Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marinka

FiQHSTkWQAAwSEb
FiQHSTdXoAEsgGx
FiQHSTkXoAMpSYW

Ne ovo najozbiljnije govorim, o tome su danas Ukrajinci ozbiljno pisali, jednostavno oni su strano tijelo. A kod pravoslavlja teritorijalna jurisdikcija je jasna, granice države su i granice crkve. Samo se SPC i RPC prave glupe da to ne kuže.

Valjda će se i Moldavci opametiti pa ispalit Moskovsku patrijaršiju i iz Moldavije.
Ма није ваљда да си проучавао теологију и православље? Где нађе то о "јасноћи" територијалне јурисдикције?

-,
ווימפעל ili Wimpel mi je poznato samo kao platneni pojas na kojem mogu biti različiti motivi izvezeni a koji služe da se Tora svitak ili Tora rola učvrsti i od oštećenja zaštiti. To se čini uvijek nakon čitanja Tore. Oko 500 god. Jidden njeguju taj ritus. Nije mu poznato da se taj pojam u obavještajnim službama koristio a da je moguće, moguće je, jer se Vimpel može prevesti i sa: sakriti, zatamniti u smislu nešto maskirati. Ovo mi je danas moj prijatelj i učitelj Jidd porijeklom iz Poljske (96 god.) objasnio.

Kod svetog rituala, Brit Mila (bukvalan prevod je: Savez riječi) Wimpel se koristi kao podloga na kojem leži Osmogodišnjak.
Kad se ceremonija završi Wimpel se opere i u pojaseve ca. 15 cm. širine kroji kojim se Tora omotava. itd.

-.
Kad ti stigne knjiga, pronaći ćeš Julijino objašnjenje. Ja sam to kod nje pročitala svojedobno, i kada sam saznala da FSB ima ogranak koji se zove Vimpel asocijacija je sama došla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back