Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Мекгрегор: Стратешки пораз Украјине уследиће у наредних десет дана

ПЕНЗИОНИСАНИ пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор позвао је украјинског председника Владимира Зеленског да положи оружје и пристане на мировну понудуу Москве.

Реч је о признању Крима руским, независности ДНР, ЛНР, демилитаризацији, денацификацији и неутралном статусу Украјине.

Према Мекгрегору, даљи отпор Оружаних снага Украјине руским трупама је узалудан:

„Русија је сасвим јасно рекла да јој је потребна неутрална Украјина. Могао је Зеленски – да је прихватио понуду - да све заврши пре неколико дана. Руси би остали на граници. Источни део Украјине је у рукама Русије, али, опет, они не заузимају територије, већ растурају украјинске трупе“.

Мекгрегор је у интервјуу Fox News рекао и да је Зеленски марионета која огроман број грађана излаже непотребном ризику:

„Не видим ништа херојско у Зеленском. Мислим да је најхеројскија ствар коју је сада могао да уради била да се помири са реалношћу. Неутрална Украјина? То уопште није лоше! Неутрална Украјина је подједнако добра за нас као и за Русију!“.

Мекгрегор је уверен да ће Русија поразити оружане снаге Украјине у наредних десет дана.

Навео је да се руска војска испрва понашала „превише деликатно”, али да се сада „кориговала”, тако да стратешки пораз Оружаних снага Украјине није далеко.
Mislim da je sa Ukrajinom završeno.
Oni su svoje 70togodišnje bivstvovanje u SSSR i 30godišnje bivstvovanje izvan njega okončali.

Teorija koja stoji na labavim nogama.
Jer to sto kazes da Rusija treba da vraca te teritorije (Krim, Donjeck, Lugansk), je fakticki drzala prije sveopsteg napada na Ukrajinu.
Zasto onda napad na ostatak Ukrajine?
Nemoj samo molim te argument da Putin hoce denacifirati Ukrajinu, nacista ima dovoljno i u Moskvi sa kojima nista ne radi.Pogledajte prilog 1114845Ili ovi momci sa slike pokazuju koliko snijeg moze napadati u maju mjesecu?

desilo se isto sto se desilo i srbiji, samo pocetkom 20 veka. pojava komunizma i sovjetski savez u kome su rusi izgubilu kontinuitet i u kome su stradali. sad rusi jednostvano treba da vrate svoju teritoriju.pod svoje okrilje.

Zapravo je Putin postao zrtva vlastite propagande.
Uvjerio je sam sebe da Ukrajina pada za 2 dana.
Brz prodor u Kijev, instaliranje marionetske vlade, ukrajinci bacaju cvijece na ruske tenkove.
Zapad razjedinjen i medjusobno posvadjan slace samo neke mlake osude agresije.
Desilo se je sve kontra.
Ukrajinci pruzaju zestok otpor, cak i da osvoji Ukrajinu kako je kontrolisati onda?
Ujedinio je zapad protiv sebe, sto mu je bila najveca nocna mora.
Sankcije su uze oko ruskog vrata koje sve vise steze.
A on koji je izigravao mocnika ne moze vise natrag, jer treba reci da je car gol...
Ko te je naložio na takve gluposti? Baš za 2 dana, po površini najveća zemlja u Evropi?

desilo se isto sto se desilo i srbiji, samo pocetkom 20 veka. pojava komunizma i sovjetski savez u kome su rusi izgubilu kontinuitet i u kome su stradali. sad rusi jednostvano treba da vrate svoju teritoriju.pod svoje okrilje.
Jel vi pojedini gledate sta pisete?
Ili sto ste napisali u prethodnom postu?
Dakle ti si navela da je Krim, Donjeck, Lugansk otet prije Rusiji, jel tako?
Ja sam onda pitao zasto napad na ostatak Ukrajine ako je te teritorije drzao fakticki prije napada.
Ti onda pises odgovor ovaj koji stoji gore.
Wtf...

Dok slaviš nekoliko komada uništene tehnike ili par aviona, Rusi su napredovali 50 kilometara celom širinom južnog fronta:per:

FNHf5s-WYAAxIUQ

A što kažu turci za Krim, jesu li i njima Rusi oteli, Francuzi, što vele Turci za Srbiju itd, mislim do kad u povijest možemo ići ovakvim lupetanjem? Je li pavelić bio u Pravu kad je uzeo sve do zemuna, jer ipak je Krajina bila dio Hrvatske itd.

kijev je sto neko rece kolevka ruskog naroda. oko krima su se borili sa turcima i isprasili ih za sva vremena i to sa vojskom mnogo manjom nego sto su turci imali, koliko se secam iz onog sto sam citala.

sto se tice srba i turaka, turci su dosli posle nas, kosovo je ono sto je za ruse kijev. tako da turci nemaju sta da traze.

a sto se vas hrvata tice...imali ste loodu srecu sto je bio kralj koji je bio i sto u to vreme nisam zivela ja kao kraljica, jer ne da ne bih sa vama pravila kraljevinu shs, nego bih diplomatski sa zainteresovanim stranama (a bilo ih je) rascerupala i podelila hrvatsku, tako da vi danas ne biste ni postojali kao drzava. u najgorem slucaju biste obitavali na parcetu zemlje, manjem od lihtenstajna.

Ja sam onda pitao zasto napad na ostatak Ukrajine ako je te teritorije drzao fakticki prije napada.
Wtf...
Posle 10 dana i dalje ne znaš da su Ukrajinci pokušali njihvou verziji "Oluje" pa su dobili kazneno popravne mere? Uz sav onaj nacizam i zločine, naravno.

Mislim da je sa Ukrajinom završeno.
Oni su svoje 70togodišnje bivstvovanje u SSSR i 30godišnje bivstvovanje izvan njega okončali.
Украјина више неће постојати као таква. Ја сам то још пре неколико година рекао мојим пријатељима из Украјине. Сложили су се, јер су видели и осетили куда иде све то, а наравно да им није било драго. Није ни мени.

Wtf...

ne znam da li si procitao da sam napisala i ostala teritorija, a ne samo ove po nazivu napisane....dakle istocni deo ukrajne do kijeva. po onom zapadnom delu su se i onako muvali poljaci.

Ah da, zaboravih da je Ukrajina pregazila Donbas, napredovala do Kremlja i onda Putin rekao njet...
Nisu uspeli, ali su pokušali. Slično kao vi u dva svetska rata.

Da 18 zrakoplova 658 mrtvih. Ali to je bila era bez moćnih računala i pametnih bombi. Rusija ratuje danas ali puno gore kao što je USA ratovao prije 40 godina.
Da, puno gore, za 10 dana uzeli pola Ukrajine, tačnije sve bitno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back