Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je bila zadnja objava rusoljuba o zauzimanja nekog mjesta u Ukrajini od strane Rusa....prije par mjeseci

Screenshot_20220917-131106_Chrome.jpg

A i ona se nije dogodila :malav:

Poslednja izmena:
Posle denacifikacije Ukrajne koja ce verovatno proci sa manjim razaranjima i lesevima....prelazi se na denacifikaciju Baltickih zemalja , Hrvatske i siptara na KiM....niti manjih regija niti vece mrznje prema Rusima - usput ce i da posete Cetinje i Sarajevo....reda radi....zdrelano v SSSR !!!
Hrvatsku ne diraj, treba jednom da se prestane sa klanjima, aj da krenemo od njih.

400 hiljada od milion? Znam da tamo na TV zrače optimizmom, samo takvo zračenje optimizmom i dovede do novog isijsvsnja optimizma.

Gas u EU ne teče, a Zeleni uspeo da isprovocira totalni rat, iako su situaciju razumni pregovorima malo spustili u Martu. Pošto si u CH kupi ti kod u tabletama, ja sam praktično pored jednog od centara odlučivanja, meni to neće nikako pomoći. ;)
Rusija ima u redovnom sastavu milion vojnika,od skora je taj broj uvecan za jos 125 000.
Obicno veverice poveruju u ovakve gluposti,da nema dosta vojske,sta mislis kako drugacije tolika drzava da se cuva,sem vojskom i ubojitim oruzjem?

najzaslužniji za poraz fašizma u WW2 su Rusi... umarširali ljudi u Berlin ..al odakle znam šta oni uče u svojim knjigama i školama..
U filmu prikazivano a u istoriji isto, kako je iskrcavanje na Dan D bilo mesecima planirano.

Da je bilo mesecima planirano, ne bi onoliko izginuli na plaži i posle plaže.

Požurili oni da se iskrcavaju kada su uvideli da je Crvena armija nezaustavljiva!!!

Ako Rusi mobilisu mnogo vise to je brzi kraj rata i kraj marionetskog rezima u Kijevu
Jeste ima logike ali postoji i druga strana medalje. Javno mnenje u Rusiji kada pocnu da im stizu mrtvi mladici .
Ne znam kada treba da budu predsednicki izbori u Rusiji ali trebalo bi da se blize ako ne budu odlozeni zbog rata ,mada nije proglaseno ratno stanje? Jako nejasna situacija po pitanju politicke buducnosti . Ako je poslednji put imao 56%glasova mislim da je mnogo izgubio ovim ratom .Ali tesko je proceniti koliku podrsku ima trenutno.

Rusi dovlace snage u Bjelorusiju
Mozda otvore novi front na zapadu Uk

Gomilaju tehniku na sve strane ..Međutim ne verujem da će ovih 300k
biti ofanzivne trupe .. To je vise da ih zakuju ..Ofanzivne trupe će biti ove koje su trenutno u Ukrajini plus nesto Cecena i Wagnerovaca ..Ide se na mobilini rat BTGa .. Ono u čemu su Rusi najaci na svetu ..

Jeste ima logike ali postoji i druga strana medalje. Javno mnenje u Rusiji kada pocnu da im stizu mrtvi mladici .
Ne znam kada treba da budu predsednicki izbori u Rusiji ali trebalo bi da se blize ako ne budu odlozeni zbog rata ,mada nije proglaseno ratno stanje? Jako nejasna situacija po pitanju politicke buducnosti . Ako je poslednji put imao 56%glasova mislim da je mnogo izgubio ovim ratom .Ali tesko je proceniti koliku podrsku ima trenutno.
Ginulo se svuda i svagda i u srednjem veku i u WWI i WW2....Hitler je oterao u smrt preko 6 mil germana pa nisu uspeli da ga ubiju...ne vidim razliku iz XIV veka XX i XXI veka neku bitnu

Али ваљда је јасно да ово није персонално питање, иако Путин јесте маркантна политичка личност.

28. 9. 22. На овом снимку се виде два Украјинска авиона Су-24 који у бришућем лету пружају блиску ваздушну подршку 61. пешадијској бригади Оружаних снага Украјине у Бериславском округу у Херсонској области. Слава Україні!

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Posle denacifikacije Ukrajne koja ce verovatno proci sa manjim razaranjima i lesevima....prelazi se na denacifikaciju Baltickih zemalja , Hrvatske i siptara na KiM....niti manjih regija niti vece mrznje prema Rusima - usput ce i da posete Cetinje i Sarajevo....reda radi....zdrelano v SSSR !!!
Hrvatsku izuzmi odatle, ne diraj Hrvate, valjda treba da se prestane sa međusobnim klanjima i ubijanjima, hajde da ih skinemo sa liste pravih neprijatelja, sa verbalne se već ne može, a aktivnih neprijatelja imamo koliko hoćeš, onih što ne možeš sa njima da se ni na forumu raspravljaš, jer te ignorišu. Kurti i Co , npr - osim Abazovića, ali takve ćemo dugooo, dugooo da čekamo, a sa Kosova nema ni da dočekamo. Kosovari i Škumbija - srednja Albanija nisu isto što i Skadar i Malesija, mada i na njih utiče TV. A i Izetbegovićevi ništa bolji nisu - to Dodik i Milanović i znaju i po tome se i ravnaju. Rivalitet i pravo neprijateljstvo razdvojiti, barem im to sugerisati pa videti, možda se nekad sa njima nešto i promeni - Mađarska je živ primer, zar ne.

@kotlokrp1 @Agafja

U filmu prikazivano a u istoriji isto, kako je iskrcavanje na Dan D bilo mesecima planirano.

Da je bilo mesecima planirano, ne bi onoliko izginuli na plaži i posle plaže.

Požurili oni da se iskrcavaju kada su uvideli da je Crvena armija nezaustavljiva!!!
Planirano je mesecima, ali desant je izuzetno rizična stvar - branioci očajnički pokušavaju da likvidiraju prvi takas, inače druga strana iznenada stvori ogromnu lokalnu prednost. Tu zato pada krv do kolena, jer je za obe strane biti ili ne biti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back