Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nek nastave ovako i za dva mjeseca neće imati čime da se bore.
Слажем се да морају нешто да мењају. Ефектније би било да иде прво авијација, дронови па онда оклопна возила и пешадија, шта мисле не знам али сигурно да имају бољу слику од мене.

- Vi ste Ukrajinka, živeli ste tamo 25 godina, znamo da ste u kontaktu sa familijom u Kijevu, jesu li pobegli iz Kijeva? - pitala je voditeljka CTI svoju sagovornicu u uživo uključenju.
Gošća im je odgovorila da nisu i da nikada nisu ni razmišljali o napuštanju Kijeva, nakon čega je voditeljka zatražila da im ispriča više o situaciji u Ukrajini.

- Ja sam se vratila u Francusku pre četiri dana iz Ukrajine. Niko nije verovao da će doći do rata, ali su mnogi ljudi odlazili zbog glasina. Koren konflikta je počeo da se ukazuje još 2014. godine. Najmanje 2 miliona Ukrajinaca odlazi iz dana u dan zbog loših životnih uslova. Ove godine su troškovi grejanja daleko veći nego pre, dok su plate nikada manje. Ljudi pola svoje plate odvajaju samo za grejanje, život tamo je jako težak. I razmišljala sam o tome, zašto bi smo mi trebalo da branimo ovog marionetskog predsednika i vladu? Govorim o predsedniku kojeg imamo sada, a ne o nekom kojeg Putin planira da postavi. Ljudi na interenetu govore kako je Ukrajina u teškoj situaciji i to je istina, Vlada se stalno smenjuje, ekonomija propada, korupcija je svuda...
Zapanjeni voditelj je u tom trenutku, zatečen, pitao voditeljku: Je l ona ovo priča o Zelenskom?!

- Da li vi govorite o Zelenskom? - želeo je da potvrdi voditelj da je pravilno shvatio svoju gošću.

- Naravno, o kome drugom?! - rekla je gošća.

- Dakle, kažete da je demokratski izabrani predsednik Zelenski zapravo marioneta? - želeo je objašnjenje voditelj.

- Da, i jeste demokratski izabrani lider, zabranio je četiri opoziciona TV kanala. Bilo je i novinara koji su misteriozno nestajali. mnogo je novinara stradalo u poslednjih nekoliko godina. Komplikovano je, niko ne želi da govori o tome, nema nikakve razlike.

- Čuo sam da su neki ljudi iz Kijeva, ne Donbasa već iz Kijeva, srećni zbog napada Rusije, da li je to istina?!

- Absolutno, i oko navodno demokratski izabrane vlade, mnogi Ukrajinci sumnjaju u validnost izbora. Da li razumete, situacija je komplikovana.
*************************************************************************************************************************
Dakle u Ukrajini se teško živi, narod na ivici egzistencije a EU i Amerikanci im šalju na tone.. oružja.

To je zato da bi vi doktori strategije i doktrine ofuzane borbe imali na sta da onanisete.
Al aj da ti i to pokusam objasniti.Postoji i jasno vojno pravilo koje propisuje kako se onesposobljava ostavljena tehnika.
Npr.tenku kundakom puske slupas racunar i nisansku spravu i neprijatelju moze da sluzi samo da se slika pored njega.
A sve to se praktikuje jer racunas da ces pobediti pa kad pobedis dodje logistika i pkupi to pa se remntuje itd...
Tenkovi su već pretopljeni u ukrajinskim pećima i pravi se municija za ubijanje ruskih vojnika.

Руси констатују да је Црна гора увела забрану лета руским авионима, тако да ће остат без руских туриста. Русија ће вероватно увести контра мере, а већ је слично поступила према 36 држава. И да није ЦГ увела, руски туристи ове године сигурно не би ни долазили због ове кризе.

https://tsargrad.tv/news/chernogori...edinilas-k-aviacionnomu-bojkotu-rossii_506388

Evo vidis da se vise bave cenzurom kritike prema njima nego pravilnikom foruma. Odje treba hitna intervencija
ma nemma ja problem sa njim nego me nervira sto lepe iste slicice iz strane u stranu a skoro sve fejk prvi put su danas stavili 3-4 slike i 1-2 videa gde se vidi da su rusi unisteni ali to je tako malo 2-3 transportea i max 10 ljudi i onda to vrte citav dan i eto al su ih razbili :hahaha:

Izetbegović: Da je Ukrajina šapatom pala, to bi ohrabrilo radikale i u BiH​

Bakir Izetbegović (Foto: I. Š./Klix.ba)

Bakir Izetbegović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se medijima uoči otvaranja godišnjeg programa Fondacije "Centar za edukaciju i inicijative Političke SDA", te je između ostalog komentirao aktuelnu krizu i rat u Ukrajini.

Na pitanje kako bi se situacija u Ukrajini mogla odraziti na područje Zapadnog Balkana, a naročito Bosne i Hercegovine, Izetbegović ističe kako to zavisi od događaja i u samoj Ukrajini.
"Da je kojim slučajem Ukrajina šapatom pala, to bi ohrabrilo kojekakve sile i radikalizme na Balkanu, a posebno u BiH. Otpor Zelenskog i branilaca Ukrajine vrlo je važna stvar", rekao je Izetbegović.

Također, poručio je kako očekuje da se rat u Ukrajini uskoro okonča mirovnim pregovorima.
"Nadam se da će se rat okončati pregovorima, da neće biti pobjede nad ukrajinskom vojskom i rukovodstvom, te da će to zaustaviti neke apetite tu na Balkanu i u Bosni i Hercegovini", zaključio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Moramo disktrikt Brcko ukinuti i proglasiti dio Republike Srpske. Nema druge.

Pa vi ste govorili da će Ukrajina da se raspadne sama od sebe, a kad Rusi krenu neće biti nikoga da se bori. Da će za dva dana zauzeti Kijev i izaći na Dnjepar. Kad ono , Rusi još šlajfuju kod Harkova.
Tako bi i bilo da nato nije promenio doktrinu borbe u hodu iz frontalenog u gerilski tip borbe. Ali racunao je genralstab ruski i na to ne brini,nece uticati na konacan ishod borbenih dejstava. Samo kupuju vreme za potrebe nato pakta ako me razumes

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back