Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma to ova ekipa iz video igrica i twittera. Rusija ne pokazuje nikakvu nameru da ubrza ratna dešavanja i stiče se utisak da njoj sukob odgovara. Ekonomski i politički rat Rusije protiv Zapada, kao posledica specijalne operacije u Ukrajini, u potpunosti se odvija u rusku korist.
Same ratne operacije postale su periferna dešavanja, sa ciljem dugoročnog slabljenja Ukrajine i ispitivanja reakcije USA. EU nema šta da ispituju, kako je svaki novi dan sukoba u Ukrajini, još jedan katastrofalan dan za EU.
Jednom kada USA i EU, skinu Ukrajinu sa aparata i priznaju je kao ruski životni prostor, čak i ono što ostane od Ukrajine, neminovo ulazi u njeno gravitaciono polje.

Ne postoji ni najmanja potreba i zelja u USA i Rusiji, za upotrebom nuklearnog naoružanja. Njima sve trenutno ide po planu. To Zelenko i EU hiperventiliraju.
Njima sat otkucava milionske iznose i broji zadnje dane.

Nepokolebljiva vera. Pohvalno.

Meni u čitavoj toj pobedosnoj koncepciji smeta samo jedna stvar: sa kakvom se lakoćom troše ruski životi. I kako će se trošiti ubuduće, u tom sukobu koji Rusiji kao odgovara, što je duži.

Životi vojnika na frontu, životi civila u Donbasu, radi čije zaštite (????) se ušlo u Specijalnu operaciju, a koje Ukrajinci 8-mi mesec nemilosrdno tuku sa istih položaja na kojima su bili i 24.02, životi ruskog i proruskog stanovništva u oblastima koje su Ukro-naci-onalisti za sada povratili, a znamo kako se oni odnose prema neprijateljima...

Sa objašnjenjem, po meni debilnim, kako je to u interesu Rusije jer je katastrofalno za EU (????)

Dok NATO, u isto vreme, profitira. I teritorijalno, i materijalno.

U stvari, nije dovoljno reći kako mi ta koncepcija smeta.

Gadi mi se.

On je samo pevac koji kukuriče.

U stvarnosti Pentagon bi osim potapanja ruske flote takođe verovatno ubio 100-200 hiljada ruskih trupa.

Poruka bi bila jasna: Ne koristite oruđe za masovno uništenje u Evropi 21. veka
Gluposti nema razlog da ga koriste..Rusi mogu upotrebiti nuk samo iz dva razloga .. Ni jedan od razloga nemamo u Ukrajini ..Ta histerija je za vas sa jeftinijim ulaznicama jer eto i to silno lozenje para mora da se opravda na neki način

A nije bas kosta ovaj rat jako puno a tek ce da ih kosta sa +500k vojnika ..Videćemo u sledecoj fazi kako ce se stvari odvijati ..Trenutno dovlace ljude i tehniku treba skupiti i opremiti toliku vojsku .. Ja gledam ove silne kompozicije tehnike koje pristizu,deluje zastrasujuce .Bit ce paklena zima a i prolece za Ukrope to je sigurno..
Koliko ih košta, u toj meri su povećali prihode od energenata i u perspektivi otvorili sebi ogromna nova tržišta. Rusija ratuje sa već postojećem vojskom, profesionalnim vojnicima sa već potpisanim ugovorima. Oni su cena koju su svejedno plaćali. Tehniku troše mahom preostalom od SSSR-a, svejedno više nisu znali šta će sa njom, kako je sve odavno zrelo za rashod. Stiču borbeno iskustvo, militarizuju jedan veći broj stanovništva, testiraju nova oruđa i isprobavaju taktike.
Ne bi Ameri ratovali sve godine svog postojanja, da im se to ne isplati.

Koliko ih košta, u toj meri su povećali prihode od energenata i u perspektivi otvorili sebi ogromna nova tržišta. Rusija ratuje sa već postojećem vojskom, profesionalnim vojnicima sa već potpisanim ugovorima. Oni cena koju su svejedno plaćali. Tehniku troše mahom preostalom od SSSR-a, svejedno više nisu znali šta će sa njom, kako je sve odavno zrelo za rashod. Stiču borbeno iskustvo, militarizuju jedan veći broj stanovništva, testiraju nova oruđa i isprobavaju taktike.
Ne bi Ameri ratovali sve godine svog postojanja, da im se to ne isplati.
Pa računaj da svaki od ovih pod kontraktom ima 1000€ recimo a ima vise to ti je 6milijardi godisnje plus svaki metak raketa granata koji se ispali..Cifra će biti jako velika

Nemam ja sta da objašnjavam sve je transportno kad se nuk koristi ..citaj

Vojska gubi, haos s mobilizacijom, raspad sistema u Kremlju... Srećan rođendan, "sam si kriv"​

Teški porazi na bojnom polju, poniženje zbog gubitka teritorija, fijasko mobilizacije, to je situacija u kojoj je Putin i za koju može zahvaliti sam sebi.

Ovi iz svetskih medija nisu čitali tvoje postove

Da i pored toliko toga bas su morali da im šalju strasne T55 ..Jesu li ih kupili direktno iz muzeja 🤣🤣..Slabo ti poznajes zapadni svet ..Te pare ne idu Ukrima već njima a oni kasnije kupuju ove muzejske primerke ..
To je jer su tvoji Rusi nametnuli sovjetski standard oružja na tom prostoru, pa za početak im se šalju oruđa takvog tipa.

Zamisli tek ako im Vašington odobri moderna sredstva ratovanja... Za sad vas štede...

valentina je ukrajinka

Pa 50% vlade RF su Ukrajinci ili sa ukrajinskim korenima Rusi:

1665128893675.png

Zato ja uvek govorim da je ovo gradjanski rat na Ukrajini...
Da ne dabrajamo sad clanove DoS USA sa ukrajinskim korenima a mojsijevske vere, tu bi tek imali dugacku listu, ihaaj.

Напад руске авијације на украјинске положаје

Two Su-30SM fighters of the Russian Aerospace Forces carry out airstrikes on Ukrainian troops near the village of Kremennaya, Luhansk region.

Again we see the same depressing picture: a modern 4th generation fighter strikes with unguided bombs from a height of about a kilometer, because otherwise the FABs and OFABs will not hit.

This practice is due to the acute shortage of guided bombs in the Russian Aerospace Forces, and the consequence of such flights is a rather big chance to lose both the plane and the pilots.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back