Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lupaš gluposti. Da su htjeli zauzeti Kijev mogli su ga prvo staviti u opsadu.

Ti iznosiš neke gluposti koje su kao Rusi mamjeravali uraditi pa onda pišeš nisu uspjeli kao da su to oni zaista i htjeli.

Zaključuješ na osnovu pretpostavki koje sam izmišljaš jer nemaš kapaciteta da shvatiš šta se uopšte dešava.
5000 poginulih ruskih vojnika u prvom tjednu rada, po priznanju Konasenkova pred kamerama. 4998 da budem tocniji.
Racunaj koliko ih je ginulo na dan, na sat.
O cemu mi pricamo?
Cak i da nije ujmanjio tu brojku, to je katastrofa za njih. Jasno da ce nakon toga stati.

1664964189932.png

Ma da li je moguće? :rotf: :rotf: :rotf:

Sad se već otvoreno praviš budala. Ukrajinci su počeli da mobilišu i žene što govori da nemaju rezervi ako imaš mozga.

Isto tako, ako imaš mozga znaš da Rusi imaju 24 miliona vojnika u rezervi, to su lako provjerljivi brojevi.

Tebi ako to nije jasno onda se stiče samo jedan zaključak da ti fali ono čime bi skontao sve to.
Znaci ukrajinske zene uspijevaju da potiskuju Ruse na doslovno cijeloj bojisnici?
Ama GDJE je tih 24 milijuna ruskih rezervista?? Sta im vrijede rezervisti koji nisu u odori i gledaju rat preko TV-a?

5000 poginulih ruskih vojnika u prvom tjednu rada, po priznanju Konasenkova pred kamerama. 4998 da budem tocniji.
Racunaj koliko ih je ginulo na dan, na sat.
O cemu mi pricamo?
Cak i da nije ujmanjio tu brojku, to je katastrofa za njih. Jasno da ce nakon toga stati.
Zato sam ja pisao da ti razmišljaš kao dvogodišnje dijete. 5000 za sedam dana pa onda dalje množiš sa vremenom.

Debilno.

Znaci ukrajinske zene uspijevaju da potiskuju Ruse na doslovno cijeloj bojisnici?
Ama GDJE je tih 24 milijuna ruskih rezervista?? Sta im vrijede rezervisti koji nisu u odori i gledaju rat preko TV-a?
Ne žene, već to što je mobilisano do sada. Više od toga nema.

Ti ruski rezervisti su u Rusiji, za sada je mobilisano 300 000 i biće dovoljno.

Šta ti ima još nejasno?

Jbg, kad moronima sa IQ na numerologiji broja košulje moraš sve da objašnjavaš kao detetu u vrtiću.
Pozivi za mobilizaciju su sa različitim datumima javljanja, radi kapaciteta.
Uzgred, javilo se i 70000 dobrovoljaca koji nisu na spisku za mobilizaciju, tako da računaš na znatno veću cifru od 300000
Вјероватно и више, јер су неки региони формирали по два или три батаљона.
А вријеме предвиђено за њихове "висинске припреме" је већ подобро истекло.

Do sada su se moja predvidjanja pokazala tocnim.
Na pocetku sam vjerovao da ce Rusi uci u Kijev i Harkiv i time obezglaviti Ukrajinu, jer sam se vodio onim "Rusi imaju svega deset puta vise od Ukrajine" i ocekivao invaziju od logicnih bar pola milijuna vojnika.
Medjutim kad su stali i zapeli bilo mi je jasno da ce ovaj rat biti teski debakl za njih ako vrlo brzo ne ubace vece snage.
7 mjeseci kasnije jos uvijek ni trega ni glasa pojacanjima na terenu. Samo prica o 200 000 rezervista bez kondicije i iskustva.
I tako ce slomiti Ukrajince? Nema teorije.

Немој да ми те море тешке мисли

Misliš dekretom iz Vašingtona? :)
Nisi ti bas tako naivan da ne znas da se promena granica za vreme rata ne priznaje, da postoje strukture koje moraju da aminuju takve promene, nece niko terati Ruse iz Ukrajine (sem Ukrajinaca) ali moze se nastaviti sa sankcijama pa ako se to Rusima svidja neka ostanu tamo. Rasplet svega ovoga mnogi od nas ovde nece doziveti jer ce dugo trajati ali ce se desiti.

Putin je usro motku, i to zna apsolutno svako, čak i Putin.
Da je uspio poraziti Ukre za 20 dana, nitko ne bi ni trepnuo. Ili bi, ali bi se ubrzo stišali.
Ovako ne postoji izlaz za njega. Nikakav. Jedini način da se Rusija iz ovoga izvuče je da makne Putina - na koji god način - i da nasljednik kaže "Jga, nisam ja kriv, to je Putin usro, ajmo reset i vidjeti gdje i kako".

Putko iz ovog ne može živ izaći, to je valjda već i njemu jasno :kafa:

Ukri su isto uradili i preokrenuli stvari na terenu. Definitivno kvantitet i masovnost su savladali Ruse, pa nek su pola i zene.
Spiskovi su puni" - određeni broj ruskih vojnih komesarijata odbija primiti dobrovoljce za mobilizaciju

▪️U Rusiji za sada neće biti mobiliziran veliki broj dobrovoljaca jer su spiskovi popunjeni.

Kakav mir u ovoj poziciji?
To je tocno, ali idu ka oslobodjenju Ukrajine od ruske vojske a to mogu samo vojnim putem.
Zapadu nije ni interes da rat stane, sto duze traje to ce Rusija biti slabija.
Dakle mir nije opcija? Nije bio ni na Majdanu, ni kad su potpisivani Minski sporazumi, ni na Istanbulskim pregovorima, nije ni danas.

Lepo ste naučili parole. Uživajte u "slabljenju Rusije" dok vam se majčica EU raspada i ekonomski i fizički.

hrabri BBC reporter leži pod udarcima ruske artiljerije...smrt sije oko njega a on hrabro šalje izvještaje...
BBC's Jeremy Bowen, pretends to be on the frontline, whilst a woman looks on, seemingly bemused.
Pogledajte prilog 1233054
haha. a pazi neka baba iza njega se laganim korakom vraća sa pijace jbt.. i posle dođe debil i napiše da su bbc i cnn sinonim objektivnog i profesionalnog izveštavanja.. jbno im ništa ne verujem

"Krajnje je vreme: Čudni zraci na nebu nad Belgorodom. U Ukrajini se već raspravlja da je sve izgubljeno - Putin je lansirao lasersko oružje "Peresvet" (nazvano po srednjevekovnom ratniku-monahu kojega je sveti Sergije Radonješki blagoslovio da ide u bitku na Kulikovskom polju).

Neki stručnjaci sugerišu da ovaj sistem stvara efekat "zida svetlosti" u troposferi, ometajući rad optičkih sistema.

Pocelo unistavanje NATO nacistickih satelita :super:

Sad kad sateliti počnu padati od reflektora :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back