Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моје мишљење је да земља мора да се брани када је нападнута.

Ви замерате Украјинцима што се бране.

Тражите да признају губитак територије на исти начин на који се од Србије тражи да се одрекне Косова и Метохије. Ако се ми не одричемо окупираног Косова и Метохије, одакле нам право да тражимо од Укра да се одрекну од окупираних територија.
Istog sam mišljenja, Ukrajincima ne zamjeram ništa.
Naprotiv, početak ovog rata sam prokomentarisao sa pesimističnim pogledom na našu, srpsku stvar, jer je ono što je počelo 1999. godine, sada stvarni argument druge strane da radi isto.
I više puta smo to mogli čuti sa ruske strane, kada krenu da nabrajaju koga i kako je sve NATO pakt bombardovao, pri čemu smo mi samo jedna stavka.
Time je međunarodno pravo prdeknulo, pa sada možemo samo da čekamo ishod, da li će pobijediti oni koji su nas bombardovali ili oni koji nisu (da eto tako predstavim rusku stranu).

E sad, kako neki forumaš bira svoju stranu, to je već misterija.
Pozivanje na međunarodno pravo više ne pije vodu, jer od onih koji su nas bombardovali smo više puta mogli čuti da Kosovo i Ukrajina nisu ista stvar, tj. da je Kosovo nezavisno sa jasnim granicama, baš kao što je i Ukrajina nezavisna sa jasnim granicama.
Ovi što nas nisu bombardovali, takođe brišu dupe sa međunarodnim pravom, pa konstatuju da je Kosovo Srbija, a da će Ukrajinu rasparčati i uzeti šta im treba.

Kome je koja opcija primamljivija (ne ulazeći u izvodljivost bilo koje od njih), to je već u oku posmatrača.

Što se mene lično tiče, želim da se rat u kojem večinski ginu pravoslavci, što prije završi.
Иначе, не знам шта мислиш под "tvoje pro-NATO stavove".
Mislio sam da si za ulazak Srbije u NATO pakt, ako nisi, honest mistake.

Тражите да признају губитак територије на исти начин на који се од Србије тражи да се одрекне Косова и Метохије. Ако се ми не одричемо окупираног Косова и Метохије, одакле нам право да тражимо од Укра да се одрекну од окупираних територија.

Не замерам што се брани већ што улази у отворени рат са великом силом попут Русије на наговор других сила којима такав сценарио одговара.
То није паметна политика већ вазалан поданички однос.Зеленски није самосталан просто као пасуљ.За њега је Слобо 1999 године миљама самосталнији у одлучивању.Било је и код нас струје која је хтјела да се бори до задњг Србина са НАТО пактом 1999 године и шта би добили на крају?!

Poslednja izmena:
Vučić je glasao da se nastavi bombardovanje još više nego 78 dana, ne znam da li si upoznat s tim podatkom iz Skupštine 1999.

A danas jede darju kako je bacan "obogaćeni uranijum."

Pa onda bi još više, da smo slušali njegov glas u Skupštini
Nije jedini, ali eto, ipak se završilo drugačije.
Znamo i kako:
12496154_525380337669250_3287197972758273286_o.png

Živo me zanima kakav će biti poster na kraju ovog rata.

Не. Чак нисам ни за улазак Србије у ЕУ. Додуше из сасвим других разлога од оних које има форумашка pycoгузија, али о томе на некој другој теми.
Meni je nešto ostalo u glavi da si se ti čak i lično borio 1999. godine?
U tom slučaju, tek nemam šta da ti solim pamet.

Pa niko vas nije terao da napadnete.

Sada ste u "medveđoj zamci" pa kmečite ali nema nazad.

Ja svakako neću propustiti ovu zlatnu priliku da ________ Rusiju.
Видјећемо све, осјетили сте мало руску крв па запјенили али заборављате да једна рана није смрт већ напротив искуство које кали још опаснијег ратника за будућност.

Mass Protests against NATO and EU Hit Paris Streets

The streets of the French capital were thronged with thousands of protesters on Saturday, as crowds demanded France change its stance on both the EU and NATO. Dubbed the ‘national meeting of resistance,’ the rally saw protesters waving French flags, along with banners reading ‘resistance’ and ‘Frexit.’ Crowds could be heard chanting ‘Let’s get out of NATO!’ as well as calling for the resignation of French President Emmanuel Macron.

:kafa:

Видјећемо све, осјетили сте мало руску крв па запјенили али заборављате да једна рана није смрт већ напротив искуство које кали још опаснијег ратника за будућност.
Da ali vaša vera u Nepobedivog Konašenkova zasnovana je na lažnom mitu.

Evo uzmimo Drugi svetski rat. Realost je da se Vašington borio na ruskoj strani i to je jedini razlog što niste pukli.

A vi pričate da se Vašington 1945. u stvari borio na strani Hitlera, ali ste ih vi eto ipak savladali sami.

Na leđima tih laži poverovali ste da je Šojgu neko i nešto.

Sada je Pravi sektor izbušio rafal u tronu čmarigradske patrijaršije

Nadam se da ovako neki sa ovakom logikom ne sedi tamo u Kijevu i Vašingtonu, sveopšti konflikt, pa to bi Rusi onda ovako slično verovatno svakog dana, i to po svemu i svačemu sto je vitalna infrastruktura. I to je u suštini poruka Kijevu, ne igrajte se rata i terorizma inače ovo može da bude još mnogo jače i žešće,

I da ne bude opet Rusi nemaju više čime da gađaju, pa u Siriji ko zna koliko su potrošili na teroriste, Glumac sad kuka za još neko oružje, ovi možda će da mu daju nešto, ali to onda sve više odvezuje ruke Rusiji i Putinu da udare još jače, ovo da se ponovi još dvadeset puta i šta ce crni Ukrajinci da rade, ja mislim da je najbolje da Putin u jednom trenutku kaže Glumcu ili prekidaj ovo ili vas vraćamo u srednji vek, zvuči poznato.
Ако Руси имају снаге за то, до сад би завршили рат и победили.

Али ви да видите непријатељску војску на улицама Москве, рекли би да све то иде по плану

Не замерам што се брани већ што улази у отворени рат са великом силом попут Русије на наговор других сила којима такав сценарио одговара.
То није паметна политика већ вазалан поданички однос.Зеленски није самосталан просто као пасуљ.За њега је Слобо 1999 године миљама самосталнији у одлучивању.Било је и код нас струје која је хтјела да се бори до задњг Србина са НАТО пактом 1999 године и шта би добили на крају?!
O vau, koje ispoljavanje podaničkog mentaliteta, "napao me jači pa ima sva prava svijeta nadamnom".

Ukrajinu se nije ništa pitalo kada je Rusija iz čista mira pobunila Ruse u Ukrajini i prisvojila dio Ukrajine.
Nije ju se ništa pitalo ni kada je Rusija mjesecima gomilala vojsku na njenoj granici, a Rusi lagali do zadnje minute da nikakvog napada neće biti.

Hronologija događaja druže, tu je ključ kada se priča o Kosovu i Ukrajini.

Drugi ključ je u narodu koji živi na tim prostorima.

Treći je udaljenost Kosova/Ukrajine od pakta/supersile koji ih napada.

Svako ko upoređuje Kosovo sa Ukrajinom a ne uvažava ove tri ključne razlike je ili glup/plitak ili licemeran.

Ukrainian channels:

Our air defense cannot cope with so many cruise missiles and kamikaze UAVs at the same time, the Russian army is deliberately overloading our system. Sources report explosions at infrastructure facilities in Odessa/Vinnitsa/Kiev regions, in Rivne, Ochakiv, Nikolaev, Zhytomyr, Dnipro and Krivoy Rog.

:kokice:

Hronologija događaja druže, tu je ključ kada se priča o Kosovu i Ukrajini.

Drugi ključ je u narodu koji živi na tim prostorima.

Treći je udaljenost Kosova/Ukrajine od pakta/supersile koji ih napada.

Svako ko upoređuje Kosovo sa Ukrajinom a ne uvažava ove tri ključne razlike je ili glup/plitak ili licemeran.

Не, није.

Суверена и независна земља се не напада. Ово није "заштита руса у Украјини" већ отимање територије суверене и независне земље. По твојој логици, Албанија има право да окупира Косово, Бугарска Цариброд и Босилеград. Извршена је анексија окупираних територија, што чак ни са Косовом и Метохијом није урађено.

Не, није.

Суверена и независна земља се не напада. Ово није "заштита руса у Украјини" већ отимање територије суверене и независне земље. По твојој логици, Албанија има право да окупира Косово, Бугарска Цариброд и Босилеград. Извршена је анексија окупираних територија, што чак ни са Косовом и Метохијом није урађено.
Још Руси имају исту лажну реторику као и НАТО земље кад су извршиле агресију на СРЈ.

"Инисент косовар албениенс" је исто што и "нацисти убијају 5000 деце по Донбасу".

Nije jedini, ali eto, ipak se završilo drugačije.
Znamo i kako:
12496154_525380337669250_3287197972758273286_o.png

Živo me zanima kakav će biti poster na kraju ovog rata.
Ima nas, koji se sečamo, kako ste imali koncerte na mostovima, sa nalepljenim tarčama na čelu ili na majicama. Znaš zašto? Jer vam je NATO poručio unapred kada će da bombarduje koji most. Tada, vas nije bilo na tom mostu, jelte. Zna se tačan broj poginulih lica, i nije xxxx+

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back