Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidiš opet lupaš! Rusi su u Abhaziji i južnoj Osetiji bili mirovne snage po mandatu UN! I ne možeš tek tako da počneš da rokaš po mirovnjacima, uz dodatnu činjenicu da su mirovnjaci iz tebi susjedne nuklearne velesile! Mislim da su glupi Gruzijci,jednako kao i sad Ukrajinci, popili narativ SADe koji glasi "samo vi krenite i mi ćemo vam pomoći" i dobili po pichki, a prijatelji se povukli ! Što se tiče Čečenije to je po međunarodnom pravu unutrašnja stvar Ruske federacije! Imate li vi u Čekrčićima uopšte internet ili pišeš samo kad šljegneš odozgo u Visoko!
A te u osetiji nisu nahuskali rusi i naoruzali kao i ove u donbasu.

to je drugo.. ove teritorije koje Rusija uzima su teritorije gde ima nekoliko miliona Rusa.. koliko si amerikanaca imao u Afganistanu? zemlja je onoga ko je na njoj..

sačekaće Rusi te tenkove i reciklirati.. uzalud se nadaš brate..al ok korektan si diskutant za razliku od ostalih budala bez ikakvih argumenata
Moja jedina nada je da ovo sto prije zavrsi.
Ni NATO ni Rusija, a Ukrajina pogotovu si ne mogu priustiti poraz.
Dajem prednost Rusima jer imaju vise svega i rat im je na kucnom pragu, i kao sto to netko rece njima je ovo rat za opstanak, dakle ici ce do kraja.
Ukrajina ima peh da se granici s njima, a u proteklih osam-devet godina radili su sve sto su mogli da do ovog rata dodje.
Ali za sada kada se sve zbroji, odnos snaga i rezultati, Ukrajinci bez obzira na sve se pokazuju boljim borcima i takticarima. Kao stratezi su potpuna katastrofa jer ako Rusi krenu maksimalno koliko mogu, Ukrajinci ce ostat bez svega.

Mi nemam svemogući S-400 koji skida komarce i ostale leteće objekte.
b_230227121.jpg

Peskov: Moskva neće odustati od nove realnosti​

MOSKVA - Rusija neće odustati od nove realnosti u obliku novih teritorija i Ustava, te ciljeva specijalne vojne operacije, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Američki koordinator za strateške komunikacije pri Nacionalnom savjetu za bezbjednost Džon Kirbi rekao je nešto ranije za američku novinsku agenciju "Blumberg" da Vašington želi da Kijev pobjedi u sukobu sa Rusijom, ali da je na "Ukrajincima da utvrde kakva će to pobjeda biti".

"Postoje određene realnosti koje su sada unutrašnje pitanje Rusije. Pritom mislim na nove teritorije u sastavu Ruske Federacije. Postoji Ustav koji niko ne može ignorisati i kojeg se ruska strana neće odreći i to je veoma važna realnost", naglasio je Peskov.

On je istakao da su ciljevi ruske specijalne operacije prioritet za Rusiju, ali da se o sukobu mogu donijeti odluke i za pregovaračkim stolom.

Gubili su ratove koji im nisu bili egzistencijalna pretnja.Zamisli rat na granicama Amerike ili Meksika,i da on ozbiljno preti da urusi drzavu?
Zbrisali bi ih sa lica zemlje.Tako Rusija vidi Ukrajinu,NATO na njihovim granicama ne moze i ne sme da bude,makar po cenu da svi kao civilizacija odletimo u vazduh.
Ukrajina je samo instrument ratovanja,i vracena je 150 godina unazad.
Da ima i toga, razlicita motivacija.
Ali je reputacija zapada kao vojne sile ipak pala na dno nakon svih promasaja.
Zato i sva ova kolebanja oko slanja oruzja Ukrajini.
Nemaju izbora moraju slati ali da stvarno vjeruju u pobjedu nad Rusima bilo bi to mnogo brze, odlucnije i vise.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back