Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vreme Staljinovog terora je ubijeno 20 miliona ljudi u SSSR-u.

Razvodnjavanje te činjenice i svađanje da li je 19.999 999 ili 20. 000 001 za cilj ima samo da fiktivnu krivicu prebaci na ljude koji upozoravaju na te zločine a da ih skine sa Putina koji slika Staljina na freskama crkava.

Ali, da, strašno je što je Staljin (predsednik RF-e) ubio 19 999 999 Ukrajinaca i Drugih.
Ja opet, ponavljam, pokušavam da odgovaram na post (vrati se na prvi post na koji sam odgovorio i verujem da će ti biti jasno) ne na tvoje misli.
A taj post ovako izgleda (boldovano i kopirano):
"Misliš kada se donese presuda za 20 miliona Ukrajinaca koje je Staljin ubio u Gladomoru?"
Ja tu nemam nikakvu dilemu u pogledu mojih odgovora na ovaj tvoj post a ni naknadne kojima si pokušao da se "vadiš". Ako ti ne vidiš koliko si pogrešio i zašto sam eksplicitan bio u odgovoru mislim da su prosvetari pogrešili negde u tvom obrazovanju.

Vise Nosfi, to je premala cifra. A gde su tek ranjeni, unakazeni, dozivotni invalidi, gde su milioni kojima se usro u zivot, na obe strane granice. Gde su tek unisteni materijalni resusrsi etc

Ruski narod ako mu ne otkine glavu i ne obesi ga na zid Kremlja naglavacke da visi nista naucio nije iz ove epizode
Понашате се као да је ово једини сукоб и рат у историји.Не волим те неискрене патетике. :think:

Ако би ишли вашом логиком многи би свјетски моћници лежали доживотну робију или били објешени по неким трговима да простиш.
Међутим знаш врло добро да не иде то тако, јер ратови су гле чуда саставни дио људске цивилизације нажалост.

:klap:

Холандска влада се спрема да откаже чланство у Светском економском форуму: "Ми смо суверена нација"!!!
Холандска влада разматра предлоге да откаже чланство у Светском економском форуму због антидемократских ставова глобалистичке организације.
FhRcd8DWIAEE1qX

Ne znam, zbunjuje me to, očito neki deal koji nije obični smrtnicima razumljivi niti je potrebno da nam bude objašnjiv.
Ukrajinci više nisu bili u stanju da prodru ni metra u Hersonskoj oblasti.
Front je bio nepomičan.
I onda ovo kao grom iz vedra neba.
Biden je tražio od Ukrajine Herson a oni nisu bili u stanju to isporučiti.
I sad veliki ruski poklon Bidenu da može nastaviti slanje oružja Ukrajini.
Pitanje svih pitanja zasto se Rusi povlače?!
Kažu boje se provale one brane i potopa?!
Pa sad Rusi mogu Ukrajince potopiti, ako je to bio problem!
Sami Ukrajinci su zbunjeni i ne znaju kaj da misle. Zato I nema nikakvog slavlja
Boje se da nije klopka u pitanju.
Ja ne vjerujem da je klopka Ali ovo mi je neshvatljivo...
Grad kao Herson je teško zauzeti a Rusi ga samo tako prepuštaju?!
Ne znam...nisam vojni stručnjak, ali ni samim stručnjacima nije jasno...
Političke igre.
Ukrajinci jesu napredovali prema Hersonu, doduse vrlo sporo ali su dovlacili nove snage non-stop dok su Rusi bili bez rezervi. Normalno je da se Ukrajinci plase uci u grad bar za sada, opreznost je majka mudrosti. Branu je vrlo tesko potopiti iz vazduha pogotovu Ukrajincima cija je avijacija inferiorna u odnosu na rusku, ostaje samo da su Ukrajinci jaci oko Hersona na tlu sto nije cudo ako se zna da imaju ubojitiju i precizniju artiljeriju, dobro je sto je proslo ovako, sacuvano je mnogo zivota pogotovo ukrajinskih jer bi kao napadaci imali daleko vece gubitke od Rusa.

Понашате се као да је ово једини сукоб и рат у историји.Не волим те неискрене патетике. :think:

Ако би ишли вашом логиком многи би свјетски моћници лежали доживотну робију или били објешени по неким трговима да простиш.
Међутим знаш врло добро да не иде то тако, јер ратови су гле чуда саставни дио људске цивилизације нажалост.
Ma to su forumske narikače, ne uzimaj ih za ozbiljno.

Rusi doživljavaju svoj Dunkirk, samo što nema nikoga da ih spasi, a ni Ukri ne rade pauzu.

Sada razmislimo što će se sljedeće dogoditi? Stabilizacija...

Pišu da je počela panika među ruskom vojskom u Hersonu. Ne može se mirno, Oružane snage Ukrajine nastavljaju udare na prijelaze, nikakvih dogovora nije bilo. Sprema se vojna katastrofa. Stoga se gore opisani planovi za zimu mogu promijeniti na gore. Sasvim je moguće da Dnjepar neće postati granica smrzavanja.

Pogledajte prilog 1253675

To je ono što sam ja pisao, da se Rusi povlače jer su izabrali manje zlo, bolje se posramljeno povući nego junački izginuti do zadnjeg, ali izgleda da im ni povlačenje neće pomoći u izbjegavanju totalnog vojnog kolapsa tog dijela fronta...

Rusi su se povukli u potpunom redu, baš svi pokušaji Ukra da iz mitskog HIMARS-a nešto učine su suzbijeni dejstvom PVO. Ostale su samo grupe VDV i Specnaz GRU da malo sekiraju Ukre, Mi-35 će vršiti rotaciju snaga i snabdevanje, u pratnji Ukrima po zlu poznatih Ka-52. :D

Antonovski most je srušen, da bi Ukri mogli na miru da plivaju preko Dnjepra, trenutak aktivirana mine se lepo vidi u IC na drugom snimku - blesak je malo zaslepeo kameru, ali retko koja IC kamera osetljiva na male razlike u temperaturi može da baš da uhvati trenutak detonacije kako treba.

Nadajmo se da će Zeleni da naredi trenutni juriš preko Dnjepra, čisto da dostigne neke rekorde.

Pogledajte prilog 1253729Pogledajte prilog 1253728
Kažeš, herojski se povukli dok su Ukrajinci mahnito bježeći ušli u Kherson. :hahaha:

Ма нема од продора Укра јужније од Херсона ништа ,слободно запиши.То би било равно буквално самоубиству.
Мени се чини да се овај правац за сада гаси и да ипак ради дипломатија.
Знаш шта још мислим, да су се Руси планирали повући још пре 2 два мјесеца али нису намјерно док не прођу амерички избори.
Буквално су следећи дан после избора објавили да се повлаче. :lol:
To je blago rečeno strašno i velika bruka i sramota za Ruse, organizovali referendum i sve super i slavlje, dok je Moskva već znala i planirala evakuaciju iz Hersona i sad se Ukrajinci tamo sprdaju sa Ruskom vojskom i narodom. Sramota.

Zaboravljaš da Ukrajinci ako ne budu išli dalje mogu onda svoju vojsku da preusmere na druge frontove i šta ako na primer probiju front u Zaporožju i dodju sada ovoj Ruskoj vojsci na Dnjepru iza ledja, Glumac je već pričao da im je cilj Krim.

I sada po svemu sudeći sve može da zavisi od Amerikanaca, ako ne žele diplomatiju i žele vojno rešenje onda može da bude svašta čak i poraz Rusa ako ovi nešto ne promene na vojnom i taktičkom planu, ako bude diplomatija u ovom trenutku izgleda da će ipak Amerikanci da diktiraju diplomatiju i sta i kako u pregovorima.

Užas. Trenutno se Rusi raspadaju, i moram da kažem iako mislim za sebe da sam najveći Rusofil na forumu, nefer napadaju elekro Ukrajinaca, bombarduj ono što ima veze sa vojskom, civilne stvari da se poštede sto je više moguće.

Meni izgleda da se nešto krupno desilo medju Rusima posle oslobadjanja Severodonjecka i Lisičanska, kao da je neka unutrašnja svadja ili ko zna šta već, doprinela da se Ruska vojska i taktika raspadne skoro na svim frontovima, primetno je da Kadirovci ne učestvuju na frontu kao ranije, gde su prekaljeni vojnici Donbasa, gde je specnaz Rusije i slične jedinice, samo ovi ludi Wagnerovci nešto deluju da su aktivni, dok Putin sprema neke rezerviste ko da će od njih da napravi najeltinije komandose.

Da li će Rusi moći da se konsoliduju, da li možda stvarno mi ne znamo nešto što Rusi znaju. Ne znam, ja sam lično trenutno razočaran kako se stvari odvijaju, a to sam prognoziro ovim ovde proukrajincima:aha:, bem te živote. z:shock:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back