Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја, напротив, очекујем да ће бити значајне масовне руске предаје у Херсону.
Sinoć u 23,00 povlačenje je bilo završeno dok su Ukropi bili 25 kilometara daleko od Dnjepra :D

Kako povući vojsku od 25 hiljada vojnika preko reke sa zanemarivim gubitkom:

1. Ojačaš svoje pozicije
2. kažeš neprijatelju da se povlačiš
3. neka napadaju nekoliko nedelja dok neprijatelj ne kaže: To je bila obmana, nisu se povukli
4. zatim se izvući tajno
5. dva dana pre završetka izvlačenja objaviti da počinješ povlačenje.

Pljačka Rusije bi omogućila Zapadu da još 100 godina živi u blagostanju - kratko radno vreme, čist posao (banke, IT, usluge, turizam), velike plate, dobar standard, zelena agenda, čisti gradovi i parkovi, zabava, zadovoljstvo, putovanja... Poljoprivredom i industrijom bi se bavili ostali kontinenti i narodi i dobijali novac na kašičicu tek toliko da prežive i nastave da rade za gospodare. Ne interesuje Zapad saradnja, ravnopravnost, ljudska prava, tolerancija, poštovanje različitosti... Ne misle oni da Kinez ili Indijac imaju podjednako pravo da uživaju u životu kao i oni. To je viševekovni kolonijalni mentalitet koji nikad nije nestao, samo se menjao - od osvajanja sirovom silom se prešlo na osvajanje ekonomijom i politikom. Gde ne mogu ekonomija i politika - opet se koristi sirova sila, kao sad protiv Rusije, sutra protiv Kine, u prošlosti protiv Arapa...

Za Amerikanca, Britanca, Francuza, Nemca je smrt 150 miliona Rusa sasvim prihvatljiva cena za energente i rudna bogatstva koja će tako dobiti. Bila bi prihvatljiva cena i 1,5 milijarde Kineza.

Ovo nikada ne treba gubiti iz vida.

Ono što iznenađuje je tolika podrška ovakvom svetskom uređenju od strane naroda bivše YU, jer mi NISMO kolonisti i nećemo biti glavni uživaoci sveg tog popljačkanog bogatstva (ako bi do njega došlo). Ostali bismo polukolonije koje bi dobijale novac na kašičicu kao sad i najveće dostignuće bi nam bilo da pobegnemo u neku od kolonijalnih zemalja i dočepamo se njihovog dobrog života, kao što je i sad.

Upravo ovo što se sad dešava u Ukrajini, ova spremnost Zapada da žrtvuje Ukrajince kao životinje treba da nam bude pokazatelj toga šta oni misle o svima nama. I Ukrajinci su belci, hrišćani i Evropljani. I mi u Srbiji smo to isto. Ali to ne menja ništa. Zato je nerealno očekivanje nas iz ex YU da ćemo ikad i igde imati ikakav povlašćeni položaj i biti zajedno sa gospodarima. Nama mogu dati Balkan da se po njemu igramo i međusobno dokazujemo, ali nikad mi nećemo biti ništa više ni bolje od Ukrajinaca u njihovim očima.

Zato razmislite dvaput šta zapravo podržavate.
Ni Nutella ne ide ista na naše tržište a di nekaj značajnije. Mi smo za zapad smetlište.

Ako nema samokritike onda smo ugasili.

Jel smo se pre 5,6 meseci smejali :hehe: Ukrajincima kada su najavljivali da će u avgustu i na jesen krenuti u ofanzivu i osvajanje Hersona, i šta sad.

Da ne bude da se smejemo ako kažu da hoće i Donbas da povrate i da opet bude razočarenje. Ili Krim.

Ja se još uvek nadam da će ipak Rusi pobediti, ali iskreno malo manje nego pre nekoliko meseci.

Оваквим катастрофалим приступом самом рату и још карастрофалнијем вођењу обавештајног рада,вођењем борбених дејстава и логистичких операција они немају ни минималну шансу да победе.

Штета само што нису јавно доступне анализе борбене готовости армије па да се види за колико процената су је умањили (од 24.02.до данас)не учинивши ништа да да бар преполове борбену или макар маневарску способност непријатеља и његовог логистичког обезбеђења борбених дејстава.
Да су макар то учинили па су могли су да тактизирају и отежу рат у недоглед и да га наставе водити са употребом смешног броја људи и осталих ресурса.

Ако не испросе какаве преговоре од запада на пролеће против себе имају 10 до 15 пута бројнију,обиченију и опремљенију армију и тек ће да им буде весло. Тако да ће им једино остати да тресну какву нуклеарку ако неће да признају пораз.

Evo nas blizu kanala za Krim....još malo :super:

FhSEA3IXgAAz2WT

Ако Руси изгубе употребиће нуклеарно оружје је пре ће цео свет и Русија нестати у нуклеарној зими него што ће они прихватити пораз и ликовање запада.

Шта ће украјинци ако изгубе ? Да неће запад због њих да ризикује судњи дан ?

У главама вам се дешава вероватно исто оно што и французима пред Москву и нацистима у другом светском рату.....

Ако Руси изгубе употребиће нуклеарно оружје је рпре ће цео свет нестати у нуклеарној зими него што ће они прихватити пораз.

Шта ће украјинци ако изгубе ? Да неће запад због њих да ризикује судњи дан ?
Već Vam je objašnjeno da će General Dejvid Patrejus poubijati celu rusku vojsku sa sve vojnim komandantom, ako ruska književnost posegne za WMD

amerikanci nemaju sistem slican mrtvoj ruci ali imaju podmornice koje bi ako bi bile unistene totalno unistile americki povratni udar
Да Американци не посједују буквално "мртву руку" јер код њих је концепт размишљања мало више лајт.
Оно у фазону увјек ће неко преживјети.Међутим овај СССР модел је настао из доба када се хладно и брутално размишљало ако убију и задњег Руса наше сјене ће лутати по орбити. :lol: Гаранција да ће бити узвраћено на нуклеарни напад и да се систем може сам активирати без људске дозволе уколико је појачано зрачење на појединим мјестима по Русији.Сва суштина.Међутим мене та спознаја поприлично брине јер подсјећа на нуклеарну апокалипсу из "Судњег дана"-Скајнет.:eek:
Не бих се играо превише са Русијом, сама чињеница да се данас на западу спрдају са нуклеарним оружјем , како је старо , како не ради, како је покварено говори у каквој су наметнутој "новој нормали" наши другови и другарице друга Бајдена довели цивилизацију.Оно у фазону ма де неће Русија само удрите Украјинци.

А ти мислиш да ће неки шверцер природних ресурса из кремља дозволити да се активира то чудо?

Зар коначно није очигледно да те јајаре овом бежанијом и режираним хаосом од командовања просе неки дејтон од запада?
Можда је Дејтон већ и договорен само док се исцртају границе до краја.Не знамо ми то.

Да Американци не посједују буквално "мртву руку" јер код њих је концепт размишљања мало више лајт.
Оно у фазону увјек ће неко преживјети.Међутим овај СССР модел је настао из доба када се хладно и брутално размишљало ако убију и задњег Руса наше сјене ће лутати по орбити. :lol: Гаранција да ће бити узвраћено на нуклеарни напад и да се систем може сам активирати без људске дозволе уколико је појачано зрачење на појединим мјестима по Русији.Сва суштина.Међутим мене та спознаја поприлично брине јер подсјећа на нуклеарну апокалипсу из "Судњег дана"-Скајнет.:eek:
Не бих се играо превише са Русијом, сама чињеница да се данас на западу спрдају са нуклеарним оружјем , како је старо , како не ради, како је покварено говори у каквој су наметнутој "новој нормали" наши другови и другарице друга Бајдена довели цивилизацију.Оно у фазону ма де неће Русија само удрите Украјинци.
A vi ćete kao baciti atomsku bombu u sopstveno dvorište tj. na one teritorije koje ste rekli da su Rusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back