Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje nema napretka Rusa.

1646206093480.png

Нема потребе мени да се курчиш својим знањем о војној стратегији и техници, јер сам резервни пешадијски официр.

Русија ништа од битних стратешких тачака није освојила, а то што је дошла до Кијева је зато што је граница са Белорусијом близу Кијева, па им није било тешко да дођу до обода града, али, реално, ништа од битних стратешких тачака нису освојили. Ово може да буде руски Вијетнам, ако се убрзо не договоре.
Naravno da je Rusija jača od Ukrajine i naravno da će, ako angažira još trupa nadvladati Ukrajince ali oni se za ovo nisu spremali i sada u hodu mijenjaju taktiku.

A svi elementi su Rusiji išli na ruku uključujući i to da im je Bjelorusija ustupila svoj teritorij za odskočnu dasku za Kijev. Dakle imali su Kijev na pladnju.
I šta će biti sada ako svladaju Ukrajince, kako će vladati tim prostorom? I to sve u uvjetima žestokih međunarodnih sankcija, kako će držati to pacificirano?

Plus, ovo je neviđeni negativni PR za rusku vojsku, može dio biti propaganda i napuhavanje ali ostavljati opremu zbog nedostatka goriva ili dezerterstva je yebeni debakl. Pa profesionalnije je ratovala JNA 1991. Ovi se uvezu u grad sa džipovima kao kauboji a tenkovi i btr bez podrške pješadije idu po yebenoj cesti i nalete na PoB timove.

Di je avijacija? Di su bespilotne letjelice? Helikopteri su se pokazali kao polu-debakl.

Још нисам упознао Србина да подржава НАТО пакт а да од тога нема неку директну финансијску корист. Сви Срби , које НАТО не плаћа мрзе НАТО и Америку , из мог искуства.
Grešiš , u pitanju je ideologija koja svojom liberalnim fantazmagorijama i ekonomskim kvazitautologijama privlači zbunjen svet. Moram da priznam kako sam i sam jedno vreme zaglibio u neoliberalnu jeres bez da sam od tog imao ikakvu korist.

O ovome sam vam dakle pričao. Rusija ima vatrenu moć da razvali šta god hoće preciznim udarima.
Zato ne verujem u pobedu Ukrajinaca. Postepeno će da ih dave u većim gradovima dok se i narodu ne bude smučilo i dok ti korumpirani vlastodršci u Ukrajini ne budu zaključili da im se više isplati da se predaju jer neće ni moći da se kriju iza civilinih suknji večito i neće im ni oprostiti ako bude mnogo civila stradalo.. Isto što se desilo u Čečeniji može se desiti u Ukrajini samo u manjoj meri po intenzitetu udara i na većoj teritoriji.
Jer ni oni neće moći dugo da se kriju iza stanovništva pred moćnim ruskim Uraganima niti će Rusija popustiti sada kada je izvela ALL-OUT-INVAZIJU.
Nigde se u istoriji nije desilo da se dogodi ALL-OUT-INVAZIJA sa svih strana da bi se potom povukli ili čak zadržali slično uređenje u državi.
Mislim da će Ukrajina biti podeljena na sitne komadiće i anektirana u Rusiju i postati deo Ruskog Svijeta.

Zelenko je osudjen na smrt ako i pomisli na kapitalaciju......i to ne od rusa vec od amerikanaca. Ameri ga drze u ruci i koriste kao svog glasnogovrnika pred ukrajinskim narodom. Dakle, Zelenko nema kud, mora ici do kraja, i mislim da je on vec mrtav covek. CIA ga svakako uklanja , jer zna previse, ako ukrajina izgubi rat.........a to je vec cementirano.
Ukrajina ce se podeliti na 3 dela.......Zapadna , Lvovska ukrajina (desno od Dnjepra) kao nezavisna drzava ali sa obavezom neutralnosti , Kijevska ukrajina sa posebnim statusom u Ruskoj Federaciji i istocna ukrajina (levo od Dnjepra) pripojena Donbasu kao sastavni deo RF.
Ovakva podela bice na osnovu etnickog sastava danasnje ukrajine.

Mene iznenadjuje ova ruska tishina.
Lome i cute.
Ukrajinci vode sajber rat- sheruju osvajanje jednog tenka i slicno.
И ја сам примјетио да им није стало да сајбер рата јер је постало свеједно.Добили су све могуће санкције.
Путин је рекао Империја лажи.Мислим да му више није стало јер шта год да уради Русија ће бити оптужена.

Zelenko je osudjen na smrt ako i pomisli na kapitalaciju......i to ne od rusa vec od amerikanaca. Ameri ga drze u ruci i koriste kao svog glasnogovrnika pred ukrajinskim narodom. Dakle, Zelenko nema kud, mora ici do kraja, i mislim da je on vec mrtav covek. CIA ga svakako uklanja , jer zna previse, ako ukrajina izgubi rat.........a to je vec cementirano.
Ukrajina ce se podeliti na 3 dela.......Zapadna , Lvovska ukrajina (desno od Dnjepra) kao nezavisna drzava ali sa obavezom neutralnosti , Kijevska ukrajina sa posebnim statusom u Ruskoj Federaciji i istocna ukrajina (levo od Dnjepra) pripojena Donbasu kao sastavni deo RF.

а ко ће то урадити ?

Снимак са станице увече Кијев.

Сада многи покушавају да напусте главни град Украјине, али на благајни практично нема карата.

Ako Ruje ovako nastave, Harkov će biti restauriran po uzoru na Grozni, ljeta gospod
neće...ovaj rat nema vjerski element
Naravno da je Rusija jača od Ukrajine i naravno da će, ako angažira još trupa nadvladati Ukrajince ali oni se za ovo nisu spremali i sada u hodu mijenjaju taktiku.

A svi elementi su Rusiji išli na ruku uključujući i to da im je Bjelorusija ustupila svoj teritorij za odskočnu dasku za Kijev. Dakle imali su Kijev na pladnju.
I šta će biti sada ako svladaju Ukrajince, kako će vladati tim prostorom? I to sve u uvjetima žestokih međunarodnih sankcija, kako će držati to pacificirano?

Plus, ovo je neviđeni negativni PR za rusku vojsku, može dio biti propaganda i napuhavanje ali ostavljati opremu zbog nedostatka goriva ili dezerterstva je yebeni debakl. Pa profesionalnije je ratovala JNA 1991. Ovi se uvezu u grad sa džipovima kao kauboji a tenkovi i btr bez podrške pješadije idu po yebenoj cesti i nalete na PoB timove.

Di je avijacija? Di su bespilotne letjelice? Helikopteri su se pokazali kao polu-debakl.
svaki veći grad na jugu i istoku ima od 25% do 40% rusa...a da o prorusima ne govorim stoga solidna baza za stvoriti vojne i policijske jedinice koje će održavati mir...

Нема убрзавања, докле год има могућност цивилног страдања.

Није то пржење Ирака од Американаца
naravno, rusi dolaze u ukrajinu da oslobode ukrajince od americke okupacije a ne da pobiju ukrajince i da rasparcaju njihova prirodna bogatstva ko sto je to uradila amerika u libiji, iraku, siriji, jugoslaviji...........i sad u ukrajini.

а ко ће то урадити ?
onaj koji je vec pri kraju ove operacije.

Још је рано за крај и раније су се добровољно залетали на русе. Питање је било реторичко. :lol:
Nedelju dana plafon za osnovno.
Три руске колоне са различитих страна ушле су у Тростјанец и узеле град под пуну контролу, - рекао је губернатор Сумске области. Д. Зхивитски.

Ослобођен и Тростјанец...

То што си прошао обуку ЦИА , како да субверзивно делујеш против Србије и српског народа а за рачун НАТО пакта те не чини експертом за било шта.

Ти си овде по задатку , да умањујеш руске успехе на ратишту то је мени одавно јасно.

Још нисам упознао Србина да подржава НАТО пакт а да од тога нема неку директну финансијску корист. Сви Срби , које НАТО не плаћа мрзе НАТО и Америку , из мог искуства.
Stvarno si prolupao.

Стварно ево деценијама већ гледам ове ратове и никад ми није јасно зашто земља која напада једноставно не погоди председника и крај.

Руси су толико бомби бацили да би сигирно погодили Зеленка или свеједно, Амери Садама, Стаљиношевића итд ?
А плаћеници и десничари истог тренутка би положили оружје?
Јел тако некако или треба убацити у крај мрмота са чоколадом?

Grešiš , u pitanju je ideologija koja svojom liberalnim fantazmagorijama i ekonomskim kvazitautologijama privlači zbunjen svet. Moram da priznam kako sam i sam jedno vreme zaglibio u neoliberalnu jeres bez da sam od tog imao ikakvu korist.
to je neminovna faza za nas koji smo živeli komunističkim ideološkim torovima . zato smo onako prolupali kad je komunizam zvekno.

sloboda da. ali u činjenju dobra.

mnogo šta nam je dozvoljeno ali nije nam sve u korist (apostol pavle). ako želimo živeti u zajednicama moramo uvažavati druge.

Пали Василевка и Токмак!

Јединице Оружаних снага Русије заузеле су градове Василевка и Токмак, где је украјинска војска добровољно положила оружје.

- Министарство одбране Русије

photo_2022-03-02_08-39-14.jpg

Русија ће узети целу Украјину и зашто и ским би је делила. Заболе их патка

Newsflash: Teniske federacije Rusije i Belorusije isključene iz Međunarodne teniske federacije. Rusi igraju bez zastave.

Stravični udarci. :(

Аууу какав "ударац" руској армији z:D

:rotf:

Гледај карту последњу

stanjenaratistu.jpg

РУСИЈА ТИ ГАЗИ НАТО НАЦИСТЕ

Кажу да цивиле не дирају а нацисте не заробљавају. Баш раде 100% денацификацију ....

Пали Василевка и Токмак!

Јединице Оружаних снага Русије заузеле су градове Василевка и Токмак, где је украјинска војска добровољно положила оружје.

- Министарство одбране Русије

Pogledajte prilog 1112355
Onda do Zaporoza jos 30-40 km?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back