Fulavaš poantu kao i obično, zamisli oni su uspjeli napraviti vrhunski borbeni stroj, uz njih i francuzi su napravili Rafale, a amere da ni ne spominjemo, kužiš?Uzmite najpozitivniji primer u Evropi, projekat Eurofighter, pa vidite samo koliko je tu bilo muka, kašnjenje, probijanja budžeta, koliko je dugo trajalo osvajanje, ispitivanje, pripreme za proizvodnju. Pogledajte koliko je kompanija uključeno u proizvodnju i lanac snabdevanja i koliko mogu da naprave u ovom trenutku, odnosno koliko se čeka na isporuku
I vi sad mislite da to može da se udvostručii u kapacitetu ili ubrza pet puta zato što su političari doneli odluku.
Zaista nemate pojma o čemu pričate a uzeo sam pozitivan primer, razvijenog i osvojenog vrhunskog borbenog sredstva i kompanija koje su se godinama, decenijama spremale da rade na njemu.
Mislim da bi bilo zaista korektno i smisleno da ljudi koji nemaju pojma o industriju, koji u životu nisu ušli u ozbiljnu, savremenu fabriku, koji blage veze nemaju o tome kako se osvaja i proizvodi kompleksan sistem (borbeni ili neki drugi) da se manu ove teme, ima dovoljno drugih stvari u vezi ovog nesrećnog rata o kojima mogu da diskutuju.
Toliko su močni da rade svaki svoj avion iz zajebancije da mogu reći da ga mogu napraviti, jednostanvo su mogli od amera kupiti njihove, svoje inženjere lijepo otpremiti kući i laku noć. A što oni naprave? Razviju svoje da bi imali know how, kuiš? Nije bilo potrebe ali su htjeli know how, sada ga imaju, isto je sa svim ostalim kapacitetima. Sve mogu i za sve imaju znanja, da im se negdje žuri već bi krenuli u štancaonu, a zašto im se ne žuri? Pa zato što je ruski car upravo postao gol i bos, i vidjelo se da su lagali i lažno održavali sliku druge najmoćnije vojske svijeta, vojske koja nije u stanju osvojiti jedno mjesto u susjednoj državi već 8 mjeseci.
Ma mislim nema šreviše smisla vama dokazivati iz prostog razloga što ne želite shvatiti, opet 20 stranica vi objašnjavate kako rusi gaze ukraince oko bahmuta, onda kad vas ja pitam kako ****** miša kad su ukrainci na uzvisini i imaju artiljeriju većeg dometa, pitam vas opet kako ukrainci mogu imati više žrtava.