Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Džaba se koprcaš, kad je činjenica da je razlog napada na Srbiju 1999-te formalno bio isti kao i napad na Ukrajinu 2022-ge. - pokušaj separatizma u matičnoj državi, koji matična država uguši ali biva optužena za genocid nad većinskim stanovništvom druge nacionalnosti.

COPY - PASTE.

Jedino, kao što rekoh, više boli kad moraš svojim pimpekom da mlatiš gloginje. Ukrajinska deca manje vrede od srpske, a albanska manje od ruske.

Ti podrzavas ubice dece! SRAM TE BILO!

***********i vec 8 godina ovako svakodnevno granatiraju Donjeck , ubijajuci zene i decu!

Rusija nakon 30 godina protestovanja protiv NATO ekspanzije danas ima izbor, da se bori odmah na susednoj teritoriji ili da sačeka deceniju i bori se na svojoj teritoriji. Rusija nije Srbija i ona aktivno štiti svoju bezbednost, nema šta više da čekaju.

Naša situacija je katastrofalna jer otimači naše zemlje su nas okružili, mi nemamo vojnu opciju nego samo međunarodno pravo. Do 2022 Zapad je mogao da se pravi lud i tvrdi da je sve to bilo ok, sada ne može jer kmeče kako je isti potez Rusije nelegalan. Ali ostatak sveta to gleda i jedna po jedna država povlači priznanje Kosova, jer svaka država ima neku takvu situaciju kući a Kosovo više nije "poseban slučaj" nego pravilo.

Tako da nam je konkretnim akcijama od Krima naovamo Rusija više pomogla nego što bi ikada mogla u UN.

Mi smo našli način da se pomirimo sa tom agresijom i da prećutimo, jer više od toga ne možemo. Eno je Poljska poče da traži reparaciju od Nemačke nakon punih 80 godina ćutanja...
Ne znam, to sto si naveo i sto se trenutno dogadja po svetu, narocito bivsem istocnom bloku lici mi na neko prekrajanje istorije, i zlonamerno se isteruje pravda po cenu da pocne neki konflikt, da nista ne bude stabilno.

S druge strane ovo sto si napisao o KiM mozda ima udela i mozda je tako, ali opet, ako bi sutra, uslovno receno pocela neka veca nestabilnost dole (znas na sta mislim) Rusija nece biti tu da nam pomogne i opet ostajemo sami, a niti smo im uveli sankcije niti nista. Nekako ona sve nije tu u najvaznijim trenucima a koristi nase slabosti da bi svoje sprovela, ne namerno, ali tako ispada. Nema je na delima, samo gledaju sebe.

I s trece strane, to sam vec navela a sto mi je i bio povod ovih par dana da vise pisem na ovoj temi, to je osvatnicko ponasanje ruskih vlasti prema (sopstvenim sunarodnicima) demonstrantima, to je ono sto nisam tolerisala i ne bih mogla tolerisati ni kod nasih, a ne mogu ni kod njih tj. njihove vlasti. To je necovecno i makar i sto ona ima prava istorijski a i demografski na te teritorije koje danas glasaju o referendumu, nacin sprovodjenja te ideje nije ljudski i ne mogu da ga podrzim. Da je neka druga vlast, da je nasla drugi, taktican i najpre politicki i diplomatski nacin, mozda bih, ovako mi sve zaista izgleda kao nesto divlje i jako neukusno, na silu.

Iskreno, bilo je za ovih sedam meseci sukoba više momenata kada je visila mogućnost za pojavljivanjem ruske brutalnosti, pre svega prema zarobljenim ukrajinskim vojnicima.
Što više provokacija dolazi sa ukrajinske strane i što više pokušavaju takve ruske reakcije izazvati, Rusi svaki put podigni stepen tolerancije za još jedan stepenik. Prosto neverovatno. Sigurno mnogima deluje iznenađujeće, pre svega ovim kmetovima CNN-a i Forum.hr, ali ponašanje pripadnika ruskih oružanih formacija u Ukrajini je bez daljnjeg za svako poštovanje.
Jedna civilizacija, jedna kultura, jedan slovenski odnos prema svetu, ljudima, životu generalno.
Сигурно ће однос према Украјинским војницима и даље бити такав.

За припаднике разних Азова, Ајдара, Кракена и стране плаћенике,
који евентуално покушају да се предају, нисам баш оптимиста.

opet nedemokratski krezubi glasaju...
Homecoming: referendums begin in the DPR, LPR, Kherson and Zaporozhye regions In addition, polling stations have been opened in Russia for referendums on joining Russia. The voting will last until 27 September, today history is written

oce li ona rvatijanska usraska junacina prebeg da se vrati u ukrajinu ili ce kao kukavica da ostane u ndh kifli?

"BILI SMO VEZANI I UPLAŠENI!" Potresna ispovest Hrvata o oslobađanju iz ruskog zatvora: Sada ima OVU ŽELJU​

ja odgovor vec znam :cepanje:

Poslednja izmena:
Amnesti internacional ne može da potvrdi ukrajinske tvrdnje o masakru u Izjumu jer im ukrajinci ne dozvoljavaju pristup

FdS5TwxXEAEQS8-

Nikakvog odmora ukrajinska vojska i paravojne skupine nisu dale Donbasu.

Ubijali su civile 8 godina.

Ako ne poznaješ materiju, pogledaj dokumentarac Anne Bonnel.

https://tass.com/world/1289095

https://mronline.org/2022/07/12/the...ldren-with-the-help-and-approval-of-the-west/
Pa bas se zato i pitam, ako su ovi ubijali civile 8 godina, sta su Rusi 8 godina cekali a vec su 2014 imali mini rat? Zasto se nisu u kontinuitetu borili i izborili i za taj deo, ili mnogo ranije poceli ovu "akciju"?

Pa bas se zato i pitam, ako su ovi ubijali civile 8 godina, sta su Rusi 8 godina cekali a vec su 2014 imali mini rat? Zasto se nisu u kontinuitetu borili i izborili i za taj deo, ili mnogo ranije poceli ovu "akciju"?
Nisu bili spremni za rat,da su dali Rusima garancije o vojnoj neutralnosti smirio bi se Donbas,ali posto nisu to je bilo pitanje zivota ili smrti za Rusiju.Englezi su izasli iz EU jer su znali da ce biti velikog rata.

Zasto si na strani nacista koji ubijaju decu ??? Zasto si tako zao i los covek?

Gađaju tržni centar i škole vrtiće i to je tebi ok?
A još u tuđoj zemlji.
Kakav okupator može i biti?
Rusi puštaju ubice,siledžije manijake iz zatvore i šalju ih u Ukrajinu da tamo ubijaju..,
Vidiš Tihi,pratim tvoju mržnju,frustraciju,šovinizam godinama na ovom forumu,ali ne pitam te nikad kakav si ti čovek.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti očito ne pratiš situaciju u Ukrajini i nije ti poznata povijest sukoba, mislim na i obojenu revoluciju, te zapadno rovarenje i stvaranje antirusije.

Rusija 8 godina inzistira na mirnom rješenju, Minsk 1, Minsk 2.

Diplomatskim putem se išlo rješavati spor i uvijek je ukrajinska strana to minirala i odbijala sprovesti sporazume.

Kontinuirano u cijelom tom razdoblju grantirali su Donbas.

Nakon što je Rusija uvidjela da od mirnog rješenja nema ništa, poduzeli su SVO.

Poslednja izmena:
Trebalo je da potpiše kapitulaciju i gubitak suvereniteta,indetiteta i slobode,i sve bi bilo ok?
Znači da smo mi ostavili onaj sporazum sa Hitlerom,on bi nas mirno okupirao,ne bi nas bombardovao a Nedić,Cvetković,Maček bi bili dobre vođe...
Imaš li ti malo mozga,dostojanstva,ponosa?
Te price da bi hitlercina ostavio Jugoslaviju na miru da nije bilo 27. marta su promasene.
Hitlercina je jednostavno hteo da istrebi svakog ko nije germanskog porekla, da je pobedio to bi i uradio. ;)

A ruska goovna ne ubijaju decu?Gađaju tržni centar i škole vrtiće i to je tebi ok?
A još u tuđoj zemlji.
Rusi puštaju ubice,siledžije manijake iz zatvore i šalju ih u Ukrajinu da tamo ubijaju..,
Vidiš Tihi,pratim tvoju mržnju,frustraciju,šovinizam godinama na ovom forumu,ali ne pitam te nikad kakav si ti čovek.
Tačno znam - bolestan
Svaka granatirana škola, vrtić i tržni centar bili su legitimni vojni ciljevi jer je tamo stacionirana bila ukrajinska vojska i plaćenici.
Rusija dosada niti jednu akciju nije imala usmjernu na civile.

Ne znam, to sto si naveo i sto se trenutno dogadja po svetu, narocito bivsem istocnom bloku lici mi na neko prekrajanje istorije, i zlonamerno se isteruje pravda po cenu da pocne neki konflikt, da nista ne bude stabilno.
Da li misliš da je Rusija pokrenula ove konflikte na svojim granicama tokom 2022:
1. Pokušaj puča u Kazahstanu
2. Jermenija - Azerbejdžan (gde je pre neki dan došla Pelosi)
3. Karakalpakstan (Uzbekistan)
4. Kirgistan - Tadžikistan

Garantujem da za većinu nisi ni čula. Takođe, da li misliš da su nedavne posete Tajvanu usmerene ka miru sa Kinom?

Mnogo, ali baš mnogo si naivna, skidaj se sa zapadnih medija pod hitno.

S druge strane ovo sto si napisao o KiM mozda ima udela i mozda je tako, ali opet, ako bi sutra, uslovno receno pocela neka veca nestabilnost dole (znas na sta mislim) Rusija nece biti tu da nam pomogne i opet ostajemo sami, a niti smo im uveli sankcije niti nista. Nekako ona sve nije tu u najvaznijim trenucima a koristi nase slabosti da bi svoje sprovela, ne namerno, ali tako ispada. Nema je na delima, samo gledaju sebe.
Nema šta da bude ovako ili onako, mi bez Ruske i Kineske podrške nemamo šta da tražimo po pitanju Kosova. Zapadne sile su okupatori koji se ne obaziru na međunarodno pravo i pritiskaju nas koliko mogu da njihove nelegalne poteze mi legalizujemo tako što ćemo staviti potpis na neki papir koji krši naš Ustav.

I s trece strane, to am vec navela a sto mi je i bio povod ovih par dana da vise pisem na ovoj temi, to je osvatnicko ponasanje ruskih vlasti prema demonstrantima, to je ono sto nisma tolerisala ni kod nasih, ne mogu ni kof njih tj. njihove vlasti. To je necovecno i makar i sto ona ima prava istorisjki a i demografski na te teritorije kije danas glasaju o referendumu, nacin sprovodjenja te ideje nije ljudski i ne mogu da ga podrzim. Da je neka druga vlast, d aje nasla drugi, taktican i najpre politicki i diplomatski nacin, mozda bih, ovako mi sve zaista izgleda kao nesto divlje i jako neukusno.
Opet ti kažem, skidaj se pod hitno sa zapadnih medija. Ili barem se priseti kako su zapadnjaci reagovali na mnogo bezazlenije proteste koji se nisu održavali u faktički ratnom stanju. Primera iz SAD koliko ti volja, samo u predhodne 2 godine.

A ruska goovna ne ubijaju decu?Gađaju tržni centar i škole vrtiće i to je tebi ok?
A još u tuđoj zemlji.
Tačno znam - bolestan
Ko jos ide u skolu i vrtic u ratnom stanju?
Ne budi smesan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back