Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Украјина нема везе са НАТО, не би никад постала члан, нити је то тражила.

Путин је напао Украјину да би показао колико је јак, показао је све само не то.

Уместо Украјине, у НАТО ће ући Шведска и Финска, значи још гора опција.

Дојмим да је испао глуп, шта ти мислиш?

А како ће Украјина завршити, видећемо.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm
  • Dialogue and cooperation started when newly independent Ukraine joined the North Atlantic Cooperation Council (1991) and the Partnership for Peace programme (1994).
  • Relations were strengthened with the signing of the 1997 Charter on a Distinctive Partnership, which established the NATO-Ukraine Commission (NUC) to take cooperation forward.
  • Since 2009, the NUC has overseen Ukraine's Euro-Atlantic integration process, including reforms under the Annual National Programme (ANP).
  • Cooperation has deepened over time and is mutually beneficial, with Ukraine actively contributing to NATO-led operations and missions.
  • Priority is given to support for comprehensive reform in the security and defence sector, which is vital for Ukraine's democratic development and for strengthening its ability to defend itself.
  • Since the NATO Summit in Warsaw in July 2016, NATO's practical support for Ukraine is set out in the Comprehensive Assistance Package (CAP) for Ukraine.
  • In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine's Constitution entered into force.
  • In September 2020, President Volodymyr Zelenskyy approved Ukraine's new National Security Strategy, which provides for the development of the distinctive partnership with NATO with the aim of membership in NATO.
  • In response to Russia's illegal annexation of Crimea, since 2014 NATO has reinforced its support for capability development and capacity-building in Ukraine. The Allies condemn and will not recognise Russia's illegal and illegitimate annexation of Crimea, and its destabilising and aggressive activities in eastern Ukraine and the Black Sea region. NATO has increased its presence in the Black Sea and stepped up maritime cooperation with Ukraine and Georgia.
  • NATO condemns Russia's war of aggression against Ukraine in the strongest possible terms. It gravely undermines international security and stability, and is a blatant violation of international law. NATO Allies call on Russia to stop the war immediately, withdraw all its forces from Ukraine and engage in genuine diplomacy.
  • The Alliance also condemns Russia's illegal attempt to annex four regions of Ukraine – Donetsk, Luhansk, Kherson and Zaporizhzhia. The sham referenda in these regions were engineered in Moscow and imposed on Ukraine. They have no legitimacy, and NATO will not recognise them. These lands are Ukraine and will always be Ukraine.
  • NATO stands with the people of Ukraine and its legitimate, democratically elected president, parliament and government. The Alliance will always maintain its full support for the territorial integrity and sovereignty of Ukraine within its internationally recognised borders.

Žao mi je, ali ispao si jaki ignorant.

Нико од тебе не тражи нити очекује да напишеш било шта позитивно за Рује.
ja sam rusima zahvalan za VETO PROTIV BRITANSKE KOPILADIJE i njihove rezolucije u Un koja je trebala da nas sahrani za vjek vjekova!

zahvalan sam im dok sam ziv!

ali ovo sa vagnerovicma...

ne mogu ja to da varim

Ima tu još zainteresiranih strana. Mađari bi mogli vratiti svoje, a Rumunji su izabrali krivu stranu.
Ne znam da li kapiraš koliku težinu ima takva tvrdnja u realnosti zato što se time ugrožava teritorijalni integritet naše zemlje 😅 (Vojvodina)
Ne verujem da bi bili zainteresovani za tako nešto. Ali, određeni ustupci u zakonima i praksi kao šti su kod nas - svakako da! 😀

https://www.kurir.rs/planeta/4098456/vagnerov-placenik-andrej-medvedev-nedavno-prebegao-u-norvesku

ODBEGLI VAGNEROVAC IZNEO STRAVIČNE DETALJE: Oni koji nisu hteli da se bore bili bi STRELJANI, tretman prema regrutima NEMILOSRDAN​

"Oni koji nisu hteli da se bore bi bili okupljeni i streljani pred pridošlicama. Doveli su dva zatvorenika koji su odbili da se bore i streljali su ih pred svima i zakopali u rovove koje su iskopali", rekao je Medvedev.

Ovaj 26-godišnjak, koji kaže da je ranije služio u ruskoj vojsci, pridružio se Vagneru kao dobrovoljac. Preselio se u Ukrajinu manje od deset dana nakon potpisivanja ugovora u julu 2021. godine, služeći u blizini Bahmuta, grada na liniji fronta u Donjeckoj oblasti. Grupa plaćenika se pojavila kao ključni igrač u invaziji Rusije na Ukrajinu.

Medvedev je rekao da je direktno odgovorio osnivačima grupe, Dmitriju Utkinu i ruskom oligarhu Jevgeniju Prigožinu.

Prigožin je ranije potvrdio da je Medvedev služio u njegovoj kompaniji i rekao da je „trebalo da bude gonjen zbog pokušaja zlostavljanja zatvorenika“. Medvedev je za Si-En-En rekao da ne želi da komentariše šta je radio dok se borio u Ukrajini.

Vagneru je nedostajala strategija, a vojnici su pravili planove u hodu, rekao je Medvedev.
Vagner vam je trn u oku.
S pravom, on se žgadije efikasno rešava.
Vučko kuka na Vagner, pa da se uključiš i ispuniš svetu sendvičarsku dužnost?

Ne znam da li kapiraš koliku težinu ima takva tvrdnja u realnosti zato što se time ugrožava teritorijalni integritet naše zemlje 😅 (Vojvodina)
Ne verujem da bi bili zainteresovani za tako nešto. Ali, određeni ustupci u zakonima i praksi kao šti su kod nas - svakako da! 😀
Zašto bi se Srbija ili HR čerupale. Imaju Mađari dosta posla u Ukrajini koja je sama namjestila da ju se brsti.

Srbija je drzava, narod su Srbi.
Може да буде, али је питање тачно дефиниције те оптужбе да смо геноцидни и интерпретације кроз политику и медије.

Иначе, јуначе, да ли то важи и за Украјину, Русија се бори против државног уређења у Украјини, не против народа, ајде да те видим сада јуначе да признаш, јел важи и за Украјину, Украјина је држава, друго је народ Украјинци. :kafa::jede2:
Jedan americki dron kordinise sva borbena dejstva u ukrajini....
E to je svetska super sila
Бре па није у питању само један дрон :nisamja:, и то још дрон димензија малог авиончета који вреди 56 мелеон $ и накрцан техником и логистиком.

ti si poput mstislava , likujes na mrtvim ukropima ko on nesretnik nad mrtvim rusima

obojica podrzavate placenicke formacije

samo sto on ukro trupoe predtsavlja toboz braniocima umesto americkim placenicima
Капетане Мраку, нигде се из мојих постова не види некрофилија. Свугде славим успех Руса, која год њихова јединица да изведе.
Идиотско подметање се намеће као закључак.

Нико од тебе не тражи нити очекује да напишеш било шта позитивно за Рује.
rusi su nasa braca

ti mozes da brboces sta hoces

jesam li ikada rekao lose o brocima iz donbasa koji brane svoj prag od nacista?

jesam l ista rekao lose o kadirovcima? ne jer znam da su iz pravih razloga tui i svojih licnih ubedjenja

o placenicima i robijasima ne mogu da imam dobro misljenje

Nemaju .Siptari su imali punu autonomiju koju nisu zeleli da uzivaju,a za Donbas je po minskom bila predvidjena autonomija unutar Ukrajine Cak i ekstremni desnicar poput tebe bi trebao znati razliku
И то да се нагласи, пуну full аутономију, и више од аутономије, да су то имали у Донбасу могли би да певају.

Капетане Мраку, нигде се из мојих постова не види некрофилија. Свугде славим успех Руса, која год њихова јединица да изведе.
Идиотско подметање се намеће као закључак.
vidis ja ne hvalim olos

kao ni kod nas arkanovce, draskovicevcu gardu, jovicevu, i ostale titoisticke piune podmetnute zarad rasplamsavanja krvavog rata a koj isu kao seselj uvek bili iskljucivo na srpsku stetu kao i ono pizdarija oko srebrenice!

molim te da moju ljubav prema rusiji ne izokreces

ja sam rusima zahvalan za VETO PROTIV BRITANSKE KOPILADIJE i njihove rezolucije u Un koja je trebala da nas sahrani za vjek vjekova!

zahvalan sam im dok sam ziv!

ali ovo sa vagnerovicma...

ne mogu ja to da varim

Нико те не тера да "вариш" али немој да причаш и пишеш глупости.
И затвор је за људе, имај на уму убудуће.

Нико те не тера да "вариш" али немој да причаш и пишеш глупости.
И затвор је за људе, имај на уму убудуће.
razumem ja da je zatvor za ljude

ali i u tom zatvoru ima onih koji nisu ljudi

zar ne... ima raznih krvoloka i psihopata za razna neljudska dela, nisu samo tu lopovi u pitanju i gresnici

e tu zgadiju ne mogu da varim

One of the propeller blades of the American MQ-9 was actually destroyed by the dropped mass of fuel from the Su-27, the other was slightly bent in the opposite direction.
IMG_20230316_112011_296.jpg

vidis ja ne hvalim olos

kao ni kod nas arkanovce, draskovicevcu gardu, jovicevu, i ostale titoisticke piune podmetnute zarad rasplamsavanja krvavog rata a koj isu kao seselj uvek bili iskljucivo na srpsku stetu kao i ono pizdarija oko srebrenice!

molim te da moju ljubav prema rusiji ne izokreces

Сада твоје накарадно размишљање хоћеш нама да наметнеш као звезду водиљу? Ма, носи се, бре, са свим тим твојим будиБогСНама ставовима.

Ovakvim ratovanjem docicete do Djepra polako i sporo, ako rat traje godinama nema sumnje da cete tamo stici i ostvariti ciljeve otimanja dela Ukrajine...Medjutim, nece niko da vas ceka sa takvim ratovanjem i toliko dugo, jos malo i ide nova velika ofanziva Ukrajinske armije...
Teranje svestenstva Kijevske lavre je jos jedan razlog da Rusi nagare u tom pravcu jer ta svetinja je sagradjena na mestu gde je 1015 bio manastir u ondasnjoj Kijevskoj Rusiji.Na svetinje idu samo bezboznici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back