Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima velike razlike izmedju nas koji smo za evroatlanske integracije i ovih rusopatofila... Mi smo oduvek bili protivnici bombardovanja Jugoslavije, nas boli svaka bomba koju je bacio nato pakt, nama je zao sto je do toga uopste doslo, nama je zao zrtava, mi smo uvek uz svoj narod, mi smo hriscani... Dok rusopatofili navijaju za sto zesce bombardovanje Ukrajine, svaku raketu docekuju sa radoscu, ozari ih svaka vest o sve vecim razaranjima i mukama Ukrajinaca... Jos im je najveca nada i zelja da se upotrebi nuklearno oruzje.... Naravno ja od njih ni ne ocekujem da umeju sebe da vide sa strane... Samo konstatujem...
To je normalna reakcija žrtve.

Onaj koji misli da će žrtva biti mila, draga, fina i nežna zato što zna kako izgleda biti žrtva, taj je naivan. Kada se vlasti dokopaju oni koji su nekad bili obespravljeni ili maltretirani - budu gori od svojih zlostavljača. Zato treba biti mudar, pa ne biti zlostavljač. Ali kad si sila, tebe ne zanima šta tvoje žrtve o tebi misle - ti pljačkaš i ubijaš i razaraš i - ne osvrćeš se. Ali žrtve ne zaboravljaju...

U Ukrajini ratuje NATO. Ukrajinci su topovsko meso - ništa više od toga. Sve ostalo je NATO - obuka, oružje, pa i ciljevi. Ukrajinci su ušli u rat navodno da se odvoje od ruskog uticaja, da se okrenu Zapadu, uđu u NATO i EU. Ali njima su već sada svi okrenuli leđa. Ni EU ni NATO ih neće. Ali - iako ih zaista neće - Zapad nema ništa protiv toga da ih i dalje koriste u ratu protiv Rusa da ginu za američke ciljeve, a glavni je izgleda da EU što duže ima sankcije i postane ovisna o američkim energentima.

Užasno je tužna sudbina Ukrajinaca. Preveli su ih žedne preko vode. Preveslali su ih kao najveće tupane. Uništili su ih na hiljadu različitih načina. A oni to i dalje izgleda da ne shvataju i puše zapadnjačku propagandu (koja se može preokrenuti za 180 stepeni u svakom trenutku) i nastavljaju da ginu... Opet, sad je teško sarađivati i sa Rusima. Kako sarađivati s nekim ko ti je pobio na stotine hiljada ljudi i oduzeo deo zemlje? Mislim, u jednom trenutku će morati, kao što smo morali i mi, ali sada se možda još uvek nadaju... nečemu. Ne znam samo čemu.

Ukrajinski predsednik stalno ponavlja da mir nije opcija. Svako ko spomene mir biva ispljuvan i izvređan od svih - EU, Amerike, Ukrajine... I Elona Maska su ispljuvali, jer je spominjao kompromis (nije se baš nešto iskazao u tome, ali bar se založio koliko-toliko za mir). Znači - RAT i dalje. Znači - Ukrajina NEMA PRIJATELJA. I njihov predsednik samo traži oružje. Ništa mu drugo ne treba. Samo rat, rat, rat. Ni njihov predsednik im nije prijatelj.

Ukrajina služi tome da bude ratište. Ni za šta drugo. Ratište za Amerikance i Ruse. Prodali su je. I jedni i drugi od tog ratišta imaju interes i zato taj rat i dalje traje.

A ovi što navijaju - oni navijaju za Ruse ili NATO. Niko o Ukrajincima ni ne razmišlja.

Hrvati su NATO i prirodno je da navijaju za svoje. Nama u Srbiji je NATO naneo mnogo zla i prirodno je da ljudi navijaju za Ruse. A za smrt Ukrajinaca su odgovorni i jedni i drugi. Za koga kod da navijaš - navijaš PROTIV Ukrajinaca. Tako da na ovoj temi zapravo i nema nikoga kome je stalo do Ukrajinaca. Onaj kome jeste - taj je za MIR što pre što brže - da stradanja stanu. Ali takvi ne pohode ovu teme.......

FeUo8yHXgAANw2U

FeUo8yJXgAU5qJN
a jel cuka , preziveo
mora da sad se plasi i zvuka , zvizduka

Da ali ti u pustinji nisu nosili na sebi 90 borbenih aviona, nisu imali pratnju cijele flote i podrsku satelita i nisu imali cijeli borbeni, logisticki i obavjestajni sustav koji stiti te brodove.
U biti je Kinzal gadjao gomilu celika u pustinji koja se kretala na tracnicama, nista vise.
Ali to nije bio razlog mog komentara vec njihova dominacija svijetom koja i dalje traje a jedan od najvaznijih innstrumenata te dominacije su ti nosaci aviona, Kinzal postoji ali ih ne gadja i vjerojatno nikad i nece i ne mijenja nista na stvari.
Ne razumes princip funkcije hipersonicne tehnologije. Nevidljive su za radar, nema odbrane. Kada se lansira potapa cilj. Daljina sa koje se ispaljuje je veca nego dolet aviona ili sta vec. Nosaci su postali nepotrebni i nisu vise sposobni da projektuju moc na velikim udaljenostima. Ako zelimo balans u svetu, neku vrstu ravnoteze koja ce biti garant mira, amerikanci ce morati da ubrzaju rad na svojoj hipersonicnoj tehnologiji, jer kasne A Rusima vise od 20 godina. Za kinezima 10 godina. Najgore je sto su ameri prvi poceli da rade na tome.

Ima velike razlike izmedju nas koji smo za evroatlanske integracije i ovih rusopatofila... Mi smo oduvek bili protivnici bombardovanja Jugoslavije, nas boli svaka bomba koju je bacio nato pakt, nama je zao sto je do toga uopste doslo, nama je zao zrtava, mi smo uvek uz svoj narod, mi smo hriscani... Dok rusopatofili navijaju za sto zesce bombardovanje Ukrajine, svaku raketu docekuju sa radoscu, ozari ih svaka vest o sve vecim razaranjima i mukama Ukrajinaca... Jos im je najveca nada i zelja da se upotrebi nuklearno oruzje.... Naravno ja od njih ni ne ocekujem da umeju sebe da vide sa strane... Samo konstatujem...
Nad Ukrajinom se izvodi odmazda, ostali će pre ili posle sa dobiju svoje! I obavezno im sledi 10-20 megatona, da se priča i pripoveda!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back