Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to ti pricam.

Ukropi zele rovovsku borbu WW1 style . Rusi zele rokanje sa distance , razumljivo , isto su zeleli Amerikanci u ratu sa nama.

E sad popusta onaj ko ostane bez struje, privrede, sa zemljom u haosu. Mi smo popustili brze jer smo bili u totalnom NATO okruzenju bez mogucnosti da dobijemo pomoc spolja. Ukropi se bore jer dobijaju pozamasnu pomoc od strane NATO pakta.

Ali pre ili kasnije ako Rusi istraju u ovom ritmu godinama , zapad ce se zapitati dokle vise da sipamo pare u tu rupu bez dna kad nista ne mozemo da promenimo i dici ce ruke od njih.

Kao u Vijetnamu. Kao u Avganistanu.

Ali to nece doci za par meseci. Bice potrebne godine.

I Rusi treba da istraju i ako istraju pobeda ce biti nasa.
Klasa optimist 🤣🤣🤣

ti si moj idol.
hvala ))
već su mikrotalasi iz wifi rutera, mobilnih telefona, tornjeva mobilne telefonije,
bežični uređaja...
to se zove mikrowave warfare brought to your living room!

active-denial-system-496728195.jpg

Znaci, Rusi su Ukrima prepustili visoki teren i otisli u dolinu

Glineni golubovi u najavi

Фора је што природна граница спречава веће офанзиве, нема овдје више мрдања пази шта ти кажем и то ће ти рећи свако ко се бар мало разумије у топографију фронта, овим повлачењем Руси су дефинитивно за сада одустали од јужног фронта.

Zasto su zausimali taj teren i toliko trosili ljudi i tehnike, a tek sad odlaza odatle, valjda su mogli ranije da predvide da ce otici..?

Zato sto je bio plan da se ukropi razvale i zauzme citav jug . I to je uspevalo dok u rat nije usao NATO pakt.

Sada sledi rovovska borba sa sporim pomeranjima linija i rat koji ce trajati makar 10 godina do necijeg kolapsa.

Фора је што природна граница спречава вече офанзиве, нема овдје више мрдања пази шта ти кажем и то ће ти рећи свако ко се бар мало разумије у топографију фронта, овим повлачењем Руси су дефинитивно за сада одустали од јужног фронта.
Rusi su odustali ali nisu Ukrajinci..

Rusi su odustali ali nisu Ukrajinci..
Ма нема од продора Укра јужније од Херсона ништа ,слободно запиши.То би било равно буквално самоубиству.
Мени се чини да се овај правац за сада гаси и да ипак ради дипломатија.
Знаш шта још мислим, да су се Руси планирали повући још пре 2 два мјесеца али нису намјерно док не прођу амерички избори.
Буквално су следећи дан после избора објавили да се повлаче. :lol:

Ма нема од продора Укра јужније од Херсона ништа ,слободно запиши.То би било равно буквално самоубиству.
Мени се чини да се овај правац за сада гаси и да ипак ради дипломатија.
Знаш шта још мислим, да су се Руси планирали повући још пре 2 два мјесеца али нису намјерно док не прођу амерички избори.
Буквално су следећи дан после избора објавили да се повлаче. :lol:
Jučer si pričao i da bi ulazak u Herson bio ravana samoubistvu a u realnosti ispala šetnjica

Orban blokirao 18 milijardi pomoći Ukrajini..
jedini lik u raspaloj EU uz Milanovića koji razmišlja svojom glavom

Mađarska blokira 18 milijardi eura pomoći Ukrajini, Njemačka bijesna​

NJEMAČKA ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock bijesna je na Mađarsku jer je blokirala paket pomoći od 18 milijardi eura za Ukrajinu. Upozorila je Budimpeštu da "ne igraju poker" s nužnim fondovima kako bi riješili svoje nesuglasice s Bruxellesom, prenosi Politico.

S Baerbock se slažu i mnogi diplomati iz Unije koji su premijera Viktora Orbana optužili za ucjenu.

Paket pomoći od 18 milijardi eura, koji je Europska komisija predstavila u srijedu, trebao bi pomoći ukrajinskom gospodarstvu i javnim službama da kroz idućih godinu dana obnove ključnu infrastrukturu koju su Rusi uništili u ratu.

Na sastanku EU ambasadora, također održanom u srijedu, Mađarska je rekla da ne može podržati paket pomoći. Ovaj potez Mađarske zabrinjavajuć je jer pomoć u Ukrajinu ne može otići bez pristanka svih 27 zemalja članica Unije. Odluka Mađarske razljutila je dužnosnike u Bruxellesu, Berlinu i drugim glavnim gradovima Europske unije. Neki dužnosnici su rekli da Mađarska ovim potezom želi ucijeniti EU kako bi osigurala da će idući mjesec dobiti 13 milijardi eura iz EU fondova, koji bi idući tjedan mogli biti blokirani zbog sve većih problema s ugrozom demokracije.

Kuvao jeste ali je zagorelo pa sada mora sve baciti u smece, na drugoj je strani vojska a ne pobunjeni Arapi u Siriji.
Ne znam, zbunjuje me to, očito neki deal koji nije obični smrtnicima razumljivi niti je potrebno da nam bude objašnjiv.
Ukrajinci više nisu bili u stanju da prodru ni metra u Hersonskoj oblasti.
Front je bio nepomičan.
I onda ovo kao grom iz vedra neba.
Biden je tražio od Ukrajine Herson a oni nisu bili u stanju to isporučiti.
I sad veliki ruski poklon Bidenu da može nastaviti slanje oružja Ukrajini.
Pitanje svih pitanja zasto se Rusi povlače?!
Kažu boje se provale one brane i potopa?!
Pa sad Rusi mogu Ukrajince potopiti, ako je to bio problem!
Sami Ukrajinci su zbunjeni i ne znaju kaj da misle. Zato I nema nikakvog slavlja
Boje se da nije klopka u pitanju.
Ja ne vjerujem da je klopka Ali ovo mi je neshvatljivo...
Grad kao Herson je teško zauzeti a Rusi ga samo tako prepuštaju?!
Ne znam...nisam vojni stručnjak, ali ni samim stručnjacima nije jasno...
Političke igre.

znači ovde je u pitanju 18 milijardi koje Ukrajina ne može dobiti a šteta je do sada 500 milijardi..do kraja rata ide preko bilion eura!!! pa jbt ubiće ih bankari sa kamatama.. obnovu zemlje će otplaćivati i praunuk Svinjevskog

Ако Руси не компензују ово повлачење на другом дијелу фронта списак Руса који сикте од бијеса је све дужи.
Sećaš se kako ste 2007. i sličnih godina pisali da je Putin "hladan kao špricer" i da je to ruska supermoć.

Sad prelazite na: "Mi smo se možda razgoropadili, ali tek ćemo da besnimo i nerviramo se."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back