Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Okej znači Pirgavi u WW2 bili na strani nacista.
I kako je živjeti u nacističkoj Dojčland?
Imal gasa? Ulja? Jel treba kakva donacija?
Objašnjenje razloga dolaska Hitlerovog zamenika Rudolfa Hesa u Englesku, za nemačko odustajanje od Operacije Morski Lav (Unternehmen Seelöwe), i ako može komentar na UK/Francuske pripreme (sumanuto optimistične) Operation Pike?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Pike

Poslednja izmena:
Можда у лажима вас русташа. Битке још трају и завршиће се вашим поразом.

Него како твој западни послодовац реагује на то што сањаш да га ликвидираш у корист Путтлера?

Bitke kod Staljingrada i Kurska su se završile davno, pobedili su Rusi, šta će biti kdo Bahmuta i Ugledara videćemo, ja ih nisam poredio sa bitkama iz WW2, ti si ali svakako se neće završiti ni mojom pobedom ali ni porazom. Ja ovaj rat ne gledam kao svoj niti učestvujemo u njemu, čak i ne navijam za neku od zaraćenih strana.

Nemam stranog poslodavca, sam sam sebi poslodavac, sarađujem sa dosta firmi sa zapada, o politici izbegavamo da pričamo, isključivo o poslu. Inače delimo mišljenje da je ovaj rat teško sranje koje se moralo izbeći

Nego šta bi sa Britvom, zašto njuška decu kaži ti nama.

Ne lupaj, nikakve “podele Poljske” nije bilo, samo je SSSR uzeo deo istočno od Kerzonove linije koji je Zapad poklonio Poljskoj

Како да ти се одговори на бесмислене тврдње које сам у истој реченици негираш?

- sadašnja zapadna Ukrajina i Belorusija u kojima Poljski okupatori nikad nisu imali većinu: npr u “svom” delu Ukrajine su napravili unutrašnju granicu između Galicije i Volinjije, da bi lakše kontrolisali Ukre.

Тамо су тада били Совјети а не Укри, ти ко да не знаш са којим се државама граничила пољска тада!!!

Drug Lukaš ne bi nikada uspeo da ovoliko i ovako vlada da poljska međuratna vladavina nije dobro zapamćena, prebijanja za reč na beloruskom - pravili su svoj “beloruski” od poljskih dijalekata iz Belorusije.

Откуд Лудашенко сад у твојој аутистичној причи из 1940те?

Jednostavno, ne može niko da ti “otme” nešto što nije tvoje, samo pokupili ono što je trebalo da pripadne njima da se Englezi nisu predomislili.

Твој Стаљин је изотимо Пољску и направио тамо геноцид... ако је неко крао туђе, то је само он!!!!

ispunjeni su neki ciljevi , sa jucerasnjim napadima

Destroyed buildings at the intersection of Mira Avenue and Grecheskaya Street in the center of Mariupol - RIA Novosti, 1920, 05/06/2022

Special military operation in Ukraine
02/11/2023 21:35 (updated: 02/11/2023 22:01)
9115
Special operation, February 11: the goals of the attack on the infrastructure of Ukraine have been achieved

Special operation, February 11: the goals of a massive strike on the infrastructure of Ukraine have been achieved​

The work of the self-propelled artillery mount Gvozdika 2S1 of the Russian Armed Forces - RIA Novosti, 1920, 02/11/2023

© RIA Novosti / Evgeny Biyatov
Go to media bank
The work of the self-propelled artillery installation "Gvozdika" 2S1 Russian Armed Forces. Archive photo
Read ria.ru in

MOSCOW, Feb 11 - RIA Novosti. On Friday, the Russian Armed Forces launched a massive strike on critical energy system facilities that ensure the functioning of enterprises of the military-industrial complex of Ukraine, the Russian Defense Ministry said on Saturday.
The department emphasized that the goals of the massive strike were achieved, all designated facilities were hit, and the work of energy-intensive industries of the military-industrial complex was stopped. The transfer of foreign weapons, ammunition and reserves by rail to the areas of hostilities is also blocked

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back