Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Sumiju napeto

FNPP7DuXsAM2bzf

FNPP5znXsAMHsus

FNPP7CtXEAUwww1
Niste docrtali slovo Z.

Kako god da se okrene dosadašnji tijek operacije se može okarakterizirati jedino kao debakl.

Rusi su zauzeli Kershon i okružili Mariupolj i to je to. Stali su pred Kievom, Harkovom, Sumyjem, Cernihivom a za Konotop ne znam kako je. To su sve POGRANIČNI gradovi koji su trebali pasti za 3 dana max ili biti zaobiđeni. Uzevši u obzir da je Rusija iskoristila Bjelorusiju da dovede Ukrajinu u polu okruženje debakl i moje čuđenje je još i veće.

Gubici su do sad najmanje 900 komada opreme, tenkova, oklopnjaka i lakih oklopnjaka (MRAP). To je ono što je foto-dokumentirano.
Zrakoplovstvo koristi yebene civilne Garmin GPS ove u Suhoima, glupe bombe FAB-ovke iz pretpotopnih vremena, ostavljene opreme koliko hoćeš, piloti nemaju anti-g odijela nego nekakve smiješne kombinezone. Obaraju ih sa Stingerima jer yebeni Su 34 nosi glupe bombe koje baca sa 1km umjesto da djeluje sa 10km visine. Već 7 dana traje nekakva "operativna pauza" a ubačeno je 92% dovedenih trupa u borbu. Za 15 dana nastupa rasputica gdje će svi morati biti vezani za ceste.

Da sam ja Putin kao što srećom nisam, pokušao bi riješiti jug i ući u pregovore. Jer ovo je već vrlo loše a još 5x veća katastrofa u nastajanju. Na ovaj način bi Putin sam pred svojima još mogao proglasiti pobjedu. Šta i ako zauzme Ukrajinu? Ostaju mu sankcije i mora držati parsto iljada ljudi da drže taj teritorij..gdje je tu njegova računica?
Baš debekl. Važno je da Ukrajinci "razbijaju". Naročito na tviteru. Elem, gradovi im popadali kao zrele kruške, Zelenovski kmeči kao beba, Nato ih odhebao i ostavio kao gomno na kiši. I još nešto. Gde su Ukrima nuklearne elektrane?

A što bi Ukrajinci radili pred Moskvom? Koja dunsterska logika u pm..
Sam si pokao da si glup. Idi se igraj lego kockama. Nije ovo za tebe.

Ukratko, vrlo dobro..suprotno svim pa i mojim očekivanjima. Došlo im je 17 000 komada PT i PZO naoružanja, mobilizacija ima dobar odaziv i motivirani su za borbu.

Ja sam mislio da će to biti gotovo za 2-3 dana barem u pogledu Kijeva i instaliranja nekog Janukovića i sl.
Stvarno si mislio da je drzavu povrsine 600 000 km2 i 40+ miliona stanovnika moguce osvojiti za 7-10 dana a Kijev za 2-3 dana.
Preporucujem manje viceo igrara i filmova.

Ukratko, vrlo dobro..suprotno svim pa i mojim očekivanjima. Došlo im je 17 000 komada PT i PZO naoružanja, mobilizacija ima dobar odaziv i motivirani su za borbu.

Ja sam mislio da će to biti gotovo za 2-3 dana barem u pogledu Kijeva i instaliranja nekog Janukovića i sl.
:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
Nemci im poslali oružje koje je izbačeno iz upotrebe još 2012 godine. Oh tugo jesenja....

Kупцима!
Зар је тако тешко извући баналан закључак?
Зашто, рецимо, нису поскупеле чачкалице у том проценту, као енергенти? Ајде, пробај да извучеш закључак?
Smiri se malo, sirovina ima svugdje samo je pitanje troškova exploatacije te kvalitet, te otpor lokalne zajednice (gledaj priču sa lijumom u Srbiji).
I nije to tako, da se primjerice Rusi mogu sutra preokrenuti novim kupcima tek tako, jer nije izgrađena infrastruktura (gasovodi, naftovodi, terminali....). Treba vreme i investicije.

Možda bi i potrajalo toliko da su Rusi zaista onakvi kakvim ih Zapad opisuje, da udaraju po civilima i da ne štede nikoga. Umesto toga imamo situaciju da su se ukrajinski vojnici stisnuli u gradovima i koriste civile kao živi štit, a Rusi se suzdržavaju. Da žele šta ih može sprečiti da pošalju avione i sravne i Kijev i Mariupolj? Gledamo fotografije i video snimke gde civili napadaju fizički i verbalno ruske vojnike, gađaju ih kamenjem, vozila molotovljevim koktelima jer ih se očigledno ne plaše, a to je zato što se ruski vojnici suzdržavaju.
Rusi su opkolili grad i čekaju da ovi ostanu bez municije i zaliha neopohodnih za život, pa će se sami predati. Kada padne Mariupolj pašće i moral u ogromnoj meri kod Ukrajinaca.

Видиш постоје две опције .

Прва је да се плати по скупљој цени а друга је да се ујединимо са Русијом и добијемо бесплатно ..на тацни и гас и повратимо све наше територије...

заокружујем број два .
Ponovi za mnom: Hrvati nisu pokatoličeni Srbi, Bošnjaci nisu Poturice, Ukrajinci nisu Rusi.....

Stvarno si mislio da je drzavu povrsine 600 000 km2 i 40+ miliona stanovnika moguce osvojiti za 7-10 dana a Kijev za 2-3 dana.
Preporucujem manje viceo igrara i filmova.
Nisam samo ja tako mislio..Rusi su tako mislili. Izvještaji FSB analitičara i NATO generala su tako mislili.

Rusi se sigurno nisu pripremali za rat od 2-3-4 mjeseca. Niti logistika niti angažirane snage tome ne govore u prilog.
A najjače mi je ovo idiotsko vrijeđanje na kraju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back