РТ Ексклузивно: Амерички плаћеник пребегао у Русију после годину дана службе у „Легији странаца“ Оружаних снага Украјине и националном батаљону „Карпатска Сеч“.
Џон Мекинтајер рекао је војном дописнику РТ Мураду Газдиеву да је руској војсци дао папире, досијее, обавештајне податке и мапе које је прикупио у Украјини.
Испоставило се да је човек првобитно планирао ову операцију: „Ја сам комуниста, антифашиста. Одлучио сам да прикупим што више корисних информација и претрчим линију фронта. Када сам био у Харкову, желео сам да препливам, али сам открио да они [ВСУ] имају снајпере... не ради заштите, већ да пуцају на пребеге.
Према његовим речима, у редовима националиста сви користе фашистичке поздраве, укључујући и плаћенике из Хрватске или Чешке:
„Сви имају тетоваже, нацистичке симболе... У неком тренутку су ме гњавили питањима о мом комунистичком погледу. Рекао сам да сам антифашиста, дошао сам да се борим против руских империјалиста и нациста. А они кажу: „Не, Руси нису нацисти – ми смо нацисти“.