Bojan_BRT
Buduća legenda
- Poruka
 - 30.945

Juce je bio Asad,znaci da su i sirijska?Xi u ponedjeljak stiže u Moskvu, u planu potpisivanje više bilateralnih sporazuma
Rusija i službeno postaje kineska![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Juce je bio Asad,znaci da su i sirijska?Xi u ponedjeljak stiže u Moskvu, u planu potpisivanje više bilateralnih sporazuma
Rusija i službeno postaje kineska![]()
 Jaooooooo
Као што сам ти написао може да буде веома чупаво по Русе јер су Украјинци спремили извесне снаге које припремају за офанзиву. Тачан број тих снага се не зна али претпоставља се да броје 50 000 - 100 000 војника. Можда ће имати и више али добро обучених и добро наоружаних око 50 000 што са техником коју добију од запада што део својом техником могу да одраде много. Може бити врло ефикасно јер су Руси развучени на великом фронту а још их везују за себе у градовима (Бахмут....). тако им смањују број оперативно способних а уједно их исцрпљују и троше им технику.Kakve su ti procene, na osnovu dostupnih informacija, o potencijalnoj ofanzivi AFU?
Ak ti Tixi radi u smjeni, definitivno ne!Jel se isplati otić u Srbiju natočit tank ruskog goriva ?
pitam za prijatelja![]()
sa ovim postom se u nekoj meri slazem samo mislim da rusi imaju drugu taktiku ako odluce da dodju u podrucja zapadne ukrajine gde bi imali diverzante na svakom koraku a to je strategija spaljene zemlje gde bi svako malo vece naselje jednostavno izbrisali sa zemlje i time pokrenuli totalni egzodus na zapad i totalno ciscenje te regije za sva vremena to je neko moje vidjenje isto bi bilo i sa poljskom ako bi usla vojno u ukrajinuКао што сам ти написао може да буде веома чупаво по Русе јер су Украјинци спремили извесне снаге које припремају за офанзиву. Тачан број тих снага се не зна али претпоставља се да броје 50 000 - 100 000 војника. Можда ће имати и више али добро обучених и добро наоружаних око 50 000 што са техником коју добију од запада што део својом техником могу да одраде много. Може бити врло ефикасно јер су Руси развучени на великом фронту а још их везују за себе у градовима (Бахмут....). тако им смањују број оперативно способних а уједно их исцрпљују и троше им технику.
Ако Украјинци успеју да пробију фронт заћи ће Русима иза леђа и мораће да убацују много нових снага да "закрпе" рупе и да спрече повлачење. АКо и не успеју нешто много да продру у дубину Руских територија везаће јако велики број снага за себе и биће права кланица.
Ово ће вероватно бити последња велика битка до Дњепра. Преко ће Руси јако тешко а ако Украјинци успеју да пребаце преостале снаге преко моћи ће дуже да се бране. А ако не биће њима гадно. Исход доста зависи од тога шта у суштини Руси желе да постигну.
Ако иду до Дњепра а не преко и освојене територије присвоје ту ће можда и бити неких могућности за успостављање каквог-таквог статус кво. Ако се и успостави мир увек ће Украјинци моћи да гађају преко Дњепра у дубини и вршиће чарке стално.
Ако Руси покушају преко Дњепра, са оваквом тактиком и управљањем ратом тешко да ће да ураде било шта без великих жртава. Мислим да нису спремни за то бар не сада. Ту је и други проблем јер негде до Кијева, можда и мало даље становништво се можда и не би много бунило. Било би отпора али не организованих јединица, бар не у некој великој мери. Али ако освоје западни део Украјине добиће диверзанте и разне акције готово свакодневно. Мораће да држе ту 200 000 - 300 000 војника готово стално.
Остаје да се види
tezina tenka u tonama nije isto ili bitno kao i specificni pritisak gusenica na tlo. Tezina u tonama moze da ima ulogu pri prelasku mosta ali van terena, ce se i teski tenk kretati ako ima siroke gusenice.Cekaj,stani,slusaj,pazi,evo vidi: Jel ti vidis na video snimcima negde te Leoparde?A jel vidis oko Bahmuta koliko ima ostavljenih vozila u blatu?Zasto Ukrajinci ne pokazu te Leoparde?Preteski su za onaj teren.Gde gresim?
Пала ми је на памет и та опција али то је баш екстрем екстрема јер би морали да склоне 8 000 000 - 10 000 000 људи што је стварно ......ух. Мислим да за то они нису спремни, не војно него морално. Али опет видећемо.sa ovim postom se u potpunosti slazem samo mislim da rusi imaju drugu taktiku ako odluce da dodju u podrucja zapadne ukrajine gde bi imali diverzante na svakom koraku a to je strategija spaljene zemlje gde bi svako malo vece naselje jednostavno izbrisali sa zemlje i time pokrenuli totalni egzodus na zapad i totalno ciscenje te regije za sva vremena to je neko moje vidjenje isto bi bilo i sa poljskom ako bi usla vojno u ukrajinu
Da mnogo vredi sira gusenica kad propadne pola metra u blatotezina tenka u tonama nije isto ili bitno kao i specificni pritisak gusenica na tlo. Tezina u tonama moze da ima ulogu pri prelasku mosta ali van terena, ce se i teski tenk kretati ako ima siroke gusenice.
Kazacok je ukrajinska narodna igraUči kazačok. Neka, trebat će mu....
da nemam veliko poznavanje vojne tehnike i ja bi se slozio sa tobomDa mnogo vredi sira gusenica kad propadne pola metra u blato
EU je danas okupirana
da nemam veliko poznavanje vojne tehnike i ja bi se slozio sa tobom
Pripreme za veliku ofenzivu idu dalje...
To je radio FSB pedesetih godina,zapadna Ukrajina nikad nije ni interesovala nesto posebno Rusiju,niti je bila pod narocitom kontrolom Moskve.Пала ми је на памет и та опција али то је баш екстрем екстрема јер би морали да склоне 8 000 000 - 10 000 000 људи што је стварно ......ух. Мислим да за то они нису спремни, не војно него морално. Али опет видећемо.
verujm mi ti nacisti iz galicije kad vide da svako vece naselje rusi brisu sa zemlje ima svi da pobegnu cak i u suknjama kao ove nase usrase 45 za blajburg to ti je isti sklopПала ми је на памет и та опција али то је баш екстрем екстрема јер би морали да склоне 8 000 000 - 10 000 000 људи што је стварно ......ух. Мислим да за то они нису спремни, не војно него морално. Али опет видећемо.
ucio sam vojnu skolu, bio na sluzbi, voziko se mehanizacijom po terenu i blatu... jos od 80 desetih...hahahahahahhaahahah
Pa to nije drzava to je logor.
Gatas u pasulj ili ti se javlja vasiona pa znas koje sam ja godiste??ucio sam vojnu skolu, bio na sluzbi, voziko se mehanizacijom po terenu i blatu... jos od 80 desetih...
ti si pucao po video igrama
ucio sam vojnu skolu, bio na sluzbi, voziko se mehanizacijom po terenu i blatu... jos od 80 desetih...
ti si pucao po video igrama
i sad kad se sa decom objasnjavas:
ne volim ja ratove...а ти? Јеси ли пуцао у рату?