Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Priznaćeš da je to tvoje vidjenje situacije. Nemaš pouzdane podatke i nikada ih nećeš ni imati. Frljaš se sa desetinama hiljada ljudi, hiljadama tenkova, desetinama aviona. Kao kad dete crta, pa one koji su im najvažniji, crta kao najveće. Samo pusta projekcija.
Da se oslonim samo na ono što je 100% potvrđeno od gubitaka kod Rusa, to je već preko 1600 tenkova, preko 2500 borbenih vozila i transportera itd. To je pola vojske koji su imali u aktivnoj službi do 24.2.2022.
Samo posade uništene tehnike broje oko 15 000 ljudi, a gdje su svi ostali gubici.

Na ovoj mapi Paraskovievka i Krasna Gora i dalje plavi
Ili ne valja mapa ili su bile lažne vesti.

Paraskovievka je možda i važnija od Soledara
Wagner je postavio mapu svojih dejstava.

U isto vreme, ruski padobranci napreduju sa linije Krasna Gora-Bahmutskoje do Blagodatnoja i čiste okolinu Paraskovjevke i Krasne Gore severno od Bahmuta.

Jedva cekam da se ovaj ratni pozar prosiri na tamnome Balkanskim vilajetima...imamo kamaru nerasciscenih racuna bice ogromnih razaranja , zrtava, invalida, poubijacemo se izmedju sebe 3 x gore nego Rusi i Ukrainci....posle ce ove prostore da nasele neki azijati ili camuge....ocekujem od svih starosedeoca ovde ....da do temelja jedni drugima iskopamo oci...da ostane prazna nenaseljena al zatrovana zemlja...za migrante iz Afrike i Azije...tamo je ljudski potencijal neogranicen...al vaznije je da se mi komsije poubijamo izmedju sebe sto vise na obe strane i to sto pre...lek za mrznju se smrt svih
A di bi ti dečko jurišao
Prema Vukovaru ili prema Prištini

Irak nije bio slaba država, ni SRJ nije bila slaba za rat koji su vodili Ameri da njom, a opet sa Irakom imali žrtava za dva voda vojnika, sa SRJ nula gubitaka.
Rusi već izgubili pola vojske.

Bilo bi me sramota da to pominjem da sam na tvom mestu, ali me ne čudi da tebe nije.

"The Gulf War was a 1990–1991 armed campaign waged by a 35-country military coalition"

Svaka naredna koalicija je bila sve manja i manja, a rezultati sve jadniji i jadniji...

1673381845915.png

Igram jednu ukrajinsku igricu na Facebooku čiji kreatori stalno komuniciraju sa igračima preko grupe za igrače. Znamo i ko su, stavljali su i svoje slike, video klipove... Inače su iz Harkova.

Kad je počeo rat, napisali su na toj grupi da su to samo koškanja, da će mirovni sporazum biti ubrzo potpisan, da neće to ni nedelju dana trajati, da nikome nije do rata, da se njihova vlada zalaže za mir... Kako je vreme odmicalo, tako su i oni sami sve više bili zbunjeni, deprimirani i zgranuti, onda su preselili firmu u neki grad na zapadu Ukrajine i odatle sad rade - smanjenim kapacitetom, ali igrica i dalje funkcioniše. Verovatno im dosta pomažu i američki partneri, jer sarađuju sa jednom američkom firmom.

U početku su tu i tamo objavljivali obaveštenja o ratu, kako im je, šta se dešava, a onda su utihnuli. Već mesecima ništa po tom pitanju ne pišu, niko od igrača ne zna ni gde su, ni jesu li svi živi, ni šta im se dešava. Verovatno im je zabranjeno.

Nije ovo neka posebna informacija, ali pokazuje da obični građani (i to obrazovani mlađi ljudi koji govore i ruski i engleski jezik) nisu uopšte verovali da će doći do rata. Verovatno je i bila takva propaganda po Ukrajini. Da su znali da se sprema rat i to ovakva pogibija, verovatno bi masovno pobegli iz zemlje i ne bi ni imao ko da ratuje osim onih zaluđenih ekstremističkih trupa. Ovako ih je sve zateklo i sad ne mogu ništa.

A ovi forumaši što na srpskom forumu hrabre Ukrajince da istraju u ratu - bolje bi bilo da su u ovih godinu dana naučili ukrajinski, pa da idu po ukrajinskim sajtovima i tamo ih ohrabruju. Sumnjam da Ukrajinci nešto posebno zalaze na ovaj forum, a nama je samo žao običnih ljudi, ali u osnovi nam je sve jedno. To nije naš rat...
Super, sada još to reci i za ove što na srpskom forumu hrabre Ruse da istraju u ratu, neka nauče ruski i po ruskim forumima ih ohrabruju

Регрути украјинске војске сада деле позиве тинејџерима.
Ево, дечак од 16 година...

Рекао сам да ће Зеленски отићи толико далеко да ће послати жене и децу на клање у Волкстурм стилу.
Нажалост, ипак сам био у праву...
FmGiqQyX0AArYIr
A što je to točno, poziv za upis u vojnu evidenciju?

Trebao si do sada pohvatati da ruska avijacija ni ne ulazi na ukrajinsku teritoriju po dubini.Sve su manje viša granična djelovanja po frontu i strateški bombarderi sa sigurne udaljenosti.Razloga je više ali svakako jedan od većih minusa ruske avijacije što nemaju potpunu vazdušnu kontrolu Ukrajine.Sa druge strane helikopteri K-52 su se pokazali svrsishodni.
Nisi skontao

Planirali su da uniste PVO pa ce moci da ulete avionima

Osigurava se da se to ne desi uopste

Регрути украјинске војске сада деле позиве тинејџерима.
Ево, дечак од 16 година...
Рекао сам да ће Зеленски отићи толико далеко да ће послати жене и децу на клање у Волкстурм стилу.
Нажалост, ипак сам био у праву...
FmGiqQyX0AArYIr
Šta dečak od 16 godina, pojasni nam.
To je poziv?

Bilo bi me sramota da to pominjem da sam na tvom mestu, ali me ne čudi da tebe nije.

"The Gulf War was a 1990–1991 armed campaign waged by a 35-country military coalition"

Svaka naredna koalicija je bila sve manja i manja, a rezultati sve jadniji i jadniji...

Pogledajte prilog 1282244
Pa i Rusi su krenuli u ovaj rat u koaliciji gdje su im saveznici poslali vojnike i tehniku.
Opet američka koalicija 200 poginulih, ruska 110 000 i kraj se ne vidi.

mislim da NATO uopće nikada nije imao namjeru ratovati sa rusijom u ozbiljnom fajtu i to je njegova najveća slabost...
Nikad nisu hteli direktni sukob i to je potpuno logično, plan je bio okružiti ih i praviti sranja na granicama, cepkati ih i držati u stanju nestabilnosti.

Potpuna je ludost ući u frontalni rat sa Rusijom. Da je samo neko obavestio Ukrope...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back