Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako su pametni cutace i smrdece u svom uglu.

koliko vidim italija, spanija, portugalija se nesto ne eksponiraju. madjari su rekli da preko njihove teritorije nece ici nikakvo oruzje. poljaci su se uzmahali, ali su uvukli kandze, kao i cesi i slovaci. u grckoj i bugarskoj narod vikao protiv nato.

rumune neko navukao, pa je ispalo da su im avion i helikopter pali usled losih vremenskih uslova ko da su to putnicki avioni, a ne brbene letelice.

zanimljivo da se norveska nije uskopistila (osima kao ja nesto nisam propustila), dok svedjani recimo jesu (nisu preboleli neke stare rane izgleda)...ko zna mozda ovo i bude raspad evropske unije na kraju, jer koliko vidim svaka zemlja bez obzira na uvedene sankcije rusiji gleda da se izvuce iz cele price, zato neke tihuju.
Orban u pocetku nije htio ni to, ali pod pritiskom je pristao na zajednicke sankcije EU...i tu je kraj sto se Madjarske tice, a vidjecemo i koliko ce to potpisano biti sprovodjeno

Screenshot_20220306_214303_org.telegram.messenger_edit_217678582381367.jpg
Pa ovi nesretnici osim malo sa krima i prema kievu nisu nigdje napredovali. Dombas liniju nisu pomakli a idu osvojit državu od 45 milijuna ljudi

Mogu ja vrlo dobro obrazloziti zasto ce Zelensky postati ukrajinska legenda, ali mi se neda, ukratko, Zelensky ce postati legenda jer je bio vođa naroda u ratu koji ce do kraja definirati i oblikovati ukrajinsku naciju, i do kraja ju diferencirati od ruske, ovaj rat nije samo rat izmedu Rusa i Ukrajinaca, ovaj rat ce do kraja presjeci sve veze izmedu tih nacija.

Zelensky ce zapravo postati jedan od otaca nacije, doslovno :per:

A Franjo Tuđman ce ostati upisan u povijest kao osnivac moderne hrvatske drzave, rijetki se mogu time pohvaliti, da su uspostavili modernu drzavu...
Poglavico, jako si me razocarao...nesto gluplje odavno nisam procitao, u ovako zestokoj konkurenciji...

ako su pametni cutace i smrdece u svom uglu.

koliko vidim italija, spanija, portugalija se nesto ne eksponiraju. madjari su rekli da preko njihove teritorije nece ici nikakvo oruzje. poljaci su se uzmahali, ali su uvukli kandze, kao i cesi i slovaci. u grckoj i bugarskoj narod vikao protiv nato.

rumune neko navukao, pa je ispalo da su im avion i helikopter pali usled losih vremenskih uslova ko da su to putnicki avioni, a ne brbene letelice.

zanimljivo da se norveska nije uskopistila (osima kao ja nesto nisam propustila), dok svedjani recimo jesu (nisu preboleli neke stare rane izgleda)...ko zna mozda ovo i bude raspad evropske unije na kraju, jer koliko vidim svaka zemlja bez obzira na uvedene sankcije rusiji gleda da se izvuce iz cele price, zato neke tihuju.
Ma jašta, Španjolska danas šalje ofenzivno oružje.

Mogu ja vrlo dobro obrazloziti zasto ce Zelensky postati ukrajinska legenda, ali mi se neda, ukratko, Zelensky ce postati legenda jer je bio vođa naroda u ratu koji ce do kraja definirati i oblikovati ukrajinsku naciju, i do kraja ju diferencirati od ruske, ovaj rat nije samo rat izmedu Rusa i Ukrajinaca, ovaj rat ce do kraja presjeci sve veze izmedu tih nacija.

A Franjo Tuđman ce ostati upisan u povijest kao osnivac moderne hrvatske drzave, rijetki se mogu time pohvaliti, da su uspostavili modernu drzavu...
:neutral:pa otkud je to dobro.zar nacionalizam i nacije nisu zlo?

inače slažem se da će ovo dovesti do daljeg udaljavanja pristalica različitih nacionalnih ideologija i nemogućnosti suživota. tako da su sasvim izvesni raspad ukrajine i egzodusi. jer se svezani neuroni nacionalista ne mogu oružjem razvezati a da čovek ostane živ.

Kao politicar je zelen i jako los za svoj narod a posledice toga ce snositi svaki Ukr.

..

недеља, 06. март 2022.
Документи, које је руска страна добила од запослених у украјинским биолошким лабораторијама потврђују да су се компоненте биолошког оружја развијале у Украјини у непосредној близини Русије, изјавио портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
konasenk1(1).jpg

„Добијени документи потврђују да је развој компоненти биолошког оружја вршен у украјинским биолошким лабораторијама, у непосредној близини руске територије“, рекао је Конашенков.
Према његовим речима, Кијев је хитно заташкао трагове војно-биолошког програма који се спроводи у Украјини и које финансира Пентагон.
Како је објаснио, Министарство одбране Русије ће представити анализу докумената о програму стварања компоненти за биолошко оружје у Украјини.
„Убрзо ћемо представити резултате анализе добијених докумената. Део њих су, пре свега, сугестија Министарства здравља Украјине о уништавању патогена и акти уништавања у полтавској и харковској биолабораторији, објављујемо то управо сада“, додао је Конашенков.
На дан почетка специјалне војне операције Русије у Украјини су успешно уништени посебно опасни патогени који изазивају кугу, колеру и друге смртоносне болести, рекао је представник руског војног ресора.
„Документе сада анализирају руски војни стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту“, рекао је Конашенков.
Руска војска уништила скоро све борбене авионе кијевског режима
Оружане снаге Русије су у току специјалне војне операције уништиле скоро све борбено готове авионе кијевског режима, изјавио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Ловци и ПВО Ваздушно-космичких снага Русије оборили су у ваздуху још три украјинска ловца Су-27 и три беспилотне летелице. Јуче и данас је украјинско ратно ваздухопловство изгубило укупно 11 борбених авиона и два хеликоптера“, навео је генерал-мајор и додао да је готово сва борбено готова авијација кијевског режима уништена.

Руско високопрецизно оружје дугог домета онеспособљава наоружање и војну технику Украјине, нагласио је Конашенков. Како каже, високопрецизно оружје руске војске онеспособило је аеродром украјинског ратног ваздухопловства у граду Виница.
„Кијевски режим националиста приморава запослене у предузећима војно-индустријског комплекса Украјине да обнове оштећену војну технику у циљу накнадног размештања у подручја борбених дејстава. У оквиру задатака демилитаризације Украјине, руске Оружане снаге ће високопрецизним оружјем гађати украјинска предузећа војно-индустријског комплекса“, нагласио је он.
С тим у вези, напоменуо је да Русија унапред упозорава на планиране нападе на такве објекте, како би запослени у украјинским предузећима избегли претњу по живот.

Групе ДНР и ЛНР настављају офанзиву уз подршку Оружаних снага Русије, каже Конашеков, додајући да јединице ДНР напредују у граду Маријупољу.
http://www.nspm.rs/hronika/igor-kon...-biolosko-oruzje-koje-finansira-pentagon.html

To sto je bio ratni lider ne znaci da nije u povijest upisan kao zlocinac i monstrum, a Putin ce to dozivjeti jos za zivota...

Inace, mogu reci da sam cak jedno vrijeme simpatizirao lika, ali jbg, izgleda da mozes izaci iz KGB-a ali KGB ne moze izaci iz tebe

Poprilično sam indiferentan prema Putinu danas, baš kao što sam bio i pre. (nisam tip koji se pali na "vođe" bilo kog tipa).

Ono što sam poprilično siguran je da je on deo ekipe.

A to znači, kao što neko reče, i kad ne bude bilo Putina, biće Rusije (pošto nešto ne verujem da će Ukrajinci zauzeti Moskvu u ovom ratu).

Kakva će biti, ne znam. Ono što mi je jasno je da Rusi ne mogu dugo da trpe da im neko propisuje standarde ponašanja, i da im određuje šta za njih ne može da važi, a za neke "propisivače" može da važi.

Ovo uopće nije rat između Ukrajine i Rusije. Ovo je rat hegemona na izdisaju protiv Rusije, a Ukrajinci su tu korisni idioti. Država kakvu nam je Francek ostavio je neuspjela američka kolonija. Pogledaj samo čime se premijer zadnjih tjedan dana bavi. Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina i tako u krug. Koliko je puta spomenuo pojam ukrajinski, toliko nije u skoro dvije godine puta spomenuo obnovu, hoćeš Zagreba ili Banije. To ga ne zanima, to ne nosi bonus kod gazdi. Od države imamo grb, himnu i zastavu. Ostali smo na simbolima.

Па сад, зависи колико се плаше јединог озбиљног у том савезу, америке. Скоро се турчин нешто посвађао с њима ( америком) а они су у нато. Плус су купили од руса с400. Можда су пољаци коначно одбили да ваде трње као последњих 400-500 година.

Надам се да ће исто поступити и остали Словени, Чеси и Словаци.
Пази ти западњачке пи.де, шта су смислили, како да се отарасе Словена, подмећу их једне другима а као помажу. Фуј!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back