Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Si zaboravio kuknjavu kada je padala harkovska oblast? Isto samo kuknjava i kmečanje u stili... izdaaaaja braćo, izdaja. I ne, ne vjerujem onim sranjima da im je žao žrtava sa obje strane i da konačno zavlada mir, nego su razočarani da Putin nije uspio pregaziti Ukrajinu, vidiš da onaj sajko par postova iznad priziva bombu od 20 megatona, što bi mu pružilo podlogu za dr..cu.
Stalo nam je do žrtava taman koliko je svetu stalo za naše žrtve 99. ni manje ni više...

Jedino je svakom normalnom žao civila, staraca i dece poginule na obe strane.

Sjeti se onih 60 000 granata dnevno po ukrajinskim polozajima. Tuku ih dronovima dan i noc vec tjednima. Rusi su dali svoj maksimum.
Ukrajinci su sad pa sad mobilizirali vojsku a Rusi se tele sa 300 000 od kojih je samo mali dio stigao na bojisnicu. no
Kakva je to pricuva kojoj treba osnovna obuka?
Gdje je onih 25 milijuna vojnih obveznika kojim se hvale?
A istovremeno imaju vjezbe sa bjeloruskom vojskom. Ludilo.
Takticka je maksimum ne kaki vise
Dosadan si sa tim tvojim promasaj analizama

Само још то фали, пошто је попушио својом кривицом да из беца баца нуклеарке, шта би могло поћи по злу?
Укри би бацали да имаЈУ. Нису све нуклеарке апокалиптичне. Укро војска мора негде да се групише и тада треба ударити и завршити посао кад веч не иде конвенционално.

ako je pao dogovor: - ostatak ukrajine u neutralni status pa potom federalizacija, - to što je traženo na početku. Šta imaš protiv takvog kraja?
Smrdi na neki prljavi dil ispod žita. Ali dil u kojem Odesa neće biti ruska nije dobar dil.
Samo povlačenje ukazuje na moguće odustajanje od Odese, a bez Odese u Rusiji smatram porazom.

Smrdi na neki prljavi dil ispod žita. Ali dil u kojem Odesa neće biti ruska nije dobar dil, da ne kažem poraz.
stephen king dreaming GIF

Dakle, kronologija je sljedeća:
Putin odlučio povući svoje okupacijske snage iz Hersona jer su mahnito ginuli. Znajući kakav je Stremusov luđak, dao ga likvidirati da mu ne bi stvarao probleme.
Ukrajinci su ovo vrhunski i strpljivo odigrali. Slava Ukrajini!
:bravo:

Ja samo povremeno bacim pogled na telegram kanal Intel Slava Z - kratke ruske vesti. Nema zatrpavanja glupostima, preterivanja, samo kratke informacije.

Ne znam šta da mislim o svemu ovome. Ponekad izgleda kao da su Amerikanci i Rusi u dogovoru, ponekad da zaista ratuju, ali da je ovaj rat više paravan za razne ekonomske igre koje se igraju u pozadini po pitanju prodaje i cene energenata, hrane, oružja, obezbeđivanja tržišta i sfera političkog uticaja... Mnogo toga se dešava u pozadini, a ovaj rat više troši staro oružje i služi kao poligon za isprobavanje novog nego išta drugo.

Svi pljačkaju EU - i Rusi i Amerikanci i Ukrajinci. A oni navikli da slušaju Vašington i ne mogu da se presaberu sad kad ih "saveznici" otvoreno pljačkaju, a moraju da rade šta im se kaže, ne smeju da otvoreno obnove saradnju sa Rusijom niti da prestanu da finansiraju Ukrajinu i sebe guraju u sve veću krizu. Mi, na žalost, živimo u Evropi i sami dosta zavisimo od EU, njihove zemlje su nam glavni investitori i možemo kao i ostali samo da se hvatamo za glavu i kukamo. :lol:

Mir očigledno nikoga ne zanima, a i što bi? Svi uključeni odlično zarađuju na ovom ratu.

Krivo mi je što mi, ni krivi ni dužni, moramo da trpimo posledice svega ovoga. A nikakve veze sa njihovim ratom nemamo - nismo ni u kakvom savezu, ni u EU, ni u NATO, a vuku nas sa sobom u propast.
Ja imam prijatelja koji sa porodicom živi u Brazili.
I on mi kaže da su i tamo cene hrane podivljale i energenti.
To nikakve veze sa ratom u Ukrajini nema.

Укри би бацали да имаЈУ. Нису све нуклеарке апокалиптичне. Укро војска мора негде да се групише и тада треба ударити и завршити посао кад веч не иде конвенционално.
Знам шта је тактичко нуклеарно оружје али одакле ти идеја да ће то да реши ствар. Шта као Путин је мекан и кукавица, не сме да их баци? Није тачно већ разуме да тиме не би решио проблем, да не би сломио украјинску војску и да би навукао гнев целог света на себе, а потенцијално и НАТО одговор. Превелики су то ризици. Лако је овако причати.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back