Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a pa jes, eve ga
-------------

Bolno priznanje Vladimira Zelenskog​

Predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je ukrajinska vojska u teškoj situaciji kod Artjomovska u Donbasu koja se ne menja već nekoliko dana.

- Veoma je teška situacija i u Donjeckoj i u Luganskoj oblasti. Najteže je kod Artjomovska, kao i tokom prethodnih dana iako još uvek držimo pozicije - rekao je Zelenski u obraćanju objavljenom na Telegramu.
Ne može takog gos’n Zeleni, mora da se da dobar primer za ostale kako će proći ako budu uznemiravali granice RF - nine im to Miloševićeva Srbija.

Od inicijalnih 150,000 trupa 2/3 je izbačeno iz stroja
download (11).jpg

Ti meni nekako zvucis kao drug Beriya... :D

U principu sam vrlo OK tip, trpeljiv i pomirljiv kad se radi o meni, ali za nepravdu sam nemilosrdan. Narocito kad je ulog ogroman - tipa drzava i narod u ratnim uslovima.

Pa zamisli ono sto je bilo da fali 1.5 mil. uniformi - da je to tacno a je neko u Rusiji ko ima iole moc hebao bih od onog dole u magacinu sve nagore po komandi pa dokle dodjem. I sve bih im oduzeo od imovine, a porodice cao zdravo Sibir. Razlog je vrlo prost - evo vidi se sad, kad treba za rat nema a posledica gubis rat ili bar bitke ili ako nista ginu ti ljudi vise nego sto treba. Mislim, ponavljam se, da za to i nema prave kazne. Zato je ovo oduzimanje imovine i porodica pravac Sibir pokazna vezba da drugima ne padne na pamet slicno. Jer imas likova koji kazu hebi ga, robijacu ali cu bar familiju da obezbedim, a kad izadjem i ja cu lepo da zivim. Ako mu sve oduzmes i familija u Sibir u gulag onda nema za sta da krade jer ce da postrada samo tako.

Naravno, ne mislim da se ovo primenjuje jer si opsovao Putina i partiju, vec za stvarne zahebe drzave i naroda kao sto je kradja love za vojsku ili strateske projekte.

U principu sam vrlo OK tip, trpeljiv i pomirljiv kad se radi o meni, ali za nepravdu sam nemilosrdan. Narocito kad je ulog ogroman - tipa drzava i narod u ratnim uslovima.

Pa zamisli ono sto je bilo da fali 1.5 mil. uniformi - da je to tacno a je neko u Rusiji ko ima iole moc hebao bih od onog dole u magacinu sve nagore po komandi pa dokle dodjem. I sve bih im oduzeo od imovine, a porodice cao zdravo Sibir. Razlog je vrlo prost - evo vidi se sad, kad treba za rat nema a posledica gubis rat ili bar bitke ili ako nista ginu ti ljudi vise nego sto treba. Mislim, ponavljam se, da za to i nema prave kazne. Zato je ovo oduzimanje imovine i porodica pravac Sibir pokazna vezba da drugima ne padne na pamet slicno. Jer imas likova koji kazu hebi ga, robijacu ali cu bar familiju da obezbedim, a kad izadjem i ja cu lepo da zivim. Ako mu sve oduzmes i familija u Sibir u gulag onda nema za sta da krade jer ce da postrada samo tako.

Naravno, ne mislim da se ovo primenjuje jer si opsovao Putina i partiju, vec za stvarne zahebe drzave i naroda kao sto je kradja love za vojsku ili strateske projekte.
Znaš zašto se desila tako loša odluka, jer niste demokratija nego se svi ulizuju Putinu

Запишавање савезника.

С.Арабија, Јужна Кореја и Турска - непоуздани.

Луксембург и Црна Гора у истој категорији - војно бескорисни.

Allies That Hurt America​

Our so-called alliances with Saudi Arabia, South Korea, and Turkey demand re-evaluation.

One of Washington’s many mantras is that allies are essential. Since America has more allies than any other country, the U.S. should be more secure than any other country. But Washington’s supposed friends increasingly prove to be both faithless and useless.
Alliances are intended to be a means, not an end. Their objective is to increase America’s security. Charity does exist in international relations: for instance, humanitarian aid in response to natural disasters. And a military alliance could be established for similar reasons. However, in practice, participants never justify them as such. NATO includes many members who are militarily useless—Luxembourg and Montenegro immediately come to mind—but neither alliance nor American officials ever admit the obvious.

https://www.theamericanconservative.com/allies-that-hurt-america/

Кијев ће морати да врати новац Сједињеним Државама, изјавио je украјински војни експерт Олег Жданов, напомињући да је Украјина добила око 60 милијарди долара помоћи од САД, од чега су 54 милијарде долара кредити.

💬 „То сугерише да САД улажу у свој војно-индустријски комплекс, гасе инфлацију отварањем радних места, остварују профит кроз проток новца, а онда ћемо им, такође, вратити 54 милијарде од ових више од 60 које су нам дали“, каже Жданов.

Drugim recima, najbolje Ukrajini da se vrati majcici Rusiji, a USA neka trazi pare od onoga kome su ih dale (citaj: Qrcosvicac)

Jesam li rekao da ce da slusa kako ujka Sem kaze ili ga nece biti? Zna se od koga dobija pare za Space X i ima da slusa.

Moj post od jutros,.

To je bilo za očekivati, takva infrastruktura niti ne bi mogla dobiti dozvole da nije na neki način ugovorena i eventualna vojna upotreba u slučaju da zatreba...

Vratit će njemu država na neki način, kroz porez ili nešto, neće Musk ostati kratkih rukava sigurno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back