Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi nemaju ništa. U 18.st. car Petar Veliki je odlučio od divljih ljudi euroazijske stepe i tundre stvoriti nešto nalik na katoličko/protestantsku Europu i naredio brijanje i kupanje, pozvao zapadne majstore i stručnjake da na mjestu drvenih koliba i zemunica naprave kopiju naprednog svijeta.
Al je 1mej devalvirao.

Ono sto krasi ruse je sabornost. A ukrope destruktivnost. Kada bi ukropi hteli i bili kadri napaviti veliku ukrajinu do kamcatke onda oni ne bi bili prodane duse poput beckih konjusara.

Treci put odgovaras nekom tko ti je nebitan.

Hoce biti i cetvrti put? Kao pecat na dokaz da sam ti nebitan?
ja mogu da razgonim cro boraniju na buljuke, nebitno je koliko puta

nisi bas najbistriji, zar ne? ha, ha, ha

i sta ces ovde??? neki politicki i mentalni trulizam i mazohizam. nista novo.

ja neam ni jedan post na vasem neovisnom i ustaskom forumu. niti sam ikada posetio, ti si ovde dobro dosao modovima, mozda predje nesto na tebe. ali ja se na tvom mestu ne bih nadao

Potvrđeni gubici zadnjih nekoliko dana.

RUS
Fg_hf0SXEAQ0OWB.jpeg
Fg_hgcBXEAQs1Ta.jpeg

UKR
Fg_haXXXwAIqkE7.jpeg

Zapanjujuća je sloboda izveštavanja, čak i kritika upućenih vojnom vrhu i samom Putinu, u jednoj totalitarnoj i autokratskoj Rusiji, kako je opisuju zli jezici. Ruski novinari se prosto utrkuju ko će se više kritički i senzacionalistički osvrnuti prema desavanjima.
Sa druge strane, Ukrajina, iako je navodno deo demokratskog, slobodnog i civilizovanog sveta, nalazi se u potpunom informativnom mraku. Objavljuju se samo propagandni sadržaji, bez većeg dodira sa realnim dešavanjima.
Uprkos činjenici da Ukrajinci imaju katastrofalne gubitke. Njihovi gubici su minimalno pet puta veći od ruskih, a najverovatnije deset puta veći.
Svejedno, u Ukrajini postoji zid ćutanja. Niko se ne poziva na odgovornost, svi na vlasti se ponašaju kao da je sve u savršenom redu.
Jedna potpuna okupacija ukrajinske države od strane nacista i NATO saveza.

Poslednja izmena:
Zapanjujuća je sloboda izveštavanje, čak i kritika upućenih vojnom vrhu i samom Putina, u jednoj totalitarnoj i autokratskoj Rusiji, kako je opisuju zli jezici. Ruski novinari se prosto utrkuju ko će se pre kritički i senzacionalistički osvrnuti prema desavanjima.
Sa druge strane, Ukrajina, iako je navodno deo demokratskog, slobodnog i civilizovanog sveta, nalazi se u potpunom informativnom mraku. Objavljuju se samo propagandni sadržaji, bez većeg dodira sa realnim dešavanjima.
Uprkos činjenici da Ukrajinci imaju katastrofalne gubitke. Njihovi gubici su minimalno pet puta veći od ruskih, a najverovatnije deset puta veći.
Svejedno, u Ukrajini postoji zid ćutanja. Niko se ne poziva na odgovornost, svi na vlasti se ponašaju kao da je sve u savršenom redu.
Jedna potpuna okupacija ukrajinske države od strane nacista i NATO saveza.
Igra "dobri otac Putin ima sluha za dječicu" ili kako kanalizirati i umanjiti štetu kroz blage kritike da narod otpusti napetost.

Kada bi rusi blokirali strane internet satelite i druge vojne satelite i dronove komunikacije nad Ukrajinom , brzo bi postigli značajne uspehe .
Očigledno je da imaju razloga da razvlače rat.
Za zemlju poput Rusije postoji mnogo načina da brzo završi rat. Između ostalog i radikalne metode - tepih bombardovanje, taktičke nuklearke i slično.
Ali oni ništa od toga ne rade. Čak i bombardovanje je prilično sporo i vrlo selektivno.
Meni ovo liči na mrcvarenje neprijatelja. Iznurivanje - i psihičko i fizičko - kako vojske tako i naroda.
Na kraju će većina Ukrajinaca pobeći iz zemlje, Zapad će izgubiti strpljenje da šalje ljude, novac i oružje bez pravih rezultata (iscrpljivanje i osiromašenje Rusije, rušenje Putina, obojena revolucija, komadanje i pljačkanje zemlje), a preostali Ukrajinci će biti toliko izmučeni da će pristati na sve samo da rat stane. A opet će Rusi izbeći velika razaranja, civilne žrtve i slično. Nisu oni Amerikanci, pa da ubijaju milione žena, dece i staraca i da ne trepnu okom.
Zato će rat potrajati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back