Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj dron nije bio tamo da prati seobe delfina. Bio je u borbenoj misiji, na borbenom zadatku, kako god. Naročito je bio prisutan u blizini Krima i koordiniosao napade prilikom potapanja komandnog broda Crnomorske flote, napada na Kerčki most, napada podvodnim dronovima na rusku pomorsku bazu,
Začuđen sam šta ih nisu pre obarali.
Kakav sam, ja bi im za takve aktivnosti poslao par Kinžala sa konvencionalnom bojevom glavom u Ramštajn.
Čekaj kakav sad napad na komandni brod? Pa jel nije bila u pitanju cigareta?

Presušuju evropske zalihe i fondovi​

22.45 - Evropska unija se našla u ćorsokaku po pitanju obezbeđivanja Ukrajine potrebnom količinom municije, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.

-EU se našla u ćorsokaku oko pitanja kako da Kijevu obezbedi granate kalibra 155 milimetara koje su mu potrebne ove godine, navodi agencija.

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata:​

16.00 - Ruske trupe nastavljaju ofanzivne operacije u oblasti Artemovsk u cilju opkoljavanja grada.

- Ruski vojni blogeri su tvrdili da su snage Vagnerove grupe delimično ili potpuno zauzele Orehovo-Vasiljevku (11 km severozapadno od Artemovska). Lider Vagnerovog PMC Jevgenij Prigožin rekao je da njegovi borci još ne kontrolišu naselje.

- Ruske trupe izvele su kopnene napade na oblast Avdijevke i na zapadnu periferiju Donjecka. Ruski vojni dopisnici tvrde da su Oružane snage RF ušle u Кrasnogorovku (9 km severno od Avdijevke).

- Ruske trupe izvele su kopnene napade na liniju Кupjansk-Svatovo-Кremennaja.

Pre svega ni jedna iole ozbiljna država nije opozvala priznanje.Opoziv priznanja od strane države čiji se deo teritorije proglasio državom jeste nešto što koliko znam ne poznaje istorija medjunarodnih odnosa.To bi se smatralo nečim nuobičajenim pa i sramotnim.Mnogo je važanije da do priznjanja ne dodje.Pritisci zapadnih demokratija da do priznjanja dođe su vrlo snažni jer oni znaju da je u tom slučaju sve gotovo.

Ти причаш о декларативним актима а не о њиховој ратификацији у за то одговарајућим органима дотичне земље. Косовске власти су то декларативно узимали као свршен чин па им сада на том пољу враћамо.
Немој се обазирати на акције Колективног Запада. То је политика Јусе коју вазали МОРАЈУ да извршавају.

Успут, и признање Косова од стране било кога да би било валидно мора бити верификовано у Народној скупштини као врховном законодавном телу.

Хоће ли се Украјина подијелити на крају шта мислите?Како ће ово завршити?
Ukraine_split_3.3.14--2.jpg

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata:​

16.00 - Ruske trupe nastavljaju ofanzivne operacije u oblasti Artemovsk u cilju opkoljavanja grada.

- Ruski vojni blogeri su tvrdili da su snage Vagnerove grupe delimično ili potpuno zauzele Orehovo-Vasiljevku (11 km severozapadno od Artemovska). Lider Vagnerovog PMC Jevgenij Prigožin rekao je da njegovi borci još ne kontrolišu naselje.

- Ruske trupe izvele su kopnene napade na oblast Avdijevke i na zapadnu periferiju Donjecka. Ruski vojni dopisnici tvrde da su Oružane snage RF ušle u Кrasnogorovku (9 km severno od Avdijevke).

- Ruske trupe izvele su kopnene napade na liniju Кupjansk-Svatovo-Кremennaja.
Ukratko, Rusi se povlače:p

Da, no ženidbom je postao Ukrajinac. Od kud si, od kud ti i žena:)

Нина Петровна Кухарчук, — чистокровная украинка, родом из Холмской губернии царства Польского, входившего в пору ее юности в Российскую империю.
Majka mu je bila Ukrajinka takodje.

Da, no ženidbom je postao Ukrajinac. Od kud si, od kud ti i žena:)

Нина Петровна Кухарчук, — чистокровная украинка, родом из Холмской губернии царства Польского, входившего в пору ее юности в Российскую империю.

moguce je jer ako s nekim delis postelju sto ne bi i njegove ideje, mada ja mislim da je odluka da se Krim prebaci Ukrajini bila zbog geografskog polozaja, a u sklopu ideja vecnog SSSR nije bilo bitno. Mogli su i Moskvu da prebace Kazahstanu i sta bi danas bilo.

Ja se secam u Jugoslaviji npr kad sam isao na more, to je sve bilo nase. Moje. Bar ja nisam gledao da li sam u HR BiH CG nije mi bilo bitno. Tu sve nas covek zivi.

Nema tela, nema isplate': Pogibije Vagnerovih plaćenika kriju se od porodica

Prvi put kada je Vitalij Votanovski kontaktiran da bi saznao sudbinu nekoga ko se bori u Ukrajini u okviru ozloglašene plaćeničke grupe Vagner bilo je u novembru 2022. godine, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Na Telegramu je dobio poruku od tetke 22-godišnjeg Andreja Kargina u kojoj je navedeno da se nije čula sa svojim nećakom mesecima otkako je poslat u Ukrajinu u okviru ruske grupe i počela je da se pita kakva ga je sudbina snašla.

Popunila je svu neophodnu papirologiju da bude kontaktirana u slučaju njegove smrti, ali nije dobila nikakav odgovor od Vagnera. U očajanju se obratila Votanovskom, poznatom lokalnom blogeru i aktivisti sa ruskog severnog Kavkaza, koji je istražuje koliko je poginulih među ruskim snagama tokom jednogodišnje invazije Moskve na Ukrajinu.

Do kraja februara, Votanovski je pronašao Karginov grob u Rusiji na posebnom groblju za Vagnerove borce ubijene u Ukrajini. Vagner nikada nije kontaktirao Karginovu tetku da je obavesti da je njen nećak ubijen ili da je pita da li želi da prisustvuje sahrani. Jedino što je dobila bila je fotografija koju je napravio Votanovski.

Od tada su Votanovskog kontaktirale brojne porodice raspitujući se za sudbinu njihovih rođaka koji se u Ukrajini bore kao Vagnerovi plaćenici.

'Iz zatvora na klanje'​

Tačan razlog zašto se članovi porodica ne obaveštavaju nije poznat.

U razgovorima koje je RSE vodio sa stručnjacima, aktivistima, bivšim Vagnerovim plaćenicima i članovima porodica poginulih boraca, neki su iznosili teorije da je to možda rezultat loše organizacije, zabrinutosti za finansijske troškove grupe s obzirom na sve veće žrtve na bojnom polju poslednjih meseci ili drugih okolnosti posledica rata i velikog regrutovanja zatvorenika.

Prema Vladimiru Osečkinu, osnivaču Gulagu.net, ruske organizacije za ljudska prava koja se fokusira na zatvorski sistem, glavni razlog zašto članovi porodica nisu obavešteni i isplaćeni jeste to što se borci, posebno oni regrutovani iz zatvora, vide kao potrošna roba.

Andrej Medvedev, bivši komandant Vagnera u Ukrajini koji je pobegao u Norvešku i podneo zahtev za politički azil, kaže za RSE da problemi s isplatama porodicama poginulih boraca uglavnom proizilaze iz toga što je plaćenička grupa pretrpela ogromne gubitke i da je finansijski nerealno da svakom pošalje novac.

"Borci se tretiraju kao topovsko meso", rekao je Medvedev. "Previše je leševa i jednostavno nema dovoljno novca da se svima plati."

Bivši plaćenik je dodao da, uprkos sve većem broju porodica koje ne znaju šta se desilo s njihovim bližnjima, Vagner ipak obaveštava neke porodice, objašnjavajući da bi u suprotnom bio ugrožen ugled grupe u Rusiji.

On, međutim, kaže da je malo verovatno da će sve porodice dobiti obećane isplate s obzirom na porast gubitaka s kojima se Vagner suočava.

Dok se još borio u okviru plaćeničke grupe, Medvedev je, kako je rekao, bio svedok da su mnogi vojnici sahranjeni na licu mesta pošto su ubijeni u borbi, posle čega bi ih komandant proglasio nestalima.

U jednoj epizodi, rekao je on, njegov prijatelj iz plaćeničke grupe ubijen je ispred ukrajinskih položaja, a njegov pretpostavljeni je rekao da porodica neće dobiti naknadu jer telo ubijenog ne može biti vraćeno u Rusiju.

"Nema tela, nema isplate. Komandant je odmah rekao da porodica neće dobiti novac bez tela", rekao je Medvedev. "Morao sam da povedem grupu boraca da ga uzmem kako bi njegovo telo bilo poslato kući".

nasi ruski prijatelji i u srbiji pokusavaju da regrutuju vagnerovce

prijateljstvo?

usa i rusija su prijatelji samo sebi , ratuju se do psolednjeg ukrjainca danas ili do poslednjeg srbina 99te?

Украјина се бори против Кадирова и његових балија, Путина и његових бољшевика, кувара и робијаша.

Зато треба одати почаст народу Украјине који 13 месеци крвари у одбрани својих домова.
Ove oblasti u kojima se trenutno bore Ukri i Rusi su DATI Ukrajini na ustrb Ruskih teritorija 1922.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back