Ne znam, zbunjuje me to, očito neki deal koji nije obični smrtnicima razumljivi niti je potrebno da nam bude objašnjiv.
Ukrajinci više nisu bili u stanju da prodru ni metra u Hersonskoj oblasti.
Front je bio nepomičan.
I onda ovo kao grom iz vedra neba.
Biden je tražio od Ukrajine Herson a oni nisu bili u stanju to isporučiti.
I sad veliki ruski poklon Bidenu da može nastaviti slanje oružja Ukrajini.
Pitanje svih pitanja zasto se Rusi povlače?!
Kažu boje se provale one brane i potopa?!
Pa sad Rusi mogu Ukrajince potopiti, ako je to bio problem!
Sami Ukrajinci su zbunjeni i ne znaju kaj da misle. Zato I nema nikakvog slavlja
Boje se da nije klopka u pitanju.
Ja ne vjerujem da je klopka Ali ovo mi je neshvatljivo...
Grad kao Herson je teško zauzeti a Rusi ga samo tako prepuštaju?!
Ne znam...nisam vojni stručnjak, ali ni samim stručnjacima nije jasno...
Političke igre.
to je u pitanju
pirova pobeda , ili daj bilo sta samo da nesto imamo prilikom pregovora, jer bolje ista nego nista. kada si totalni gubitnik i nemaS BAS NISTA I OCEKUJ NNISTA. OVAKO PIROVOM POBJEDOM KAO I BITKA U VIJETNAMU, ukrajinci se eto bar nesto da pokriju, tako razmislja i zelenski. i forsirana je do izbora u usa da bajdenu bude neki adut kolko tolko da pravda sve ulozeno...
ukrajina je obezglavljena, rusi kontrolisu 20 % ukupne teritorije. tih 20 % je zapravo 80 % ukupne ukrajinske privrede...
rusija pojacava ofanzive na frontu sire, bahmut je pred izdisajem a kolko se ukropi grcevito rbane pokazuje da je samo bahmut imao 4 linije odbrane!!!
stratseskim bombardovanjem rusija vraca ukrope u kameno doba. ovo sto dobijaju od zapada je pranje nova i kurtalisanje otpada ili krsha.
dobro nije sve krsh, ali daleko od toga
da je himars neko najmodernije oruzje, ok nije n izastarelo ali daleko od vrha. rusi nece da koriste rakete za njega bec ga obaraju kub-om i onim drugim, a sto se tice HAM tu je prica takva da recimo ham 1 pokriva 25 km vazdusnog prostora a ham 2 39 km. dakle ukrajini bi trebalo najmanje 50 60 takvih komada pod minimum minimuma! ameri im obecali osam (sto je smesno) a dobili SAMO DVA!
krstarece rakete kostaju recimo od 500 000 do 2 000 000 e, a da b ise jedna srusila treba 10 predusretaca, koji kostaju od 1 do 2 mil pa ti vidi kolko bi to kostalo zapad
usa nikada nece poslati sisteme koji bi recimo bili dometa 300 km jer bi ukropi time mogli da gadjaju rusiju u dubini njene teritorije, a to bi znacilo da je usa direktno u ratu!
tako da sva ta pomoc oko naoruzanja .... nista strasno za ruse, cak daleko od strasnog...
ok, herson ,postavlja se pitanje a zasto su usli u njega rusi i ginuli da bi se povukli?
pa pogresna procena nista vise, nisu racunal ida ce ukropi forsirati sve sto imaju maltene na herson i toliko forsirati tu pobedu, a sada vide na sta ukropi idu, po tu pirovu pobedu...
rusija zasigurno dobija ovaj rat a samo je pitanje vremena kolik oce putin da ubija ***********e... svakako se pesadijski rat vodi radi sto veceg unistenja i nacista...
kada se krene na jos zesce stratesko bombardovanje, i stalni nestanak struje, onda ce biti i bez rgejanja stalno i vodovoda... tada veliki rgadovi moraju u evakuaciju.... kada desetine miliona gradajana ostane bez toplih domova i spadne na neke kolektivne smestaje nehigijenske....videces onda prpe i ludila, tj tada ce ga sami skinuti konacno....
za sada se odrzava torturom ali kada budu u takvoj situaciji nece imati sta rizikovati i skinuce ga....