Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jasno se na početku vidi vozilo hitne, vide se nosila i iskomadano telo na istim, dakle pobili su ranjene il bolesne...a onda se vide i civilna auta...i tek na kraju vojni kamion...

...
Svi su se mogli predati, dobili su jasne upute: u kakvom nam stanju predate oružje i opremu, u takvom stanju ćemo vas održati.
Nisu poslušali.
Ako mene pitaš, ja s teroristima sigurno ne bih pregovarao

Кад су Руси створили антисистем у коме доминирају евет ефендије и климачи главом.

Па се катастрофа на ратишту у извештајима пише као стабилна ситуација и онда Соловјев и екипа из руске Ћирилице нема одговоре.
Tursko-mongolska zaostavstina (orijentalna despotija), tako tipicna i za Srbiju i jos neke... :mrgreen:

US Army falls 25% short of recruiting goal​

Air Force, Marine Corps, Navy dip into pools of delayed entry applicants to meet goals​

https://www.foxnews.com/us/us-army-falls-25-percent-short-recruiting-goal
army-military.jpg

Da je gownar Zloba uradio sta treba na vrijeme na pocetku, onda na kraju ne bi zapali u nemoguce situacije i u Krajini i u Bosni i u Srbiji.

To je isto ko ovo vase "ne zuri se Rusima", oni ce "ostvariti puno sa malo" itd. Nema od tog nista, ja sam mislio da su se opametili nedje u maju, junu, a oni su tad u stadijumu VRS iz sept-oct 1992. kad se stalo sa ofanzivnim dejstvima i kad se cekalo vrijeme, cekala zima, cekalo da svijet (boli me K. za svijet) vidi da nijesmo agresori itd.
I dobili smo k. i to pod svim uslovima nasi neprijatelja.
Немој брате.....јеси луд......!! Треба мени ноћас заспати ! Враћаш ми трауме и фрустрације из најраније младости !!

Da je gownar Zloba uradio sta treba na vrijeme na pocetku, onda na kraju ne bi zapali u nemoguce situacije i u Krajini i u Bosni i u Srbiji.

To je isto ko ovo vase "ne zuri se Rusima", oni ce "ostvariti puno sa malo" itd. Nema od tog nista, ja sam mislio da su se opametili nedje u maju, junu, a oni su tad u stadijumu VRS iz sept-oct 1992. kad se stalo sa ofanzivnim dejstvima i kad se cekalo vrijeme, cekala zima, cekalo da svijet (boli me K. za svijet) vidi da nijesmo agresori itd.
I dobili smo k. i to pod svim uslovima nasi neprijatelja.
eh da smo mi uspjeli zadržati bar pola teritorijalnog oružja, rat ili ne bi vi ni započinjali, ili ako bi ga ipak i započeli, završio bi do NG 1992. vi u svojoj nesvijesti niste ni svjesni koliko ste u stvari imali sreće u cijeloj toj vašoj avanturi...

Koja ti korist od mobiliziranih kada ni profesionalni vojnici nisu mogli izaći na kraj sa ukrajinskom vojskom.

Ono teritorija šta Rusi izgube više ne vraćaju.

Oružje je Ukrajincima bilo problem, kada su ga dobili oni vraćaju svoje teritorije.

Rusi imaju problem sa moralnom, svojim
vojnim zapovjednicima, logistikom u svakom pogledu.

Kada su imali prednost u artiljeriji Rusi su sporo teškom mukom korak po korak ali ipak zauzimali teritorije.

Čim su došli HIMARS-i i ostalo moderno oružje sa zapada Rusi gube..
postavljas pitanja kao neko veoma nepametan.Ukri su izvrsili peti krug mobilizacije i ti pitas koja je svrha od mobilisanih?Trenutno Rusi imaju profesionalnu vojsku ,LNR i DNR milicije i Cecene,njihov broj je ogranicen i moraju pored borbi da se angazuju za dodatne zadatke,osim toga i da rotiraju da se jedinice odmore.Mobilisani nece morati ici na prvu liniju,to nece biti cistaci,ali svojim brojem mogu olaksati profesionalcima one poslove koje su do sada pored borbe radili.To znaci obezbedjenje logistika utvrdjivanje linija,...
Nije isto kada na liniji imas 100 000 ljudi koji bukvalno sve moraju da rade, i kada imas100 000 za prihvatanje borbe i dodatnih 100 000 za sve ostale zadatke.

⚡️ Све више руских војних аналитичара критикује начин извођења специјалне војне операције оптужујући команду да исувише бојажљиво и са несхватљиво много уздржавања приступа извођењу борбених дејстава.
📌 Према њиховим речима, ни делић руског конвенционалног арсенала није употребљен, посебно када је у питању гађање критично важне инфраструкуре непријатеља, чиме би се Украјина вратила не у 19 већ у 18. век. То би по сили логике довело до тоталног колапса државе и њене војске и у коначном исходу окончало рат, у руску корист наравно.....

Одкад ја ово причам...

Украјина не сме да преживи као држава.... У супротном Русија неће.
Misterija šta se dešava, ili stvarno vise nemaju vojni potencijal ili su se Ukrajinci izjednacili priblizno u vojnom potencijalu ili ovo da se nisu dovoljno angazovali vojno i taktički kako zahtevaju neka osnovna pravila ratovanja.

Stvarno je misterija da vec nije potpuno unistena sva infrastruktura kojom se snabdeva Ukrajinska vojska na Istoku, svi mostovi na Istoku, sva putna cvorista i putevi na Istoku, sve zeljeznicke stanice i cvorista, i druge moguce rute snabdevanja na Istoku tako da Ukrajinci budu u strahu samo da kroče na put. Ma kakav Istok, bukvalno da strahuju da kroče na put za bilo koju tačku u Ukrajini.

Jer po svemu sudeci ulazi se u fazu rata,...ili,...ili,... ili Ukrajina mora da kapitulira ili Rusija kao drzava i nacija nece da prezivi u svom istorijskom kontinuitetu, to je verovatno jedini i primarni cilj Amerike.

To ako Rusi ne shvate da su ugroženi od Amerike, onda rizikuju da sve izgube.

A tako su se ponadali, a sad preživeli Ukri beže poljima i šumama i stresaju se od svake senke i svakog šuma.
Nije mi jasna tolika histerija hrvata, muslimana i gusara koji su ''okupirali'' Krstaricu, sve šta Ukri osvoje u ova 4 regiona moći će da zadrže jako kratko.
Strateška avijacija poliva Ukrovermaht na Herson pravcu.

Russia strategic bombers and warplanes have began working on these advancements.

Misterija šta se dešava, ili stvarno vise nemaju vojni potencijal ili su se Ukrajinci izjednacili priblizno u vojnom potencijalu ili ovo da se nisu dovoljno angazovali vojno i taktički kako zahtevaju neka osnovna pravila ratovanja.

Stvarno je misterija da vec nije potpuno unistena sva infrastruktura kojom se snabdeva Ukrajinska vojska na Istoku, svi mostovi na Istoku, sva putna cvorista i putevi na Istoku, sve zeljeznicke stanice i cvorista, i druge moguce rute snabdevanja na Istoku tako da Ukrajinci budu u strahu samo da kroče na put. Ma kakav Istok, bukvalno da strahuju da kroče na put za bilo koju tačku u Ukrajini.

Jer po svemu sudeci ulazi se u fazu rata,...ili,...ili,... ili Ukrajina mora da kapitulira ili Rusija kao drzava i nacija nece da prezivi u svom istorijskom kontinuitetu, to je verovatno jedini i primarni cilj Amerike.

To ako Rusi ne shvate da su ugroženi od Amerike, onda rizikuju da sve izgube.
Jumping into conclusions. Tek ćeš samom sebi da se ljutiš zbog malodušnosti, videćeš.

Ako samo budu morali da pokorno aplaudiraju Medveščuku kad bude zatražio prijem Malorusije u RF, biće izuzetno dobro po Ukropistanlije, Ukre i Ukropistance.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back