Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

IMG_20221014_094527.jpg

BOLTON NAŠAO NOVU METU
An international gas hub will be created in Turkey as soon as possible, the most suitable place for it is in the European part of the country, Erdogan said.
U Turskoj će što prije biti stvoreno međunarodno plinsko čvorište, a najprikladnije mjesto za to je europski dio zemlje, rekao je Erdogan.

Dobi Sultan posao veka.

Pa jedino mogu da pretpostavim da Ukri naprave neki manevar, priprete rusenjem Kahovske HE u Novoj Kahovki:

Pogledajte prilog 1238290

Akumulacija vode iznad Kahovke je reda velicine od 18 km³ vode koja bi se miniranjem oslobodila a Herson bi sprala u Crno More.
Na tu pretnju bi bilo moguce proterati svo stanovnistvo Hersonske oblasti, pa onda mirno umarsirati u nebranjenu teritoriju.

Ukri nemaju cime da sruse jedan obican most sovjetske proizvodnje, one americke prskalice koje imaju, se nisu pokazale efektivnim.
Kad su se ti objekti gradili u SSSR niko nije krao beton i armaturu, a inzinjeri su vodili racuna da za svaki slucaj projektuju "malo jace" kako ne bi popili neko manje streljanje ako bi se objekat ne daj Boze urusio.

Mislim da im to ni Ameri ne bi dozvolili ( oni i komanduju ukro vojskom ).
KOLIKO JE MENI POZNATO RF JE NAPRAVILA TJ NASULA BRANU ŠLJUNKOM

Gori Zaporožje​

Ruske trupe ponovo su izvele raketni napad na grad Zaporožje, a u jednom od okruga izbio je požar, prenosi Ukrinform.
IZVOR: TANJUG PETAK, 14.10.2022. | 07:10

Podeli

19157913716348ed02c455d422704200_v4_big.jpg

Rusi su još jednom u ranim jutarnjim satima raketirali ukrajinski grad Zaporožje, potvrdio je Oleksandar Staruh, načelnik Zaporoške regionalne vojne uprave.

U gradu se oglasila sirena za vazdušni napad, čule su se snažne eksplozije.

U jednom od okruga izbio je požar, na licu mesta rade specijalizovane službe, navodi Ukrinform.

Kasnije je Staruh pojasnio da je neprijatelj pogodio regionalni centar sa tri rakete S-300. Zaporožje je i proteklih dana bila jedna od glavnih meta ruskih raketa.

Pogledajte prilog 1238208
Da ih ugreje

interesantno zapazanje, fotografija je inace namerno izabrana od moje strane, nisam postavio bilo koju, jer vecina ili svi gradovi koji su bili na liniji kontakta ovako izgledaju.

dakle zelis da budemo posteni? jel do kraja? 100%?

ovo na slici je Severodonjeck, ne zaboravi da su preko njega prvo prosle borbe Ukrajine protiv separatista, da je vec bio razjeban poprilicno, da nisu Ukri postavljali odbranu u njemu nego Rusi, a ovog leta se desio novi period borbi kada su u suprotnom pravcu Rusi napali Ukrajinu i Ukri se branili iz grada na isti nacin kako su se Rusi branili ranije tamo jos 2014e

i onda vidis, nema nikakve razlike. ali Ukrajinci su bad guys. ruski VBR ne rusi kuce ljudima
Šta si ovim hteo da kažeš? Da potvrdiš moje reči da je ovo razrušenje posledica borbi u gradu?

Ameri ovo rade bez da u gradu ima vojske, tako da mislim da se slažemo da su oni mnogo, mnogo gori kršitelji ljudskih prava i pravila ratovanja. za Amere je vojni cilj sve ono što oni odluče, ruše iz daljine dok ne slome otpor ne protivničke vojske, nego napadnutog naroda.

Koliko razumem, ti se s tim slažeš.

Сви ви што се поистовјећујете у улози са ЕУ, САД или Русијом сте за мене на истој равни.Узео вас добро овај сукоб под своје.:lol:
Извини гдје ти живиш уопште?
Izvini, Srbija će da se igra u Kataru. Tako da nema potrebe za poistovećivanjem. Inače u Srbiji živim, hvala na pitanju. Je li te zanima i da li plaćam porez ili ga izbegavam uz pomoć kripta kao jedan forumaš ovde :lol:

Pa jedino mogu da pretpostavim da Ukri naprave neki manevar, priprete rusenjem Kahovske HE u Novoj Kahovki:

Akumulacija vode iznad Kahovke je reda velicine od 18 km³ vode koja bi se miniranjem oslobodila a Herson bi sprala u Crno More.
Na tu pretnju bi bilo moguce proterati svo stanovnistvo Hersonske oblasti, pa onda mirno umarsirati u nebranjenu teritoriju.

Ukri nemaju cime da sruse jedan obican most sovjetske proizvodnje, one americke prskalice koje imaju, se nisu pokazale efektivnim.
Kad su se ti objekti gradili u SSSR niko nije krao beton i armaturu, a inzinjeri su vodili racuna da za svaki slucaj projektuju "malo jace" kako ne bi popili neko manje streljanje ako bi se objekat ne daj Boze urusio.

Mislim da im to ni Ameri ne bi dozvolili ( oni i komanduju ukro vojskom ).
Ne mogu oni sebi to da dozvole, njima su hidroelektrane glavna nada za zimski period u ovoj situaciji gde gube termoelektrane.

Mislim, jesu oni nepredvidljivi i očajni, ali valjda postoji trunka razuma koja će ih sprečiti u tome.

čuli ljudi da je putin poslao depešu u kojoj je brisel prvi na udaru ako sranja započnu...nije lako ni valoncima ni flamancima strah je zajednički
Le Monde: Belgija se prvi put suzdržala pri glasovanju o sankcijama Rusiji

:think:

Borel upozorava da će ruska vojska biti "zbrisana"​

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Žozep Borel upozorio je u četvrtak Moskvu da će njene snage biti "zbrisane" vojnim odgovorom Zapada ako ruski predsjednik Vladimir Putin upotrijebi nuklearno oružje protiv Ukrajine.

Putin kaže da ne blefira. Pa, on sebi ne može priuštiti blefiranje i mora biti jasno da ljudi koji podržavaju Ukrajinu i Evropsku uniju i države članice, i Sjedinjene Države i NATO takođe ne blefiraju”, rekao je Borel na otvaranju Diplomatske akademije u Briselu.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku rekao je da bi nuklearni napad stvorio odgovor.

"Svaki nuklearni napad na Ukrajinu stvoriće odgovor, ne nuklearni odgovor, već tako snažan odgovor s vojne strane da će ruska vojska biti zbrisana", dodao je Borel, prenosi "KyivPost".

Strahovi da bi Moskva mogla upotrijebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini porasli su nakon što je Putin obavio aneksiju četiri okupirane regije.
Borel je obicna budaletina koja nocu piski u gace. Pitajte osoblje hotela u kojima odseda. Jedna sobarica je cak nasla i tragove izmeta po posteljini. To vam sve govori. Bolje neko da pomogne tom coveku da ga zbrine u nekoj ustanovi.

u principu, sve sto nije tenk, dron ce vrlo efektivno da razbije. sa par kg u sebi, ni BTR nema mnogo sansi da prezivi.

samo tenk ima ozbiljan oklop i potrebna je ozbiljna municija inace skinuces maksimalno farbu sa njega

jedino sto ne znam, a nisam iskreno ni video do sada takav nacin upotrebe, sta bi se desilo kada bi dronom gadjali stacionarne ciljeve kao sto su zgrade sa ljudima unutra, koliko je efektivan ako bi pokusali kroz zid ili zidove da udare na cilj
Uh, postoji američki dron koji nosi rakete koje se kao nož zabijaju kroz prepreke i šire sječiva, takvim je ubijen i general Sulejmani.

Ninja-Bomb.jpg

Dronovi mogu da budu samoubice a mogu da nose i širok spektar raketa i oružja, malih bombi i eksploziva.
Ovaj ruski nosi i termobarične glave protiv pješadije ali nosi i HEAT glavu koja probija oklop vozila kumulativnim dejstvom.

Ne znam koliku penetraciju ima dron sa sječivima, vjerovatno kroz krov kuće ili zid zgrade može da pronađe metu ali ne i u bunkeru. On nema eksplozivnu glavu.

Šta si ovim hteo da kažeš? Da potvrdiš moje reči da je ovo razrušenje posledica borbi u gradu?

Ameri ovo rade bez da u gradu ima vojske, tako da mislim da se slažemo da su oni mnogo, mnogo gori kršitelji ljudskih prava i pravila ratovanja. za Amere je vojni cilj sve ono što oni odluče, ruše iz daljine dok ne slome otpor ne protivničke vojske, nego napadnutog naroda.

Koliko razumem, ti se s tim slažeš.

hteo sam da kazem da si ti rekao da se rusi maksimalno suzdrzavaju

pokazao sam samo jedno od stotina naselja koja su sravnjena. u mom slucaju, namerno sam pokazao naselje koje Ukri i Rusi na isti nacin napadnu

sta bi bilo da nije maksimalno suzdrzavanje rusa?

pored onih 100 srusenih bile bi srusene i one 2 prezivele zgrade?

Uh, postoji američki dron koji nosi rakete koje se kao nož zabijaju kroz prepreke i šire sječiva, takvim je ubijen i general Sulejmani.

Pogledajte prilog 1238306

Dronovi mogu da budu samoubice a mogu da nose i širok spektar raketa i oružja, malih bombi i eksploziva.
Ovaj ruski nosi i termobarične glave protiv pješadije ali nosi i HEAT glavu koja probija oklop vozila kumulativnim dejstvom.

Ne znam koliku penetraciju ima dron sa sječivima, vjerovatno kroz krov kuće ili zid zgrade može da pronađe metu ali ne i u bunkeru. On nema eksplozivnu glavu.
Meni je ovo toliko nepraktično da sumnjam da su te glasine istinite.

Kakva crna sečiva, pa to je najgori način da opremiš projektil...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back