Ja samo povremeno bacim pogled na telegram kanal Intel Slava Z - kratke ruske vesti. Nema zatrpavanja glupostima, preterivanja, samo kratke informacije.
Ne znam šta da mislim o svemu ovome. Ponekad izgleda kao da su Amerikanci i Rusi u dogovoru, ponekad da zaista ratuju, ali da je ovaj rat više paravan za razne ekonomske igre koje se igraju u pozadini po pitanju prodaje i cene energenata, hrane, oružja, obezbeđivanja tržišta i sfera političkog uticaja... Mnogo toga se dešava u pozadini, a ovaj rat više troši staro oružje i služi kao poligon za isprobavanje novog nego išta drugo.
Svi pljačkaju EU - i Rusi i Amerikanci i Ukrajinci. A oni navikli da slušaju Vašington i ne mogu da se presaberu sad kad ih "saveznici" otvoreno pljačkaju, a moraju da rade šta im se kaže, ne smeju da otvoreno obnove saradnju sa Rusijom niti da prestanu da finansiraju Ukrajinu i sebe guraju u sve veću krizu. Mi, na žalost, živimo u Evropi i sami dosta zavisimo od EU, njihove zemlje su nam glavni investitori i možemo kao i ostali samo da se hvatamo za glavu i kukamo.
Mir očigledno nikoga ne zanima, a i što bi? Svi uključeni odlično zarađuju na ovom ratu.
Krivo mi je što mi, ni krivi ni dužni, moramo da trpimo posledice svega ovoga. A nikakve veze sa njihovim ratom nemamo - nismo ni u kakvom savezu, ni u EU, ni u NATO, a vuku nas sa sobom u propast.