Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Msti, Msti, sam znaš da Ukro CIPSO i SBU neprestano izmišljaju i uvećavaju ruske gubitke ne bi li Ukre zamajavali da ne vide dokle ih je doveo Zeleni svoji komandovanjem “po nadahnuću”, sa onim svojim pokušajima infiltracije iza linija po svaku cenu - ne uspeva nikako ako druga strana ima dovoljno ljudstva po kilometru linija razdvajanja, pa još i dronove koji ti više nad glavom, a gine se non stop, i to u ogromnom broju.

Čekaj, sad ću da nađem video u kojem se to pominje, inače ruski Sarmat leti 25 maha čini mi se.
sa interkontinentalnog sarmata 20-27 avangard, ali i to kada bih sumnjao javno, neko bi me prozvao sa recima da li i to treba da mi dokaze, tako da ne sirimo sada na interkontinentalne rakete ako je rat lokalni, regionalni

Poslednja izmena:

Na snimku ima 19 fotografija
Grad Bataysk ima 120.000 stanovnika
Rusija ima 140M, ako su uzme proporcija to bi značilo oko 22.000 poginulih na nivou Rusije.

Na nekoliko primera je ovakva kalkulacija pokazala slične brojeve, jedan milionski grad u Rusiji ima podatke poimence o svim svojim poginulim žiteljima u ratu u Ukrajini i rezultat je sličan. Svi oni ukazuju na 20.000 do 25.000 poginulih Rusa u Ukrajini, do sada.

Rusija ima 140M, ako su uzme proporcija to bi značilo oko 22.000 poginulih na nivou Rusije.

Na nekoliko primera je ovakva kalkulacija pokazala slične brojeve, jedan milionski grad u Rusiji ima podatke poimence o svim svojim poginulim žiteljima u ratu u Ukrajini i rezultat je sličan. Svi oni ukazuju na 20.000 do 25.000 poginulih Rusa u Ukrajini, do sada.
To područje nije bilo glavno mobilizacijsko područje do nedavno. Uzmimo da su to mobilizirani od kraja septembra i slika se drastično mijenja.

Liste sa imenima poginulih Rusa koje su sastavljene pretraživanjem društvenih mreža i novina za čituljama Rusa poginulih u Ukrajini nemaju ni 10 000 imena. Pussy Riot i Meduza svojski rade protivi Kremlja pa opet misu mogli da pronađu ni 10k poginulih, iako žarko žele da destabilizuju Putina, na sve moguće načine.

Ne, Srbija je žrtva ruskog coup d'etat iz 1903 godine, i tako 119 godina izigravate ruskog poltrona i to vam izaziva ogromnu populacijsko-ekonomsku štetu.
Srbija je žrtva svojih loših procena ko im je prijatelj i sa kim je bio moguć suživot. Mada i tu je veliko pitanje koliko su sile toga doba imale imale uticaj na krojenje granica unutar kraljevine Jugoslavije.

Ти мислиш да ће све то тако бити? Који пакленији план и за кога?
jel ti vidis kako je od ukrajine napravljena zrtva? moras da vidis, svi mi; ja samo kazem da bez religiozne konotacije, idu dani da necemo moci da diskutujemo, jer ja ne znam kako drugacije da se razjasnimo... znaci, moras da probas da razmisljas kako ti ja kazem, religiozno, a zrtvoprinosenje ti je osnova religije
ne, sad, ali isto kako se ukrajina zrtvoprinela, tako ce i izrael, a mi jos uvek nemamo tamo veci rat jer se iran nije dovoljno naoruzao, svi cekamo da ih rusi naoruzaju, vidimo sad te 35-ice, nema boljih aviona, i zx lepo kaze da ce da budu najjaci u regionu, pitaj jega, sta ja znam...

Амерички часопис Military Watch: Руски ловац Су-35 је непроцењиво богатство

Poslednja izmena:
jel ti vidis kako je od ukrajine napravljena zrtva? moras da vidis, svi mi; ja samo kazem da bez religiozne konotacije, idu dani da necemo moci da diskutujemo, jer ja ne znam kako drugacije da se razjasnimo... znaci, moras da probas da razmisljas kako ti ja kazem, religiozno, a zrtviprinosenje ti je osnova religije
ne, sad, isto kako se ukrajina zrtvoprinela, tako ce i izrael, a mi jos uvek bemamo tamo veci rat jer se iran nije dovoljno naoruzao, svi cekamo da ih rusi naoruzaju, vidimo sad te 35-ice, nema boljih aviona, i zx lepo akze da ce da budu najjaci u regionu, pitaj jega, sta ja znam...
А онда ће Израел 2.0 бити васпостављен на териорији данашње Украјине - то хоћеш да кажеш?

Srbija sje žrtva svojih loših procena ko im je prijatelj i sa kim je bio moguć suživot. Mada i tu je veliko pitanje koliko su sile toga doba imale imale uticaj na krojenje granica unutar kraljevine Jugoslavije.
Nisu tu samo procene, nego druga strana ima svojih interesa, a disbalans moći u Evropi koji je napravio idiot Gorbi je omogući da divljaju bez problema. Lupetanje Druge Srbije o “okretanju” ovamo i onamo je odvojeno od političkog realizma - niko osim njih ne napušta svoje fundamentalne geopolitičke interese zbog prolaznih ideologija.

Srbe je uništio dvojac Kralj Aleksandar - Jožobroz, iako Hrvati mrze obojicu.

Liste sa imenima poginulih Rusa koje su sastavljene pretraživanjem društvenih mreža i novina za čituljama Rusa poginulih u Ukrajini nemaju ni 10 000 imena. Pussy Riot i Meduza svojski rade protivi Kremlja pa opet misu mogli da pronađu ni 10k poginulih, iako žarko žele da destabilizuju Putina, na sve moguće načine.

Postoji logično objašnjenje i za to, gradovi koji su pominjani su na krajnjem zapadu Rusije, u oblastima koje se graniče sa Ukrajinom
Sasvim je logično da su imali više mobilisanih od gradova na istoku zemlje pa i Moskve koja je sigurno "pošteđena" u određenoj meri.

Dakle, cifra od 20-25k predstavlja projekciju na osnovu žrtava na zapadu i to je neki maksimum.
Vrlo verovatno da je prava cifra nešto manja verovatno između 10 i 15k. Tome treba dodati i žrtve na strani LNR i DNR, itd.

HIMARS hit Russian base in Melitopol hosting hundreds of soldiers​

Ukrajina je napala rusku kasarnu u gradu Melitopolju, a neki ukrajinski izvori tvrde da je bilo žrtava.
Prema rečima svedoka, čulo se 10 eksplozija, iako su neke od njih možda bile iz ruskih protivvazdušnih sistema. Ukrajinski zvaničnici tvrde da je mnogo ruskih mrtvih i povređenih, dok je Rusija priznala nekoliko žrtava. Video snimak objavljen na društvenim mrežama pokazuje nešto za šta se tvrdilo da je ruska kasarna zahvaćena žestokim požarom, a neki tvrde da je lokaciju koristila grupa Vagnerovih plaćenika. Drugi video prikazuje spasioce u ruševinama sa nekoliko vidljivih tela.
NATO propaganda rekli bi neki..
@This is Sparta

Значи да су САД прогласиле СРЈ својом 51. државом и онда је бомбардовале, ви бисте били фанови тог бомбардовања, јер "како можеш напаст` сопствјену територију болан ба"?
Otuđile su deo teritorije SRJ što mu dođe potpuno isto.

Bolje poređenje bi bilo da se Teksas otcepio 90tih, obara pro-američku vladu pučem, uvlači se u paktove sa Rusijom ili Kinom, marginalizuje engleski jezik i guši pro-američku opziciju, opstruira američku isporuku gasa kupcima.. onda, da, šanse su 99% da bi USA izvršila vojni upad i vrlo verovatno aneksirala deo Teksasa ili ceo stavila pod dužu okupaciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back