Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može se odgovoriti sa DA ili NE

Recimo:

- Da li je NATO 1999. pokušavao da nas ubedi da je otpor agresiji uzaludan, DA to rade svi agresori zvali se Rusija ili NATO
- Da li sam tada smatrao da je otpor uzaluda, DA svakako, neki su to shvatili i pre nego što je počelo, neki odmah po otpočinjanju a neki posle 78 dana, mada ima budala koje ni dan danas nisu prihvatile tu činjenicu

I šta zaključujemo, da li me to što sam smatrao da je otpor NATO-u uzaludan čini izdajnikom ili barem većim izdajnikom od onih koji su to shvatili posle 78 dana, par hiljada mrtvih i 100 milijardi dolara štete.

Možda i jesam izdajnik ali hvala bogu pa i onaj ludak koji nas je vodio nije bio baš samoubica kao što je ovaj Zelenski

Ja nisam na strani okupatora a sačuvaj me bože vas što se kao prijatelji Ukrajine i koji ih huškate da se bore do zadnjeg dok im se zemlja bukvalno raspada a broj žrtava se meri sotinama hiljada.
NATO bombardovanje ne može da se uporedi sa ovim što se sad dešava u Ukrajini. Više bi imalo smisla da uporediš sa napadom Austrougarske na Srbiju 1914. godine. Ali kao što smo već zaključili, Stepa bi te obesio o prvu šljivu za širenje defetizma.

kako god - ko nije prebegao iz HR - biti ce mobiliziran i poslat na zurku na istok Ukrajne od 16-65 god...tako je naredio big brother iz USA ....oce li neko pruziti tamo otpor na to naravno da nece....
To би било готива гледати. Запад који у фургонима за стоку трпа хрваЦко-потуричке усташе, овк-козојеббе, Милове хрвогорце и ћера преко Мађарске за украјински фронт. Могло би да се ту "набере" једно милион њих скупа. А човек седи у соби или офису за компом и гледа како их тамо Рус "пегла" морем челика.

Znači nismo ni 6.4 trebali ratovati protiv Nemaca, nego smo odmah trebali da potpišemo kapitulaciju?

Da, u aprilu 1941., nismo trebali da ratujemo sa Nemcima, nije trebalo biti 27. 3. pogledaj mapu porobljene Evrope iz tog doba, imbecilno je bilo ratovati protiv Nemačke.

Poslušali smo Britance i nahebali, ono što se desilo sa Srbijom posle toga je velika plaćena cena za glupost

To би било готива гледати. Запад који у фургонима за стоку трпа хрваЦко-потуричке усташе, овк-козојеббе, Милове хрвогорце и ћера преко Мађарске за украјински фронт. Могло би да се ту "набере" једно милион њих скупа. А човек седи у соби или офису за компом и гледа како их тамо Рус "пегла" морем челика.
Samo sto situacija nije bas svijetla.
Mi smo okruzeni neprijateljskim drzavama,a u slucaju dobijanja poziva za mobilizaciju 50% vojnih obveznika bi pobjeglo.Jos da bi opravdali svoj kukavicluk nasli bi izgovor da nece da ratuju za zvaljavog diktatora.
Drago mi je da 1991.nisam bio kukavica i mogu da se pogledam u ogledalo.

NATO bombardovanje ne može da se uporedi sa ovim što se sad dešava u Ukrajini. Više bi imalo smisla da uporediš sa napadom Austrougarske na Srbiju 1914. godine. Ali kao što smo već zaključili, Stepa bi te obesio o prvu šljivu za širenje defetizma.

Ne može se uporediti zato što ti to kažeš i zato što ti ne odgovara.

Razumem tvoje frustracije kada ti argumenti ne idu u prilog

Prestani da pominješ junake iz WW1 kada su upravo kontra primer za teze koje hoćeš da proguraš.
Srpska vojska se povukla potpuno iz Srbije, da bi na kraju pobedila, a ne izginula do zadnjeg.

Gde ti tu vidiš paralele sa ukrajinskom taktikom

Takođe u Kolubarskoj bitki srpska vojska se povlačila i uvlačila neprijatelja dublje u teritoriju dok nije bio spreman trenutak za kontraudar

modi.jpg

:lol:

Da vidimo šta zapravo piše u toj vesti:

Najbolje od svega:

Dakle:
Rock On Mind Blown GIF by Danny Flam

Nisam znao da Italijani imaju 5 sistema, pisalo je da imaju samo 3
"SAMP/T (christened MAMBA by the French Air Force) is the cornerstone of Italy and France’s contributions to the North Atlantic Alliance tactical ballistic missile defence capability. The French Air Force currently owns 7 MAMBA systems whilst the Italian Army owns 3 systems."

Samo sto situacija nije bas svijetla.
Mi smo okruzeni neprijateljskim drzavama,a u slucaju dobijanja poziva za mobilizaciju 50% vojnih obveznika bi pobjeglo.Jos da bi opravdali svoj kukavicluk nasli bi izgovor da nece da ratuju za zvaljavog diktatora
mozda bi pobeglo max 5% ovih sto su decurlija od vrhuske SNs-a i tajnkunsko burazerske ekonomije....za resto buraniju ide uzivo na RTs-u streljacki stroj za dezertere....u udarnom terminu...pa ako nema efekta ponavljati svaki dan sa sve vecim i vecim brojem streljanih....isto to ce da rade u eu zemljama + teritorije u evropi sa podguznm muhama (KiM,Makedonija,BiH,pa redom sve istocno europske zemlje..al nikako da se u London istovaraju kovcezi sa pirgavcima...mogu cak i Holandezi,Finci,Francuzi...al britanski kovcezi da se isporucuju u Britaniju to je vec previse za demokratiju i ljudska lgbt prava...i Mededev ih je targetirao sa Sarmama i Posejdonom ili koktel..na niko tamo ne pretekne...USA bi reagovala ako se to desi...cisto sumljam...US gradjanin je vredniji nego UK drzavljanin

Poslednja izmena:
Može se odgovoriti sa DA ili NE

Recimo:

- Da li je NATO 1999. pokušavao da nas ubedi da je otpor agresiji uzaludan, DA to rade svi agresori zvali se Rusija ili NATO
- Da li sam tada smatrao da je otpor uzaluda, DA svakako, neki su to shvatili i pre nego što je počelo, neki odmah po otpočinjanju a neki posle 78 dana, mada ima budala koje ni dan danas nisu prihvatile tu činjenicu

I šta zaključujemo, da li me to što sam smatrao da je otpor NATO-u uzaludan čini izdajnikom ili barem većim izdajnikom od onih koji su to shvatili posle 78 dana, par hiljada mrtvih i 100 milijardi dolara štete.

Možda i jesam izdajnik ali hvala bogu pa i onaj ludak koji nas je vodio nije bio baš samoubica kao što je ovaj Zelenski

Ja nisam na strani okupatora a sačuvaj me bože vas što se kao prijatelji Ukrajine i koji ih huškate da se bore do zadnjeg dok im se zemlja bukvalno raspada a broj žrtava se meri sotinama hiljada.
Kakav god bio, Milošević je samostalno donosio odluke. Zelenski je američka marioneta, a Ukrajinom vlada CIA. Za Amerikance su svi na ovoj planeti isto što i Vijetnamci, Iračani... Ljudima je to ponekad teško da shvate. Bilo je i nama i nismo verovali da bi Amerikanci bombardovali hrišćanski narod u sred Evrope. Tako isto misle i Nemci, Francuzi i svi ostali. Da su oni nešto posebno, da ih Amerikanci ne bi žrtvovali za svoje interese. Ali bi. Kao što sad žrtvuju Ukrajince. Sutra će Poljake ili koga god bude trebalo. Ameriku nije briga za ukrajinske žrtve.

Pitanje je da li su ukrajinski političari, oligarsi i ostali očekivali da se ovako nešto desi kada su sklapali dogovore sa Amerikom. Do zuba su ih naoružali, opremili i obučili, poslali svoje instruktore, zaluđivali propagandom.... Možda su se i dogovorili da se NATO direktno uključi u sukob da zajedno proteraju Ruse. A onda je samo nebo granica - članstvo u NATO, EU, nemački standard... Kako već ide ta priča.

Ljudi lažu, a političari lažu više od svih. :lol:

Pitanje je da li bi i svi ti Ukrajinci koji su se zaludeli američkim obećanjima pristali na ovo što se sada dešava. Da su znali da će ih Rusija napasti i sprečiti "ukrajinsku Oluju", da se NATO neće direktno uključiti u sukob, da će im slati staro oružje, da im neće dopustiti da ozbiljno ugroze ruske granice, da će ginuti u stotinama hiljada... I da ih niko više ništa neće pitati.

Da Ukrajinom vladaju Ukrajinci - verujem da bi neko već zaustavio ovu pogibiju. Ali ne vladaju. Vlada CIA.

Bilo bi dobro kada bi neko nešto naučio iz ovog rata, ali - na žalost - neće, kao što ništa nisu naučili ni iz rata na prostoru bivše Jugoslavije. Gledaćemo mi ovaj scenario iznova i iznova kako se dešava po raznim zemljama...

Kakav god bio, Milošević je samostalno donosio odluke. Zelenski je američka marioneta, a Ukrajinom vlada CIA. Za Amerikance su svi na ovoj planeti isto što i Vijetnamci, Iračani... Ljudima je to ponekad teško da shvate. Bilo je i nama i nismo verovali da bi Amerikanci bombardovali hrišćanski narod u sred Evrope. Tako isto misle i Nemci, Francuzi i svi ostali. Da su oni nešto posebno, da ih Amerikanci ne bi žrtvovali za svoje interese. Ali bi. Kao što sad žrtvuju Ukrajince. Sutra će Poljake ili koga god bude trebalo. Ameriku nije briga za ukrajinske žrtve.

Pitanje je da li su ukrajinski političari, oligarsi i ostali očekivali da se ovako nešto desi kada su sklapali dogovore sa Amerikom. Do zuba su ih naoružali, opremili i obučili, poslali svoje instruktore, zaluđivali propagandom.... Možda su se i dogovorili da se NATO direktno uključi u sukob da zajedno proteraju Ruse. A onda je samo nebo granica - članstvo u NATO, EU, nemački standard... Kako već ide ta priča.

Ljudi lažu, a političari lažu više od svih. :lol:

Pitanje je da li bi i svi ti Ukrajinci koji su se zaludeli američkim obećanjima pristali na ovo što se sada dešava. Da su znali da će ih Rusija napasti i sprečiti "ukrajinsku Oluju", da se NATO neće direktno uključiti u sukob, da će im slati staro oružje, da im neće dopustiti da ozbiljno ugroze ruske granice, da će ginuti u stotinama hiljada... I da ih niko više ništa neće pitati.

Da Ukrajinom vladaju Ukrajinci - verujem da bi neko već zaustavio ovu pogibiju. Ali ne vladaju. Vlada CIA.

Bilo bi dobro kada bi neko nešto naučio iz ovog rata, ali - na žalost - neće, kao što ništa nisu naučili ni iz rata na prostoru bivše Jugoslavije. Gledaćemo mi ovaj scenario iznova i iznova kako se dešava po raznim zemljama...
u SSSR-u od 1919 pa do 1990 u politbirou CK KP SSSR-a sve funkcije su tamo preko 90% drzali jevreji - preko 70 god 5 generacija...a oni ucestvuju u Ruskoj populaciji ispod 1% kako 1919 tako i 1991

Da, u aprilu 1941., nismo trebali da ratujemo sa Nemcima, nije trebalo biti 27. 3. pogledaj mapu porobljene Evrope iz tog doba, imbecilno je bilo ratovati protiv Nemačke.

Poslušali smo Britance i nahebali, ono što se desilo sa Srbijom posle toga je velika plaćena cena za glupost
Ne bi me čudilo ni da je Milošević slušao Britance, a oni ga lepo isavetovali, svašta mu naobećavali i nalagali ga, pa nam onda zabili nož u leđa, po starom običaju. Niko ništa iz istorije ne uči...

Ne može se uporediti zato što ti to kažeš i zato što ti ne odgovara.

Razumem tvoje frustracije kada ti argumenti ne idu u prilog

Prestani da pominješ junake iz WW1 kada su upravo kontra primer za teze koje hoćeš da proguraš.
Srpska vojska se povukla potpuno iz Srbije, da bi na kraju pobedila, a ne izginula do zadnjeg.

Gde ti tu vidiš paralele sa ukrajinskom taktikom

Takođe u Kolubarskoj bitki srpska vojska se povlačila i uvlačila neprijatelja dublje u teritoriju dok nije bio spreman trenutak za kontraudar
Aha, znači ti smatraš da Ukrajinci treba samo taktički da se povuku, a ne da se predaju?

Pa dobro, znamo da bi ti bolje to radio od Zalužnog.
Bolje bi ti to radio i od Piksija, šteta što te nismo poslali na mundijal. Je li da?

Novo lice, komandant kopnene vojske Rusije general Kapin..

Lapina su nakon gubitka Limana kritizirali čečenski vođa Ramzan Kadirov i Jevgenij Prigožin, čelnik plaćeničke grupe Wagner.

Kadirov je rekao da Lapinu treba oduzeti odlikovanja i poslati ga na front s pištoljem da krvlju opere svoju sramotu.

Prigožin je podržao Kadirovljev komentar, poručivši da "svu ovu kopilad treba poslati bosu na frontu s automatskim oružjem".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back