Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O ovome sam vam dakle pričao. Rusija ima vatrenu moć da razvali šta god hoće preciznim udarima.
Zato ne verujem u pobedu Ukrajinaca. Postepeno će da ih dave u većim gradovima dok se i narodu ne bude smučilo i dok ti korumpirani vlastodršci u Ukrajini ne budu zaključili da im se više isplati da se predaju jer neće ni moći da se kriju iza civilinih suknji večito i neće im ni oprostiti ako bude mnogo civila stradalo.. Isto što se desilo u Čečeniji može se desiti u Ukrajini samo u manjoj meri po intenzitetu udara i na većoj teritoriji.
Jer ni oni neće moći dugo da se kriju iza stanovništva pred moćnim ruskim Uraganima niti će Rusija popustiti sada kada je izvela ALL-OUT-INVAZIJU.
Nigde se u istoriji nije desilo da se dogodi ALL-OUT-INVAZIJA sa svih strana da bi se potom povukli ili čak zadržali slično uređenje u državi.
Mislim da će Ukrajina biti podeljena na sitne komadiće i anektirana u Rusiju i postati deo Ruskog Svijeta.

Реално, сви смо мислили да ће Путин да прегази Украјину у року од два и по дана.

Отпор Укра је много јачи него што је било ко очекивао.
Немогуће је прегазити Украјину за два дана јер је огромна држава са преко 40 милиона становника.

Моје неке претпоставке да ће украјинско руководство капитулирати за цц 10 дана, при томе не мислим на Зеленског већ војна гарнитура ће отказати послушност и кренуће као домино предаја оружја.Источни фронт се већ распао, комуникација је тешка или готово никаква.Два највећа града под блокадом.Изузетно тешка ситруација за Украјину.

Руске трупе су се искрцале у Харков и одмах ушле у борбу са Оружаним снагама Украјине ❗

„Битка је почела“, рекао је украјински посланик Гончаренко, русофоб.

СБУ потврђује информацију о слетању.

O ovome sam vam dakle pričao. Rusija ima vatrenu moć da razvali šta god hoće preciznim udarima.
Zato ne verujem u pobedu Ukrajinaca. Postepeno će da ih dave u većim gradovima dok se i narodu ne bude smučilo i dok ti korumpirani vlastodršci u Ukrajini ne budu zaključili da im se više isplati da se predaju jer neće ni moći da se kriju iza civilinih suknji večito i neće im ni oprostiti ako bude mnogo civila stradalo.. Isto što se desilo u Čečeniji može se desiti u Ukrajini samo u manjoj meri po intenzitetu udara i na većoj teritoriji.
Jer ni oni neće moći dugo da se kriju iza stanovništva pred moćnim ruskim Uraganima niti će Rusija popustiti sada kada je izvela ALL-OUT-INVAZIJU.
Nigde se u istoriji nije desilo da se dogodi ALL-OUT-INVAZIJA sa svih strana da bi se potom povukli ili čak zadržali slično uređenje u državi.
Mislim da će Ukrajina biti podeljena na sitne komadiće i anektirana u Rusiju i postati deo Ruskog Svijeta.

Mene iznenadjuje ova ruska tishina.
Lome i cute.
Ukrajinci vode sajber rat- sheruju osvajanje jednog tenka i slicno.

Rusi sad vec j govna opasno.

Tuku Kijev i Harkov a to su im glavni gradovi. Pocece da ih mrzi narod. Narocito Harkov
То о страховитом руском иживљавању над украјинским градовима су ловачке приче тј. хистерична анти-руска пропаганда. Украјинистима и западњацима ништа не треба веровати. По њима је Ненад Окановић украјински војник који је херојски погинуо рушећи мост у Харкову и спречавајући Русе у напредовању, а Драган Бјелогрлић и Никола Којо су руски војници који су запалили украјинско село. :D

Poslednja izmena:
Реално, сви смо мислили да ће Путин да прегази Украјину у року од два и по дана.

Сећам се да је 2014 кад беше анексија Крима биле тензије хоће кренути неће кренути даље...

Тада је Путин на неком састанку са Меркел изјавио "нећемо извршити инвазију... Да хоћемо за две недеље би били у Кијеву, али нећемо блабла"

10 година ова инвазија виси у ваздуху... Наивно би било мислити да се Руси нису спремали а Украјинци укопавали.

За два дана не можеш да прегазиш ни мирнодопски комшилук а камо ли милионе ушанчених Украјинаца.

Немогуће је прегазити Украјину за два дана јер је огромна држава са преко 40 милиона становника.

Моје неке претпоставке да ће украјинско руководство капитулирати за цц 10 дана, при томе не мислим на Зеленског већ војна гарнитура ће отказати послушност и кренуће као домино предаја оружја.Источни фронт се већ распао, комуникација је тешка или готово никаква.Два највећа града под блокадом.Изузетно тешка ситруација за Украјину.

Ја мислим да неће капитулирати ни за 10 година једноставно ће их извући на запад , ако већ нису и хушкати са дистанце да гину против Руса....

Требаће деценије борбе да се пацификује Украјина.

Једноставно 100 година им усађују тамо потурички антируски менталитет не може то да се очисти тако брзо. Погледај Црну Гору. Потребно је да генерација једна макар тих мрзитеља одумре ....

Али Русија је то морала учинити пре или касније. Јер је запад од Украјине правио амерички носач авиона за напад на Русију.

То о страховитом руском иживљавању над украјинским градовима су ловачке приче тј. хистерична анти-руска пропаганда. Украјинистима и западњацима ништа не треба веровати. По њима је Ненад Окановић украјински војник који је херојски погинуо рушећи мост у Харкову и спречавајући Русе у напредовању, а Драган Бјелогрлић и Никола Којо су руски војници који су запалили украјинско село.

Ti se salis zar ne vidis one dve rakete po Harkovu ova danas na policijsku stanicu i ona juce na regrutni centar. ALO ?

FB_IMG_1646204952372.jpg

Све то стоји.
Смешно како неки форумаши овде доживљавају оргазам пишући како Украјинци наводно разваљују Русе. По њима Москва и Петровград само што нису пали у украјинске руке. 😆

⚡ Министарство одбране Русије:

— Руске оружане снаге преузеле пуну контролу над Херсоном

- Оружане снаге РФ извршиле су ударе прецизним оружјем на објекте СБУ и 72. Главног центра за психолошке операције

- Цивилна инфраструктура, објекти за одржавање живота становништва и градски саобраћај раде уобичајено. Град не доживљава несташице у храни и основним намирницама

- Опрема за ТВ емитовање у Кијеву је онеспособљена

- Група трупа ЛНР, уз ватрену подршку Оружаних снага РФ, успоставила контролу над насељима Старобелск и Сватово.

– Од почетка специјалне војне операције дубина напредовања износи 75 километара. Групација трупа Доњецке Народне Републике, ширећи зону офанзиве, успоставила је контролу над насељима Калиновка, Лебединское, Пионерскоје, Карл Маркс, Николајев и Осипенко. Напредак од почетка операције износио је 58 километара

– Оперативно-тактичке и армијске авијације Ваздушно-космичких снага Русије извеле су масиван ваздушни удар на војну инфраструктуру Украјине, погодивши 67 објеката.

– Током операције уништено је 47 авиона Оружаних снага Украјине на земљи и 11 у ваздуху.

Pa ja citam vas klix forum redovno i tamo vi sami pisete sta mislite i zelite. Npr trenutno je tamo aktuelna prica da ovu situaciju treba iskoristiti za dobijanje americke podrske za vojni napad na Republiku Srpsku....

Znaci u glavi vam je nonstop kako pobiti i proterati Srbe. To vam je fiksacija vec decenijama..... Nista vas drugo ne interesuje

Нема потребе мени да се курчиш својим знањем о војној стратегији и техници, јер сам резервни пешадијски официр.

Русија ништа од битних стратешких тачака није освојила, а то што је дошла до Кијева је зато што је граница са Белорусијом близу Кијева, па им није било тешко да дођу до обода града, али, реално, ништа од битних стратешких тачака нису освојили. Ово може да буде руски Вијетнам, ако се убрзо не договоре.
Kiselo grožđe.

Нетачно! Нема то везе са херојским отпором Украјинског народа, који уопште не схватају овај рат као свој рат.

Русија има војну моћ да све уништи и заузме за 24ч.

Није то циљ. Погрешно си разумео. није то Ирак, Либија или Сирија у НАТО интервенцији

Чувају се цивили и даје им се могућност да се извуку. Много пипав посао

Руске трупе су се искрцале у Харков и одмах ушле у борбу са Оружаним снагама Украјине ❗

„Битка је почела“, рекао је украјински посланик Гончаренко, русофоб.

СБУ потврђује информацију о слетању.
Значи да се темпо убрзава чим су падобранци дошли...

Нема потребе мени да се курчиш својим знањем о војној стратегији и техници, јер сам резервни пешадијски официр.

Русија ништа од битних стратешких тачака није освојила, а то што је дошла до Кијева је зато што је граница са Белорусијом близу Кијева, па им није било тешко да дођу до обода града, али, реално, ништа од битних стратешких тачака нису освојили. Ово може да буде руски Вијетнам, ако се убрзо не договоре.
Da si rezervni pesadijski oficir znao bi da drzava tolike povrsine i sa tolikim brojem stanovnika ne moze da se osvoji za 72 sata.
Isto tako bi primetio da Rusi nisu uleteli sa 100% kapaciteta i da se na svim ovim snimcima vidi upotreba jako malo pesadije,ljudstvo je maltene minimalno.
Najverovatnije da su to placenici Rusija Belorusija,neke spec jedinice Rusije belorusije,Kadirovci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back