Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolaps ekonomije već prve sedmice, ovo Putin nije mogao ni zamisliti a hvalio se da može 2 godine bez problema :D , napadaju ljude koji dižu pare iz banki u Rusiji da su neprijatelji(od prijateljice ruskinje informacija) . Banke koje rade sa Rusijom u Evropi pripemaju su ze krah u Rusiji.Kinezi ih dižu ko majmune, koja katastrofa za stanovništvo prvo Ukrajine a i Rusije.
Информација од пријатељице, вау, аргумент до јаја.
Ја имам информацију са камере мог телефона: https://cloud.mail.ru/public/V7KP/xf9qJYbpq
И шта сад, вероватно мој телефон лаже?

Tvrde da nije....
Postoje drzave koje nisu clanice NATO-a a da su u EU....
to ti je isto sto bi narod reko isto govnno samo drugo pakovanje
nato je vojno krilo a eu politicko
eu je nastala takom hladnog rata sa ciljem da se drzavama koje su ameri okupirali 1945 i pretvorili u svoje satelite i vazale upravlja iz jednog centra i da zajedno pariraju SSSR i Varsavskom paktu

Srbi svejedno tamo ne idu na arbajt.
Знам на десетине људи који су били или још увек јесу у Русији. Конкретно из моје улице су била тројица. Један од те тројице је био 1990-их и почетком 2000-их и тамо је "ловио у мутном", сад не зна шта има... Друга двојица из улице и сви остали које знам су били или још увек јесу радници у Русији.

Можда су га тако саветовали они мудри и надасве видовити монаси са Свете горе?
Mislim da nije mogao ni pomisliti da ce se Evropa ujediniti, niko više NATO nije ujedinio od Putina. Izgleda da se ufurao da ne moze Evropa bez njega. Evropska ekonomija 15 puta veća od Ruske moze oštetiti ekonomiju u Evropi možda 1%.

Синоћ је речено, циљеви су одређени а у питању су хиљаде нуклеарки. Само се чека наређење!
Ајде да видимо запад како је то када се прети и притиска?
Ајде, ко хоже да буде прва мета, можда хрвати, пошто су овде најбучнији? Желели неку тактичку нуклеарку по Загребу, у маниру САД-а?

Ovo je sa Klix - tako da mi sve izvesnije da 'sigurnost Srbije i Srba zavisi od spremnosti Rusije da reaguje',kako reče teta Zaharova

"Duboko žalimo što se Srbija nije pridružila EU sankcijama protiv Rusije, što narušava njezin pristupni proces u EU i izražavamo naše očekivanje da će se kandidati za članstvo u EU pridružiti ne samo zajedničkoj pravnoj stečevini već i zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici EU", stoji u tekstu Rezolucije o kojoj će se glasati kasnije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovio da neće podržati sankcije protiv Rusije, a za pritisak optužuje Hrvatsku, medije i političare.

U EU raste frustracije ponašanjem Srbije. Iz Evropske komisije su samo ponovili da "očekuju od svih kandidata, prijatelja i istomišljenika, uključujući i Srbiju, da koordinirano promjene sankcije protiv Rusije".

Mislim da nije mogao ni pomisliti da ce se Evropa ujediniti, niko više NATO nije ujedinio od Putina. Izgleda da se ufurao da ne moze Evropa bez njega. Evropska ekonomija 15 puta veća od Ruske moze oštetiti ekonomiju u Evropi možda 1%.
У сваком случају је његова одлука да нападне Украјину била неурачунљива.

Очигледно да је ћелави потпуно полудео.

Ruska sila
Screenshot_20220301-133432_Chrome.jpg

EU se sprema da udari Rusiju tamo gde je najviše boli​

Evropski parlament spreman je da pozove na ograničenja na uvoz ruske nafte i gasa u EU, u sklopu poziva na još oštrije sankcije koje imaju za cilj „strateško slabljenje” ruske ekonomije i sposobnosti za vođenje rata.
Zasto ogranicenje na uvoz neka skroz prekinu uvoz.
I tako zadaju koban udarac Rusiji.
Valjda mogu tri meseca bez ruskog gasa... :think:

Не конкретних. Праве план за одговор. Кажу, пажљиво проучавају да ударе тамо где највише боли?
Само да знате, ово су предвидели, чак и много горе и спремили се. Саопштено је првог дана да је Русија обезбедила све што је потребно за наредних пет година у најгорим условима.
До душе, стварно су рекордни род прошле године складиштили. По питању хране и енергије, никаквих проблема. Иде пролеће и сетва, засејаће све обрадиво а имају неколико пута више него им треба.
Мислим да ће управо ударити на сектор хране и енергије а да је то доста реално, говори уздржаност великог броја земаља које не могу саме да обезбеде храну.
Боје се да им Русија сутра неће продати ни грам жита и слично.
У сваком случају, спремају цунами!
Ено Иван Пајовић који је песимиста и русоскептик (али не и русофоб) недавно рече да је Русија поново постала највећи светски произвођач/извозник жита након пуно времена.

Пољска је променила мишљење о донирању борбених авиона украјинском ратном ваздухопловству.

НАТО блок није страна у сукобу, рекао је председник Анџеј Дуда.

Раније су украјински политичари јавили да су пилоти са бомбардованог аеродрома Ивано-Франкивск већ долетели у Пољску за ловце МиГ-29.

У сваком случају је његова одлука да нападне Украјину била неурачунљива.
Putin je objasnio zasto je naredio specijalnu operaciju jer je Rusija napadnuta a NATO naoruzava i sprema militante za rat sa Rusijom a spomenuo je da bi Nato militanti mogli dobiti i nuklearno oruzije

Pogledj i poslusaj ima prevod na srpski

https://odysee.com/@Sputnjik.Srbija...u-ovo-je:e?r=Cgac2pZj8quCyfTZWAL9sZ9cHfTC4F4D

Naravno da je sve isplanirano do najsitnijih detalja.
Samo glupi natouguzi veruju da se Putin jedno jutro probudio sa idejom hm‚‚mogao bi danas da napadnem Ukrajinu.‚‚
Лично мислим да је на припремама за сукоб почео после Минхенске конференције 2007 и сукоба са Грузијом 2008. Мајдан 2013/14 само је дефинисао све то а у Сирији је већ показао да неће ићи све баш како САД мисли.
У јануару ове године је у Казахстану показао да више неће дозволити било какву обојену револуцију у комшилуку и дошла је и Украјина на ред!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back