Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јуче су Руси показали да може бити гадно.Зеленски каже да су оборили 50 посто крстарећих ракета и дронова.
Може бидне може не бидне како год ако није схватио поруку онда се опасно намерачио да уништи Украјину.

Opet stoji ispred Zelen Screena...

Da je oborio 50% ne bi kmecao sa Bajdenom "Dajte nam PVO...."

Bolje da se sprema za slavlje danas...

GENERAL SUROVIKIN SLAVI 56. ROĐENDAN: Proslava u senci raketiranja i disciplinovanja Ukrajine

https://www.kurir.rs/planeta/402834...-senci-raketiranja-i-disciplinovanja-ukrajine
Inače Suvorikin je bio taj koji je zaustavio pripremu džihadističkih grupa i boraca islamske države da u sveopštem napadu okončaju vlast Bašara al Asada.

Dakle lik je pripitomio CIA/Mi6 džihadiste...pripitomice i CIA/Mi6 nato-neonaciste...

Ono što seza njega kažu da je general koji ne voli improvizacije i aljkavost podređenih. Od njih zahteva disciplinu i red, pa je prozvan i general armagedon.

Za razliku od Zelenskog...Surovi ne voli kamere:

Inače ono što treba znati, jeste da Surovikin prezire medije, proslave i poziranje pred kamerama, što je sasvim drugi prototip generala od onoga što smo navikli.

...

Зависи имаш ти довољно тема за моралисање мани се слупаних Украјинаца који данас тврде да ће освојити Крим а већ сутра да их Путин жели уништити и јаук до неба.

Кад ћу и где да моралишем 11.10.2022. год. ако не око сукоба Русије и Украјине?

НАТО и Русија су исти агресори, нема суштински никакве разлике. Америка и Русија су империјалистичка гомна, и сваку агресију на суверену и независну државу мора да се осуди.

Добар снимак гађања трафо станице у Лавову.ПВО ни у причи.
https://t.me/voenkorKotenok/41500
Nijedna zemlja nema toliko PVO sistema koji bi pokrili sve potencijalne ciljeve. Trafo stanice u distribuciji su čist zicer, jer u gradovima ostavljaju bez struje veliki broj ljudi, a nemoguće ih je sve pokriti. Popravka podrazumeva kompletnu zamenu opreme, što može jako dugo da potraje.

....и сваку агресију на суверену и независну државу мора да се осуди.

Ex Ukropina, od dana NATO puča na Majdanu vise nije suverena i nezavisna...vec kvislinska marionetska tvorevina...

Nesto kao Paveliceva NDH...ili u elegantnijem obliku Kvislingova Norveska....Višijeva Francuska...itd

...

Кад ћу и где да моралишем 11.10.2022. год. ако не око сукоба Русије и Украјине?

НАТО и Русија су исти агресори, нема суштински никакве разлике. Америка и Русија су империјалистичка гомна, и сваку агресију на суверену и независну државу мора да се осуди.
Зато ти кажем превише су нас начепили да се ми гурамо у овај сукоб.Нису ми јасне ни једна ни друга страна на овој теми када страствено навија рецимо за Украјину или Русију да побије све Украјинце.Покушавам стално да се повучем у даљину и посматрам.Више сам пута говорио није добро да се Русија доводи у овакву ситуацију не може ништа добро да се деси, треба компромисом дозволити Русији да брани свој интерес у Украјини.Али ја то нисам од почетка гледао.Западна страна је од почетка искључива око приче Украјине, игноришићу да постоји и друга Украјина.Сада игнорише и Русија другу страну и назива је терористичком.Дакле из ескалације у ескалацију, доводи се ситуација на такав левел да је немогуће више преговорати.Шта то значи?

Па да једна страна мора бити брутално поражена, јел баш морало тако?Чак се и нама оставила опција да не дође до тоталног пораза СРЈ, зашто се Зеленском лаже да може побиједити Русију када је јасно да је то немогуће на овај начин ако се НАТО не упетља копенено.Зашто се онда наговара Украјина да се бори до потпуне пропасти.Русија није завршила гашење Украјине до краја остављајући простора да преживи зиму са минимум минимума.А овај каже да настављају, најављује одмазду по Русији.Дакле одлучио је дефинитивно да провоцира Русе док их не испеглају потпуно.
А то ће се на крају десити јер Русија то може.Уколико Украјина добије још далекометније оружје и почне гађати унутрашњост или Москву а хоће како ствари стоје, Русија ће их потпуно унаказати.Ако мислиш да је то паметна политика Зеленског онда ок да те не замарам даље.

Poslednja izmena:
Dakle bez obzira na tvoje pro-NATO stavove, mišljenja si da smo trebali ratovati protiv NATO pakta još malo?

Моје мишљење је да земља мора да се брани када је нападнута.

Ви замерате Украјинцима што се бране.

Тражите да признају губитак територије на исти начин на који се од Србије тражи да се одрекне Косова и Метохије. Ако се ми не одричемо окупираног Косова и Метохије, одакле нам право да тражимо од Укра да се одрекну од окупираних територија.

Иначе, не знам шта мислиш под "tvoje pro-NATO stavove".

Зато ти кажем превише су нас начепили да се ми гурамо у овај сукоб.Нису ми јасне ни једна ни друга страна на овој теми када стаствено навија рецимо за Украјину или Русију да побије све Украјинце.Покушавам стално да се повучем у даљину и посматрам.Више сам пута говорио није добро да се Русија доводи у овакву ситуацију не може ништа добро да се деси, треба компромисом дозволити Русији да брани свој интерес у Украјини.Али ја то нисам од почетка гледао.Западна страна је од почетка искључива око приче Украјине, игноришићу да постоји и друга Украјина.Сада игнорише и Русија другу страну и назива је терористичком.Дакле из ексалације у есклацију, доводи се ситуација на такав левел да је немогуће више преговорати.Шта то значи?
Па да једна страна мора бити брутално поражена, јел баш морало тако?Чак се и нама оставила опција да не дође до тоталног пораза СРЈ, зашто се Зеленском лаже да може побједити Русију када је јасно да је то немогуће на овај начин ако се НАТО не упетља копенено.Зашто се онда наговара Украјина да се бори до потпуне пропасти.Русија није завршила гашење Украјине до краја остављајући простора да преживи зиму са минимум минимума.А овај каже да настављају, најављује одмазду по Русији.Дакле одлучио је дефинитивно да провоцира Русе док их не испеглају поптуно.
А то ће се на крају десити јер Русија то може.Уколико Украјина добије још далекометније оружје и почне гађати унутрашњост или Москву а хоће како ствари стоје, Русија ће их потпуно унаказати.Ако мислиш да је то паметна политика Зеленског онда ок да те не замарам даље.
Pa niko vas nije terao da napadnete.

Sada ste u "medveđoj zamci" pa kmečite ali nema nazad.

Ja svakako neću propustiti ovu zlatnu priliku da ________ Rusiju.

Nije samo to. Nejasno je zasto Rusi nisu odmah unistili infrastrukturu koja je logistika za rat .Pruge ,mostove ,puteve ,elektriku ,magacine ,fabrike. Sada neka pakuju vojsku po mraku i veceraju po mraku a imas i stanovnistvo sa potrebama .Mislim nama su to prvo uradili secate se koliko mostova nam je poruseno,pa sve fabrike koje mogu bilo sta da proizvedu za front,pa su onda gadjali istaknute zgrade ,zgradu CK praznu ali da zaplase stanovnistvo i to je sve legalno . Sledecih dana su to ponavljali da nam slome duh . Pa smo im oborili nevidljivog pa su popizdheli i svetili se . Ovaj novi general je verovatno trazio da mu se Putin ne mesa u rat i vodjenje rata. Prvi dan mu je bio krvav ,kako ce to izgledati za 10 videcemo.
Nzn brt Rusi su to kod njih ide na guranje ..Gledam od dana 1 ovih 5 mostova na Dnjepru i zeleznicu kojom dobijaju oruzje i prebacuju trupe ..

Dakle bez obzira na tvoje pro-NATO stavove, mišljenja si da smo trebali ratovati protiv NATO pakta još malo?

Trebalo je do kraja
Pa ako je okupacija nek je otvorena a ne ovako umotana u Dragana Šormaza i AVtihrista...

Vec otvorena okupacija, Nenad Čanak NATO upravnik...a Darko Trifunovic direktor NATO Gestapoa u Srbiji

A onda se lepo razvije gerila...na celu sa Tihi-jem...

...

Nekako mi deluje da ovo nije samo odmazda za most nego i priprema za ofanzivu. Lokacije meta pogođenih danas nisu isprogramirane za dan. Treba puno više vremena. Trupe se ubrzano gomilaju u Belorusiji, kod Sumija i Harkova, kao i na Krimu, istovremeno se napada infrastruktura bitna za funkcionisanje armije. Možda i pre druge polovine novembra.
Videcemo ako nastave da rokaju onda je proprema ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back