Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod tebe se primećuju predrasude, i gledanje s visoka na siromašnije od sebe, a to može da se zapazi i ovde gde živim: u U.S of A ima specijalnih, uvredljivih naziva za Šveđane - u vreme teških lomova i ekonomske krize u Švedskoj, početkom dvadesetog veka, masovno su emigrirali u U.S,, bili prinuđeni da rade najteže i najslabije plaćene poslove, pa su ih zvali “friggin Swede, iz pristojnosti umesto “fuc_ing Swede”, a i dan danas neki (stariji) kažu “as if one is from Sweden”, za nekoga ko je glup i primitivan, ili objasniš da nisi baš iz Švedske ako ti neko soli pamet ili te farba. Kad im kažeš da je Švedska sad bogata, i da običan smrtnik sveukupno tamo mnogo bolje prolazi nego prosek u U.S odmah stanu, i čak im bude neprijatno, kao kad neko nešto izvali, pa ga zezaju. Toliko mnogo utiče novac na percepciju nečijeg mesta na socijalnoj lestvici,
To nisu nikakve predrasude, nego činjenice. Većina Rusa su danas Krkani posebno oni koji su emigriralia na zapad, školovani Rusi su ostali u Rusiji jer ipak život je lakši ako imaš plaću inženjera, nego zidara.
Šveđani koji su doseljavali u USA su bili Krkani i od tud predrasude, Albanci s Kosova su i danas Krkani i to je jednostavno tako, do kad će ih stigma pratit? Pojma nemam ali ako prestanu biti krkani prestat će ih smatrat krkanima prije ili poslije.
Zagreb je pun Krkana doseljenih iz BiH, Kosova i drugih pripizdina. Svakim danom ih ljudi sve manje smatraju Krkanima jer vjerojatno po "našim standardima" civiliziraju se.
Da, vjerojatno imam predrasuda i sjestan sam toga. Pokušavam tome stati na kraj ali nije lako.

🇬🇧🇺🇦 Уништена колона Оружаних снага Украјине под Давидовим Бродом

У поподневним сатима Оружане снаге Украјине поново су покушале да нападну Давидов Брод. Овог пута су напали не само са Белогорке, већ и са прелаза у Белој Криници.

Укупно је до 50 јединица како лако оклопних возила тако и пикапова „колица“ напало одбрамбене наредбе. На снимку се види поље изорано гранатама код Давидовог Брода и напуштена колона украјинске технике.

Међу напуштеном опремом може се видети неколико оклопних возила Козак, као и француски оклопни транспортер ВАБ (4к4). Напредовање непријатеља зауставиле су снаге далекоисточних војника, артиљераца и армијске авијације.

Ukrajina ima pravo na pomoć prilikom agresije
Pravo je u ratu relativan pojam, mozda je prikladnije reci da imaju mogucnost, uostalom to nije bila poenta moje poruke, poenta je da je HIMARS znaci kao bilo koji raketni sistem ako ne znas gde da gadjas.
Ja se čak nudim da uplatim na žiroračun ali vidim da imaju već dovoljno sponzora
Samo ti uplati, svaka pomoc je dobrodosla.

🇬🇧🇺🇦 Уништена колона Оружаних снага Украјине под Давидовим Бродом

У поподневним сатима Оружане снаге Украјине поново су покушале да нападну Давидов Брод. Овог пута су напали не само са Белогорке, већ и са прелаза у Белој Криници.

Укупно је до 50 јединица како лако оклопних возила тако и пикапова „колица“ напало одбрамбене наредбе. На снимку се види поље изорано гранатама код Давидовог Брода и напуштена колона украјинске технике.

Међу напуштеном опремом може се видети неколико оклопних возила Козак, као и француски оклопни транспортер ВАБ (4к4). Напредовање непријатеља зауставиле су снаге далекоисточних војника, артиљераца и армијске авијације.

Treba sad da malo iskasetiraju kolonicu zapaljivim magnezijumskim termitom, da Ukri ne bi mogli da ih odvuku i poprave.

To nisu nikakve predrasude, nego činjenice. Većina Rusa su danas Krkani posebno oni koji su emigriralia na zapad, školovani Rusi su ostali u Rusiji jer ipak život je lakši ako imaš plaću inženjera, nego zidara.
Šveđani koji su doseljavali u USA su bili Krkani i od tud predrasude, Albanci s Kosova su i danas Krkani i to je jednostavno tako, do kad će ih stigma pratit? Pojma nemam ali ako prestanu biti krkani prestat će ih smatrat krkanima prije ili poslije.
Zagreb je pun Krkana doseljenih iz BiH, Kosova i drugih pripizdina. Svakim danom ih ljudi sve manje smatraju Krkanima jer vjerojatno po "našim standardima" civiliziraju se.
Da, vjerojatno imam predrasuda i sjestan sam toga. Pokušavam tome stati na kraj ali nije lako.
Nije lako, tako neki nikako da svare činjenicu života da je Kina već sada ekonomski ravna Americi - i to preračunato u američke dolare - mala sitnica koja izrazito favorizuje Ameriku.

1664664114024.png

Sada su mobilisane te trupe ali treba vremena da sve profunkcionise kako treba. Ne sumnjam da ce na kraju Pravoslavlje pobediti Satanizovani zapad.
nema sanse da pravoslavlje pobedi, jer pravoslavlje ne ubija, okrenes stvari na verskii rat, i odmah te etiketiraju da si nacista
Ratuju dve najvece zemlje Evrope s tim sto ova manja ima pomoc
da veca ima pomoc, podrsku, rata ne bi ni bilo, moras da udjes u ideologiju rata, koja je svrha?
rusi ce da budu slabljeni dok nato pobeda ne bude izvesna, tj. nato nece ratovati dok ne bude rusiju imao na tacni, i oni su tek skoro to shvatili da im je ugrozen opstanak na duzi rok
Pogledajte prilog 1230890
jedino resenje im je da preuzmu odgovornost i zavladaju svetom gde nece biti porazenih i pobednika - to je ionako prevazidjeni koncept
Zato izvuku se pouke i nastavi se dalje u istom ritmu , sa ciljem nanosenja neprijatelju vecih gubitaka nego sto on nanosi nama. Tako se ratuje.
da, tako se istrebljuje, ali to je pogresno
pravilno je zapadnjacko da asad ili putin mora da ode, samo se to izjalovilo jer je argumentacoja bila jalova; sa dobrom argumentacijom mogu se smenjivati lideri svake zemlje, jel zmija se u glavu tuce, cak i zelenski zna kada kaze da ce se boriti dok putin ne ode
Ukrainian President Volodymyr Selenski vowed to keep fighting until Putin is gone

a zasto to kaze? zasto je npr. u americi problem tramp?

Nije lako, tako neki nikako da svare činjenicu života da je Kina već sada ekonomski ravna Americi - i to preračunato u američke dolare - mala sitnica koja izrazito favorizuje Ameriku.
Ma jašta, samo što ti nitko ne ispriča priču da je i danas 70% Kineza gladno.
Evo ja već godinama planiram emigrirat u Kinu jer oni su mi vrh.
Kad Sam prestane kupovat televizore od Kineza Kini će ostat samo jedna mogućnost, pokušat uzet Sibir kao Tibet i nekako preživit.

Koliko treba da ga se ispusti u atmosferu da bi dovoljan broj ljudi uspeo da ga udahne za ceo život dovoljno da dobije rak. Da li znaš kolika je zapremina atmosfere?

Al’ molim te, da ne ispadne da ti solim pamet, proveri koliko je ljudi preživelo Hirošimu, i Nagasaki - na Nagasaki je bačena plutonijumska bimba implozionog tipa (Fat Man) - to se jedino koristi i dan danas.
Uopšte ne pišem o globalnom širenju, nego o posljedicama na lokalno i regionalno stanovništvo. Kako sad Plutonijum bezopasan, a DU, korišten na Kosovu i u BiH strašni, još bez nuklearne evaporacije. Dvostruki aršini?

Što se tiče pametovanja, našao si kome, evo ti odgovori na postavljeno pitanje:

Za pitanje o količini nuklearnog materijala pretvorenog u energiju, prvo treba izračunati koliko prođe kroz fisiju. To je 4,184 TJ/ktTNT / 83,61 TJ/kg = 50 grama Pu239 za 1 kT TNT ekvivalenta

Ukupno se oko 47 miligrama mase pretvori u energiju za 1 kt TNT (4,184 TJ)

Poslednja izmena:
Licne uvrede na forumu me ne tangiraju. Za zimu postoje odredenje brige, ali nista strasno.
Aha, sigurno, rekao ti komšija Franz.

Ali konsenzus vlada da se ovakva Rusija mora baciti na koljena da joj u blizoj buducnosti ne bi vise palo na pamet da izvodi bilo kakve nove specijalne operacije.
Ne lupetaj, znaš koliko običnog švabu zabole ona stvar za Ukrajinu i Ukrajince?
Još kad su i videli kakva stoka beži odatle i stiže kod njih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back