peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 41.199
Istog sam mišljenja, Ukrajincima ne zamjeram ništa.Моје мишљење је да земља мора да се брани када је нападнута.
Ви замерате Украјинцима што се бране.
Тражите да признају губитак територије на исти начин на који се од Србије тражи да се одрекне Косова и Метохије. Ако се ми не одричемо окупираног Косова и Метохије, одакле нам право да тражимо од Укра да се одрекну од окупираних територија.
Naprotiv, početak ovog rata sam prokomentarisao sa pesimističnim pogledom na našu, srpsku stvar, jer je ono što je počelo 1999. godine, sada stvarni argument druge strane da radi isto.
I više puta smo to mogli čuti sa ruske strane, kada krenu da nabrajaju koga i kako je sve NATO pakt bombardovao, pri čemu smo mi samo jedna stavka.
Time je međunarodno pravo prdeknulo, pa sada možemo samo da čekamo ishod, da li će pobijediti oni koji su nas bombardovali ili oni koji nisu (da eto tako predstavim rusku stranu).
E sad, kako neki forumaš bira svoju stranu, to je već misterija.
Pozivanje na međunarodno pravo više ne pije vodu, jer od onih koji su nas bombardovali smo više puta mogli čuti da Kosovo i Ukrajina nisu ista stvar, tj. da je Kosovo nezavisno sa jasnim granicama, baš kao što je i Ukrajina nezavisna sa jasnim granicama.
Ovi što nas nisu bombardovali, takođe brišu dupe sa međunarodnim pravom, pa konstatuju da je Kosovo Srbija, a da će Ukrajinu rasparčati i uzeti šta im treba.
Kome je koja opcija primamljivija (ne ulazeći u izvodljivost bilo koje od njih), to je već u oku posmatrača.
Što se mene lično tiče, želim da se rat u kojem večinski ginu pravoslavci, što prije završi.
Mislio sam da si za ulazak Srbije u NATO pakt, ako nisi, honest mistake.Иначе, не знам шта мислиш под "tvoje pro-NATO stavove".