Dobro situirani gospodin
Elita
- Poruka
- 19.304
kondom je probijen i sada ce rusija da zatrudni od natoUkrajina je NATO kondom, i tako će i završiti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kondom je probijen i sada ce rusija da zatrudni od natoUkrajina je NATO kondom, i tako će i završiti.
hvaliti se uspesima placenika, i poslednjeg robijaskog smeca, koje se koristi kao topovsko meso (znamo i zasto se koristi upravo taj soj ljudi) , je u najmanju ruku degutantno...Ne razumem najbolje tvoj odgovor.
Nema tela, nema isplate': Pogibije Vagnerovih plaćenika kriju se od porodica
Prvi put kada je Vitalij Votanovski kontaktiran da bi saznao sudbinu nekoga ko se bori u Ukrajini u okviru ozloglašene plaćeničke grupe Vagner bilo je u novembru 2022. godine, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.
Na Telegramu je dobio poruku od tetke 22-godišnjeg Andreja Kargina u kojoj je navedeno da se nije čula sa svojim nećakom mesecima otkako je poslat u Ukrajinu u okviru ruske grupe i počela je da se pita kakva ga je sudbina snašla.
Popunila je svu neophodnu papirologiju da bude kontaktirana u slučaju njegove smrti, ali nije dobila nikakav odgovor od Vagnera. U očajanju se obratila Votanovskom, poznatom lokalnom blogeru i aktivisti sa ruskog severnog Kavkaza, koji je istražuje koliko je poginulih među ruskim snagama tokom jednogodišnje invazije Moskve na Ukrajinu.
Do kraja februara, Votanovski je pronašao Karginov grob u Rusiji na posebnom groblju za Vagnerove borce ubijene u Ukrajini. Vagner nikada nije kontaktirao Karginovu tetku da je obavesti da je njen nećak ubijen ili da je pita da li želi da prisustvuje sahrani. Jedino što je dobila bila je fotografija koju je napravio Votanovski.
Od tada su Votanovskog kontaktirale brojne porodice raspitujući se za sudbinu njihovih rođaka koji se u Ukrajini bore kao Vagnerovi plaćenici.
'Iz zatvora na klanje'
Tačan razlog zašto se članovi porodica ne obaveštavaju nije poznat.
U razgovorima koje je RSE vodio sa stručnjacima, aktivistima, bivšim Vagnerovim plaćenicima i članovima porodica poginulih boraca, neki su iznosili teorije da je to možda rezultat loše organizacije, zabrinutosti za finansijske troškove grupe s obzirom na sve veće žrtve na bojnom polju poslednjih meseci ili drugih okolnosti posledica rata i velikog regrutovanja zatvorenika.
Prema Vladimiru Osečkinu, osnivaču Gulagu.net, ruske organizacije za ljudska prava koja se fokusira na zatvorski sistem, glavni razlog zašto članovi porodica nisu obavešteni i isplaćeni jeste to što se borci, posebno oni regrutovani iz zatvora, vide kao potrošna roba.
Andrej Medvedev, bivši komandant Vagnera u Ukrajini koji je pobegao u Norvešku i podneo zahtev za politički azil, kaže za RSE da problemi s isplatama porodicama poginulih boraca uglavnom proizilaze iz toga što je plaćenička grupa pretrpela ogromne gubitke i da je finansijski nerealno da svakom pošalje novac.
"Borci se tretiraju kao topovsko meso", rekao je Medvedev. "Previše je leševa i jednostavno nema dovoljno novca da se svima plati."
Bivši plaćenik je dodao da, uprkos sve većem broju porodica koje ne znaju šta se desilo s njihovim bližnjima, Vagner ipak obaveštava neke porodice, objašnjavajući da bi u suprotnom bio ugrožen ugled grupe u Rusiji.
On, međutim, kaže da je malo verovatno da će sve porodice dobiti obećane isplate s obzirom na porast gubitaka s kojima se Vagner suočava.
Dok se još borio u okviru plaćeničke grupe, Medvedev je, kako je rekao, bio svedok da su mnogi vojnici sahranjeni na licu mesta pošto su ubijeni u borbi, posle čega bi ih komandant proglasio nestalima.
U jednoj epizodi, rekao je on, njegov prijatelj iz plaćeničke grupe ubijen je ispred ukrajinskih položaja, a njegov pretpostavljeni je rekao da porodica neće dobiti naknadu jer telo ubijenog ne može biti vraćeno u Rusiju.
"Nema tela, nema isplate. Komandant je odmah rekao da porodica neće dobiti novac bez tela", rekao je Medvedev. "Morao sam da povedem grupu boraca da ga uzmem kako bi njegovo telo bilo poslato kući".
nasi ruski prijatelji i u srbiji pokusavaju da regrutuju vagnerovce
prijateljstvo?
usa i rusija su prijatelji samo sebi , ratuju se do psolednjeg ukrjainca danas ili do poslednjeg srbina 99te?
lupas glupostipusti ga vidis da je sada promenio plocu za sendvic kako imam nos da uocim sendvicara i pritajenog kvislinga na kilometar![]()
sta ocekujes od sendvicara i pritajenog kvislinga?Čudo da slobodna Evropa nije napisala kako Prigožin ubija svoje ljude kako ih ne bi isplaćivao.
Vrlo debilan izvor, ovaj hteo sam reći kredibilan.
ok, nije to jedini izvor o vagnerovcimaČudo da slobodna Evropa nije napisala kako Prigožin ubija svoje ljude kako ih ne bi isplaćivao.
Vrlo debilan izvor, ovaj hteo sam reći kredibilan.
NATo puca ćorcima. Jalova energija.kondom je probijen i sada ce rusija da zatrudni od nato
Jel ih neko terao tamo,ili su dobrovoljno otisli?hvaliti se uspesima placenika, i poslednjeg robijaskog smeca, koje se koristi kao topovsko meso (znamo i zasto se koristi upravo taj soj ljudi) , je u najmanju ruku degutantno...
samo ti brbocista ocekujes od sendvicara i pritajenog kvislinga?![]()
tvoje gluposti necu vise da citam stavljen se na istu listu kao i usraska bojna na ovom forumu a to je na ignore srecan ti put kvislingu i vidimo se na blajburgulupas gluposti
o tome da rusija i usa planski ostavruju sovje ciljeve toboz zaraceni medjusobno odavno pisem
ovo su cinjenice o vagnerovcima
a sad ako ti vidis tu grupu kao nesto cime se treba hvalisati onda je to tvoja odlika tvog karaktera
Meni se čini, da, ako Wagner ne zauzme Bahmut, nema ga više. Jedino tako mogu objasniti tako žestoke borbe za taj grad. Wagneru je osvajanje Bahmuta pitanje opstanka, a Ukrajinci ako unište Wagner, neće više imati problema sa tom grupom plačenika u budućnosti.Konačno im je sišao Wagner u te podzemne tunele.
Biće gusto.
najbolju ukr vojsku?Jel ih neko terao tamo,ili su dobrovoljno otisli?
Za razliku od OSU koji na silu teraju ljude na front.
Uostalom,to robijasko smece razbija najbolju UKR vojsku,dok se elitna vojska RF stedi.
bolestan sitvoje gluposti necu vise da citam stavljen se na istu listu kao i usraska bojna na ovom forumu a to je na ignore srecan ti put kvislingu i vidimo se na blajburgu
Vidim ja da nesto cudno prica od jutros.pusti ga vidis da je sada promenio plocu za sendvic kako imam nos da uocim sendvicara i pritajenog kvislinga na kilometar![]()
Elitne jedinice su razbijene od tih robijasa,to pravi jako veliki medijski odjek na zapadu.najbolju ukr vojsku?
ukrjaina je nesretnica, izmanipulisan slovenski rod, zarad interesa mocnika
daleko su oni od najboljeg u necemu
ne bih se ja hvalisao vagnerovcima
nemam sto da placem za vagnerovsku kopiladПлачи, ко ти брани?
Zaseravaju temu uglavnom neargumentovano.sad kad sam stavio kvislinski smrad na ignore odmah se lakse dise a srbija se treba tog olosa pod hitno osloboditi za sva vremena
daleko je nesretna i siromasna ukrjaina od bilo kakve elite u bilo cemuElitne jedinice su razbijene od tih robijasa,to pravi jako veliki medijski odjek na zapadu.
skolski sistem u rusiji je katastrofalan, zato deca ne znaju istoriju, ali eto da ti pomognem, 67me su na Sinaju bile snage UN bas da bi sprecili konflikt izraela i arapskih zemalja.
Jel si ti uzeo neke psihoaktivne supstance od jutros,ili imamo jos jednog preletacevica koji je otvorio vidike i promenio misljenje?dalek oje nesretna i siromasna ukrjaina od bilo kakve elite u bilo cemu
daj ne lupetaj