10 - izuzetno dobra brojka za nešto teže od 100 kg onda ona može da jedri u daljinu 10 puta dalje nego što je bila visina na kojoj je ispuštena. I kako će to tih 4 aviona da promeni tok rata?

Poslednja izmena:
Ko te tjerao da bez vize ulaziš u državu za koju znaš da ti treba viza, i to još ulaziš s nedozvoljenim i neprijavljenjim oružjem, i imaš ideju ubijati legalnu vojsku te države?
Šta bi mogli ili trebali zaslužiti?
Mogu biti sretni ako brzo skončaju.

Zamisli ideju, dođeš u npr. Australiju bez vize, s automatskom puškom i bombama, ilegalno uđeš u državu i kreneš ubijati njihove vojnike ili državne službenike. Šta misliš da bi ti se desilo

Da, samo što si zaboravio da nije baš sve tako počelo

Šta misliš, šta bi se desilo da recimo Novi Zeland odluči preko noći da je sasvim legalno i legitimno da ubija Australijance koji tamo žive.

Nisam slusao skoro sta kaze,ne znam ni dali je bilo sta.Gledaj samo kako ce se ovo zavrsiti,jer Rusija jos uvek nije proglasila ratno stanje a ratuje sa ko zna kim sve u Ukrajini,to ce se saznati posle nekog vremena kada pokazu dokumenta poginulih iz raznih drzava.A skupljaju dokumenta.
Ima koliko hoćeš. Iz Gruzije ih je poginulo već sada bar 40. Iz Azerbejdžana preko 20. Mogu da potražim tačne cifre.

Ta jedinica “Cold Yar”, tj “Holodni Jar” je inače nazvana po jednoj selendri u Dnjeporopetrovskoj oblasti, izbor je pao na baš to ime jer asocira na Babi Jar, mesto gde su Ukri do poslednjeg saterivali kijevske Jevreje pred cevi Hitlerovih SS i SD. Masakr su preživeli samo oni kijevski Jevreji koji su se samoinicijativno pridružili jedinicama od oficira Crvene Armije, etničkih Rusa i službenika NKVD koje su uz gubitke od preko 70% uspele da se probiju iz obruča kad je zahvaljujući Ukro držanju prema Nemcima Kijev bio opkoljen.
mala informacija...zarobljene oficire i vojnike jugoslovenske kraljevske vojske a koji su bili židovi njemci nisu dirali tj. ubijali već su rat proveli u zarobljeničkim logorima poput ostalih...ukoliko bi po raznim razlozima tražili da napuste status ratnog zarobljenika bilo da se pridruže novim kvinslinškim vojskama ili nekim drugim razlozima bili bi pušteni a nakon toga ponovno uhapšeni i poslati u aušvic.

Bahmut se nalazi u Donjeckoj Narodnoj Republici a ne u Ukrajini.A DNR je pripojena Ruskoj Federaciji sto znaci da si pogresio.Ukrajinci jesu u Rusiji.
Jedino sto je vazno je kako odnosno gdje Ukrajinci vide Bahmut, za njih je u Ukrajini, u njenim medjunarodno priznatim granicama koje je i Rusija prvobitno priznala.
Ukrajinci ne priznaju nasilno komadanje svoje teritorije kao sto ni vi ne priznate nasilno otimanje Kosova od Srbije. S punim pravom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back