Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate koliko NATO žustro učestvuje u ratu u Ukrajini? Poslali su 0 ( slovima NULA) antiraketnih sistema u istu, NULA. Zamislite da se Amerima digao i pošalju par komada Patriota i još ovih par sitnih da zaštite cijelo nebo iznad Ukrajine? Eto koliko se NATO troši u Ukrajini, ljudi se doslovno sprdaju sa Rusijom
daj ne lupaj.. milijarde i milijarde vrednog oružja su nato fašisti poslali i opet Ukrajinci grcaju, oslobodili 10 % uz ogromne ljudske gubitke..samo juče ih poginulo 500..koprcaju se ko retardi... slave svaki oslobođeni svinjac i kokošinjac

Poslednja izmena od moderatora:
Ja nisam bezobrazan, smiješan si sa tim "ako".

Prvo je bilo prošlo vrijeme "spašeni su" pa onda uslovno "spašeni su ako"

Da bi se ispostavilo da nagađaš a predviđanja su ti na nivou dvogodišnjeg djeteta.
Do sada su se moja predvidjanja pokazala tocnim.
Na pocetku sam vjerovao da ce Rusi uci u Kijev i Harkiv i time obezglaviti Ukrajinu, jer sam se vodio onim "Rusi imaju svega deset puta vise od Ukrajine" i ocekivao invaziju od logicnih bar pola milijuna vojnika.
Medjutim kad su stali i zapeli bilo mi je jasno da ce ovaj rat biti teski debakl za njih ako vrlo brzo ne ubace vece snage.
7 mjeseci kasnije jos uvijek ni trega ni glasa pojacanjima na terenu. Samo prica o 200 000 rezervista bez kondicije i iskustva.
I tako ce slomiti Ukrajince? Nema teorije.

Many Russian channels are now reporting this:

Today the President may address Russia to change the status of the special operation
It is assumed that in connection with the inclusion of four new regions in Russia, the NVO will turn into a Counter-Terrorist Operation. Rumors about this circulated for several weeks and were recently confirmed by S. Aksyonov: “And we will actually no longer conduct a military defense, but a counter-terrorist operation on our territories. We have fought for our people before. Now we will fight for our land,” said the head of the Crimea.

@Masno
Tom Aksjonovu ali i Putinu 30 godina nije bilo dovoljno da shvate da nema vise SSSR, da se teritorije ne mogu oduzimati i dodeljivati dekretom iz Kremlja, o tome se sada odlucuje na nekim drugim mestima.

ovo se neće desiti ni u najvlažnijim snovima Zelenskog..malo realnosti molim
A zasto je to tako nemoguce? Do prije par mjeseci nitko od prorusa nije vjeroovao da ce Ukrajiinci uzeti sve ono oko Harkiva, pa Liman, pa sad oko Hhersona.
Nitko nije vjerovao da bi se slavna mocna nepobjediva ruska armija od nekog negdje ikad mogla povlaciti.
Pa ipak ...

Pa ko, pitam te? Kako ti zaključiš šta je pravda i istina?

Ja već znam odgovor na to pitanje ali me zanima kako ćeš da se prosereš i opet me nasmeješ :)
Ja sam za Ukrajinu, nezavisnu državu koju je ničim izazvana napala nekad velika svjetska sila koja je sada qurac od ofce skupa sa velikim diktatorom vrtnim patuljkom na čelu.

Pravo da ti kažem, meni sve ovo liči na crtanje novih granica Rusije i Ukrajine. Oni jesu prisajedinili četiri oblasti, ali nigde nije definisano da li se to odnosi na njihovu administrativnu teritoriju ili na teritoriju pod kontrolom proruskih snaga.
Ova ukrajinska "ofanziva" i izostanak uvođenja bilo kakve ruske rezerve, mogla bi biti alibi Rusima, za prepuštanje nečega što treba da ostane ukrajinskoj strani, dok sa druge strane Rusi trenutno jesu kratki u Donbasu.
Tako nešto i vidimo na terenu.
Dok se ruske linije povijaju na svim pravcima, oni praktično autistično izvode neku svoju na pravcu Bahmuta i Peskija. Čak je i narativ usklađen. Ukrajinci navaljuju sa višestruko brojnijim snagama, mi se hrabro držimo, nanosimo gubitke, ali se organizovano povlaćimo na rezervne položaje. Ne bi me začudilo da smo mi na pragu potpisivanja nekakvog primirja i li mirovnog sporazuma.
Nije mi jasno kako samo Herson misle prepustiti Ukrajincima i šta se tamo uopšte dešava. Napuštanje mostobrana, znači i napuštanje grada, a to baš nije lako hendlovati, kao što to slučaj bio sa Limanom.

Administrativne granice, helooooou :roll:

Do sada su se moja predvidjanja pokazala tocnim.
Na pocetku sam vjerovao da ce Rusi uci u Kijev i Harkiv i time obezglaviti Ukrajinu, jer sam se vodio onim "Rusi imaju svega deset puta vise od Ukrajine" i ocekivao invaziju od logicnih bar pola milijuna vojnika.
Medjutim kad su stali i zapeli bilo mi je jasno da ce ovaj rat biti teski debakl za njih ako vrlo brzo ne ubace vece snage.
7 mjeseci kasnije jos uvijek ni trega ni glasa pojacanjima na terenu. Samo prica o 200 000 rezervista bez kondicije i iskustva.
I tako ce slomiti Ukrajince? Nema teorije.
Lupaš gluposti. Da su htjeli zauzeti Kijev mogli su ga prvo staviti u opsadu.

Ti iznosiš neke gluposti koje su kao Rusi mamjeravali uraditi pa onda pišeš nisu uspjeli kao da su to oni zaista i htjeli.

Zaključuješ na osnovu pretpostavki koje sam izmišljaš jer nemaš kapaciteta da shvatiš šta se uopšte dešava.

A zasto je to tako nemoguce? Do prije par mjeseci nitko od prorusa nije vjeroovao da ce Ukrajiinci uzeti sve ono oko Harkiva, pa Liman, pa sad oko Hhersona.
Nitko nije vjerovao da bi se slavna mocna nepobjediva ruska armija od nekog negdje ikad mogla povlaciti.
Pa ipak ...
Jel ti shvataš koliko mali deo Ruske armije trenutno ratuje? Jel znaš da to može da ode na x10 i da im se usput i odvežu ruke?

Mnogo ste uzleteli.

Pa ipak ...
pa i jeste nepobediva.. šta ima veze ako je došlo do povlačenja? procenili ljudi da je tako bolje.. je l si 100 % siguran da jednom neće vratiti sve to? i dalje drže veliku većinu teritorije pod kontrolom

Onda ništa. Nisam ispratio očigledno. Nemoj zameriti, potpuno sam zbunjen, ne samo čitavim sukobom, koji obiluje mnoštvom nelogičnosti, nego i sa ovim što se trenutno dešava.

Njima danima jedinice ranga nepotpunog bataljona, zadržavaju ukrajinske dve brigada, iz Rusije dobijaju pomoć tek kada je dalji otpor obesmišljen, njihovim stavljanjem u taktičko okruženje. I ta pomoć služi samo da se uredno povuku, bez gubitaka i panike. Tako bilo u harkovskoj oblasti, tako je bilo oko Limana, verujem da će se i oko Hersona pojaviti rezerva, tek ako on bude padao i jedinice se budu povlačile na drugu stranu reke.
Notorna budalaštine je da nemaju koga i šta da im pošalju. Naravno da imaju i naravno da do sada u specijalnoj operaciji uopšte nisu imali značajne gubitke, kako ljudstva, tako i tehnike.
Svejedno, tvrdoglavo brane linije sa smešnim brojem snaga. Nema uopšte priče o bilo kakvoj taktici, strategiji, organizaciji, kada se barata sa brojkama koje trenutno Rusi imaju u Ukrajini.
Te Putin da proglasi, de Duma da potpiše, te Putin da potpiše.
Ili ja kao autentični Balkanac, ne razumem tu rusku hladnokrvnost i smirenost, ili se ovde događa nešto što nama smrtnicima nije poznato.

Događa se rusko prđenje u čabar, to se događa, samo što su putkofili slijepi pa ne vide kod zdravih očiju :hahaha:

"Krajnje je vreme: Čudni zraci na nebu nad Belgorodom. U Ukrajini se već raspravlja da je sve izgubljeno - Putin je lansirao lasersko oružje "Peresvet" (nazvano po srednjevekovnom ratniku-monahu kojega je sveti Sergije Radonješki blagoslovio da ide u bitku na Kulikovskom polju).

Neki stručnjaci sugerišu da ovaj sistem stvara efekat "zida svetlosti" u troposferi, ometajući rad optičkih sistema.

Pocelo unistavanje NATO nacistickih satelita :super:

Cemu vodi?
Cime Rusi da zauzmu vise bilo sta?
Odakle ti ideja da Ukrajina nema rezervu? Ako nesto imaju onda uzasno jaku rezervu.
Sad se već otvoreno praviš budala. Ukrajinci su počeli da mobilišu i žene što govori da nemaju rezervi ako imaš mozga.

Isto tako, ako imaš mozga znaš da Rusi imaju 24 miliona vojnika u rezervi, to su lako provjerljivi brojevi.

Tebi ako to nije jasno onda se stiče samo jedan zaključak da ti fali ono čime bi skontao sve to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back