Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo dosad mi veli da ce tako biti i odsad. Jer kad ovako padajau Kupjansk, Izjum i Liman, bez da iko osim tih jadnika na licu mjesta ista radi onda znas da je sve otislo u Krasni ..
I Lugansk i Donjeck ce pasti kao i Kerson i na kraju Krim.

Ne sto su Ukri toliko jaki zajedno za NATO, nego sve sto su Rusi uraidli na terenu je kontra pameti i principa rata. Oni su NAPADAC a koriste taktike BRANIOCA, dok su Ukri branioc a korite taktike napadaca.
Rusi vjerovatno imaju ljude koji bi mogli promijeniti situaciju, ali to se nece desiti kao ni kod nas. Jer Zloba/Mladic/Sojgu/ Put ler "znaju sta rade".
У ком односу стоји Младић према Милошевићу ако их поредиш с Шојгуом и Путином?

Разлика у односу на бившу нам државу је што Русија, за разлику од Србије, признаје те области/републике, а затим их и уводи у свој правни и државни систем. Крим је већ годинама у саставу Русије и да је могла, Украјина би га повратила. То се неће променити.

ja ne znam ko je ovim hrvatima oprao pamet da nam pokazuju blatnjave puteve, i polomljena debla? pa to moze da se vidi i bez rata

pazi ovo:
Како су навели, у нападима руске авијације у подручју Красног Лимана погинуло је више од 200 украјинских војника, док је око 320 повређено.

Руси задају жестоке „ударце“: Украјинци спречени? На стотине убијених војника…

Нису допустили него су потучени. Непријатељ нас у срамоти гони а ми јуначки бежимо, то је та прича.
Nisu “bežali”, nego se povukli u redu i to pod borbom - gde su pohvatani Rusi? Gde zarobljeni tenkovi? Trofeji?
Ljudi veoma lako zaključuju na osnovu premalo informacija.

ovakvi odgovori su uvek plod nizeg IQ. Americke lazi ili istine ne opravdavaju ruske mantre i izmisljotine. To je glupo do bola. I to upravo dokazuje da Rusija nije nista bolja, ni milimetar iznad smrada lazi drugih sila. A predstavlja se kao takva.

A drugo, Irak jeste imao biolosko i hemijsko oruzje.

Naime u prilog tome idu brojni zlocini koje je Sadam Husein pocinio nad Irancima i Kurdima, i gadjanje Izraela Skadovima, neporecivo dokazano. Godinama je to radio. Jedini ako si spreman da poreknes to.

To sto je Amerika izbombardovala sve vojne i opasne objekte pa spalila sve dokaze pre nego je stigla da ih analizira, pa posle nije imala sta da pokaze je druga prica

Kao oni famozni snimci videli smo NLO, oteli nas mali zeleni u koje veruju takvi ko ti

Sadam je morao da ode. To sto vi boljsevici, radikali i naprednjaci ne mozete da prezalite njega i Milosevica, koga briga. Da ne pominjem same Iracane koje je pobio.

"Putin je gotovo sigurno naredio povlačenje sa Limana"​

Drugi najviši zvaničnici, uključujući bivšeg predsednika Dmitrija Medvedeva, sugerisali su da će Rusija možda morati da pribegne nuklearnom oružju.

Povlačenje Rusije sa Limana ukazuje da Putin daje prioritet okupiranim teritorijama na jugu Ukrajine, navodi dalje ISV. Odluka da se ne pojačaju ranjive linije fronta Kupjansk ili Liman je gotovo sigurno bila Putinova, a ne vojna komanda, navodi se u saopštenju. "Putinu je mnogo više stalo do držanja strateškog terena Hersonske i Zaporoške oblasti nego do Luganska", kaže ISV.
Ako Rusija pribegne nuklearnom oružju, jasno ti je da će i Ukrajina dobiti nukelarno oružje.
Pa da vidimo ta muda Putina i Zelenskog.

Čime bi to trebao biti impresioniran?
Da ponovim: Ne interesuje me šta pišeš i ne interesuju me tvoje lažne suze. Na te stvari ne reagujem, sve dok se ne ''zakačiš'' za neki moj upis nebuloznom replikom. Dakle, čitam ali na tvoje bulažnjenje ne repliciram nikad prvi, ne interesuje me. Ali kad ubaciš repliku na neki moj upis, stvar se menja iz osnova i dobijaš šta te sleduje. Jednostavno je, zaobiđi moje postove i miran si.
sto bi rekli braca Rusi, pizdec suka :lol:

Pogledao sam, taj grad Liman 22 000 stanovnika u miru ,sada verovatno 5~7000.Ne znam zasto je toliko znacajan za Ruse i Ukrajince. Trebalo bi da je tu negde predpostavljena granica tih anektiranih teritorija. Citao sam i izjave Kadirova ,za koga sumnjam da prisustvuje kolegijumima generalstaba Rusije. Ne vidim nikakve dramaticne preokrete.
Kao laici mozemo da komentarisemo da su tu neke elitne ukrajinske jedinice i nesto slabije obucene ruske. Videcemo kada dodje zima u kom ce to pravcu da ode i kada dodju rezervisti za sta su oni sposobni
-,
Ne znam dje je to mjesto Liman i kao laik tumacim da nije vazno. Sa Kadirovim pogledima oko Limana sam d`accord. Imun sam na USA&€U medije ne zato sto im ne vjerujem nego zato sto ih kompleno ignoriram. Kad budu ispostovali pravilo audiatur et altera pars bit ce eventualno drugacije. Do onda kad mi vrijeme dozvoli kontaktiram moje penzionisane diplomatske izvore u Berlin, Moskav i Beograd i naravno ovaj pdf. :-))

"Pad Limana" je prouzrokova uzastopne politicke orgazme kod zapadnih medija. Na svim kanalima Zapada euforicno slavljena dobijena bitka potkovana silnim PR komentarima kako je Putin&Kadirov savez vlazna slama etc... Samo na bazi onog sto sam danas u dva susreta od drugih cuo ugradih u zadnje dvije recenice. Ako je Kadirov te slike na TV vidio, razumljiva je donekle njegova reakcija. Ispoljene emocije ukazuju da on ne pripada izabranom stabu ratnih operacija. Moze biti da kod njega preovladjuje vise impuls nego diplomatija ali da je extra klasa motivator,- to jeste.

Gubitak Limana se moze "prodati" kao nedramatican jer se i ovaj gradic nalazi medju prvim pacicima koji su u vodu zavrsili, ipak jos uvijek trajuce prestrojavanje ruskih redova nakon "8 godisnje planiranja" operacije istiskuje vise nepoznanica nego rijesenja. RUS mora daleko vise da demonstrira silinu svoje ratne lokistike, strategije, taktike i PR,-a kao konstante koje su samo njima svojstveni i koje oni mogu drugim nacijama kao mocno oruzje prodati.
Zima je kako za RUS tako i za US&NATO variabli faktor na koji se moze samo uvjetno kontati.

Facit:
Referendumska PR predstava je uspjela ali je taj akt u odnosu na sadasnje vremensko ratno kretanje davna proslost. Najzad je u ime prosperiteta ruskog naroda Putin zauzeo pravilno misljenje o Zapadu (zamalo pa kasno) da mu se hebe za misljenje Zapada. Utoliko je misljenje svojih partnera Kina&Co.,.. bitnije. Misljenje vise milijardi simpatizera da neko kao RUS po prvi put u povijesti poturi celo hegemonu a prsa bratu bi morala biti od posebne vaznosti i motivacije da ova "operacija" bude inicajal za gradjenje boljeg sjutra planete.

-.

Postoji sitna razlika:
Mercedesa se proizvede 2.2 miliona godišnje, Aurusa 120 komada godišnje, bijednih 18333 x manje.
I onako usput, 65% Aurusa drži holding iz Abu Dabija, znači nije ruski.
Prc
Свакако је и руски. Међутим, можда ће Мерцедес ускоро бити - Мade in USA

Baš po planu. I to po savetu Kadirova, a on, i još neki savetuju i malo taktičkih, čisto da i vi i Ukropistanlije vidite da nema zahebavanja.

Da nema zajebavanja bi pokazali kada bi ih olupali klasično do Dnjepra, za početak.

To mlataranje jezikom o malim taktičkim očigledno ne zaustavlja Ukrajince.

A i pokazuje da Rusi za klasično nisu sposobni.

Sad, jesu li, ili nisu?

У ком односу стоји Младић према Милошевићу ако их поредиш с Шојгуом и Путином?

Разлика у односу на бившу нам државу је што Русија, за разлику од Србије, признаје те области/републике, а затим их и уводи у свој правни и државни систем. Крим је већ годинама у саставу Русије и да је могла, Украјина би га повратила. То се неће променити.
Igre, ne vodjenje brige o VREMENU, ne vodjenje brige od onome sto se desava na terenu, stalno reagovanje na dogadjaje itd.
Da, ovaj je otisao koraki dalje i priznao ih, a ostalo je sve isto.

Како немогуће, Украјинци за пет дана повратили оно што Рус освајао месецима.
pa kada ti operu pamet da je rat za teritorijama, a ne verujes da se radi o demilitarizaciji, 500 i nesto ukra izbaceno iz stroja samo kod limana

ovaj hrvat nam pokazuje blatnjav put, nekoliko kamiona i tenka, a ljudstvo? a poginuli i ranjeni?

pocupali par ruskih zastava? a zivoti ISCUPANI? ste vi normalni bre?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back