Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko ne spori Ukrajincima hrabrost i način na koji se bore, niti sam ikada rekao da su kukavice, naprotiv.

Njihov problem je idiotska taktika, problem su ljudi koji ih vode, ko god da je to.
Srećna okolnost im je što ni ruski generali nemaju baš mnogo talenta za posao koji rade, uostalom ista škola.

Pažljiviji čitaoci će se setiti da sam isto ovo pričao i pisao u julu i avgustu samo što se se tada Bahmut i Soledar, zvali Lisičansk i Seversk.
Ista debilna pogibeljna taktika.

I šta se desilo kada su Ukrajinci konačno podigli glavu i udarili tamo gde njima odgovara a ne samo da se brane tamo gde Rusi napadaju.
Znate i sami šta se desilo.

Sad imamo ponovo istu taktiku i isti tip pozicionog rata koji savršeno odgovara Rusima, na pravcima koji su Rusi odabrali.

Problem sa ukrajinskom armijom je što je sad već veliko pitanje imaju li snage da se grupišu i izvedu udar na drugom mestu jer su ogromne snage izgubili i zarobili u blatu Donbasa i time potpuno pasivizirali sebe i značajno umanjili svoju ofanzivnu sposobnost.

Pitam vas šta će biti ako Rusi sada otvore dodatne pravce ofanzive.
Kakva crna hrabrost kad policija i SBU hapse redom, pa se mora na front?

Kakva crna hrabrost kad policija i SBU hapse redom, pa se mora na front?

Jedno je šta se mora, drugo je šta se dešava na frontu.
Ukrajinci se odlično bore, tu nema dileme, zamisli neku drugu evropsku naciju na njihovom mestu i kakvo bi rasulo na frontu nastalo.

Vojska daje sve od sebe i preko toga, strategija i taktika im je debilna, visoki oficiri su kreteni, i to na obe strane.

Mada je pitanje koliko zaista ukrajinski vojni vrh upravlja situacijom na terenu a koliko im se servira sa strane

Niko ne spori Ukrajincima hrabrost i način na koji se bore, niti sam ikada rekao da su kukavice, naprotiv.

Njihov problem je idiotska taktika, problem su ljudi koji ih vode, ko god da je to.
Srećna okolnost im je što ni ruski generali nemaju baš mnogo talenta za posao koji rade, uostalom ista škola.

Pažljiviji čitaoci će se setiti da sam isto ovo pričao i pisao u julu i avgustu samo što se se tada Bahmut i Soledar, zvali Lisičansk i Seversk.
Ista debilna pogibeljna taktika.

I šta se desilo kada su Ukrajinci konačno podigli glavu i udarili tamo gde njima odgovara a ne samo da se brane tamo gde Rusi napadaju.
Znate i sami šta se desilo.

Sad imamo ponovo istu taktiku i isti tip pozicionog rata koji savršeno odgovara Rusima, na pravcima koji su Rusi odabrali.

Problem sa ukrajinskom armijom je što je sad već veliko pitanje imaju li snage da se grupišu i izvedu udar na drugom mestu jer su ogromne snage izgubili i zarobili u blatu Donbasa i time potpuno pasivizirali sebe i značajno umanjili svoju ofanzivnu sposobnost.

Pitam vas šta će biti ako Rusi sada otvore dodatne pravce ofanzive.
Sećamo se šta si pisao u julu i avgustu. Laprdao kao i sad. Kad su bili uspešne ukrajinske ofanzive nije te bilo nigde od sramote. I šta god da se desi ti ćeš da izviriš i da kažeš JESAM VAM REKO!?
Ali dobro, umislio si da si novi Guderijan i ne bih ja da ti rušim sneška.

Jedno je šta se mora, drugo je šta se dešava na frontu.
Ukrajinci se odlično bore, tu nema dileme, zamisli neku drugu evropsku naciju na njihovom mestu i kakvo bi rasulo na frontu nastalo.

Vojska daje sve od sebe i preko toga, strategija i taktika im je debilna, visoki oficiri su kreteni, i to na obe strane.

Mada je pitanje koliko zaista ukrajinski vojni vrh upravlja situacijom na terenu a koliko im se servira sa strane
Samo čekam da.kažeš "ja bi to bolje"

„Све већа сарадња Русије и Кине угрожава светски поредак који су успоставиле западне земље. „Уједињује их то што желе другачији светски поредак. - Јенс Столтенберг
"Чињеница је да они не деле наше вредности и да покушавају да бране интересе који крше нашу веру у слободу и демократију. У овом опасном свету, земље алијансе морају да се држе заједно", рекао је он.
Јенс Столтенберг је одбијање Пекинга да осуди руску специјалну операцију у Украјини назвао главним доказом уједињења две државе.
:namcor:
"...чињеница да желе другачији светски поредак"
да, Столт иоу долт, они желе једну засновану на Повељи УН, поштовање националног суверенитета и културе, придржавање признатих уговора и споразума, итд нови мултиполарни свет који није заснован на хировима САД и НАТО-а

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back