Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ројтерс: Европа се спрема за мобилни блекаут

Предстојећа зима довешће до сталних прекида у мобилним комуникацијама, предвиђају представници телекомуникационе индустрије.

Дојче Телеком је признао да од његових 33.000 торњева само "неколико" може бити подржано системом за хитно напајање.

Исто су навели и у француском ФФТ-у који поседује 62.000 кула.

Укупно у Европи постоји око пола милиона телекомуникационих торњева, у већини њих резервне батерије омогућавају напајање у трајању од само око 30 минута.

Sreća pa ne prodasmo Telekom Švabama...kao ludi Hrvati...
A bile su se nameracile SNS hijene da daju sve i Telekom i Elektrodistribuciju i dupe strancima...
Na kraju su ipak dali samo dupe...

...

Da, vi srpsko pitanje "riješavate" još od NDH i Pavelića i Jasenovca pa sve do progona 1995. Rešili ste ga tako što ste 2/3 srpskog stanovništva proterali iz Hr. Inače si mnogo glup kad si pomislio da mislim na Srbe u Srbiji kao vaš potencijalni cilj. Baš glup. Ne radi se o Srbiji nego o Republici Srpskoj. Prvu priliku ćete iskoristiti da fizički uništite RS i odatle proterate Srbe. To vam je trn u oku. I majmunoliki Mesić je par puta pozivao na tako nešto. Ako tako misli partizan Stipe šta li tek misli ostali? Što se ograda tiče, slažem se . No pitanje je , koji onda qurrac vi tražite na srpskom forumu i to u ovolikom broju? A sad, pali odavde ustašo.
dečko pogledaj mako oko sebe u ovom trenutku, vi ste u društvu rusije i tri afričke države... čisto iz kurtoazije i samo djelomično predostrožnosti vam se nisu zalupila sva vrata, ali hoće u doglednom vremenu... okruženi ste sa svih strana sa državama koje su vam ili neprijateljske ili nenaklonjene, a više od 30% vašeg aktualnog državnog teritorija na ovaj ili onaj način dovode u pitanje vaši susjedi uključujući i hrvatsku... republika srpska nije održiva niti u sastavu bih a kamoli samostalno, aktualni predsjednik te tvorevine stvorene na genocidu (neće ti jezik nego pravo) ima ogromnu količinu nekretnina i biznisa u hrvatskoj, a pouzdano znam da raspolaže i sa hrvatskom putnom ispravom, za što ga sve optužuju njegovi politički oponenti upravo iz redova srpskog naroda u bih... nećemo mi napadati republiku srpsku, iz prostog razloga jer za tako nešto mi danas nemamo kapaciteta, općenito doktrina hrvatskih oružanih snaga je isključivo obrambenog karaktera, ali zasigurno nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima prisajedinjenje te tvorevine srbiji, i samo u tom slučaju bi rs bila u problemima vs hrvatska ... ali o tom potom, nije aktualno pa nema potrebe o tom ni diskutirati...

Две болдоване речи срећу кваре. Не само срећу, него комплетан стандард и могућност функционисања грађана, привреде.
Крах ЕУ као економског дива (како га доживљавамо), су започели Кинези упоредо са пандемијом. Утањили су пошиљке производа.
Без мулитнационалних брендова, сировина, енергената - ЕУ је на нивоу Африке. На пример, које скоро куповао аутомобил или има потребу за неким техничким производима из ЕУ, може одмах да схвати о чему пишем.
То је процес који се одвија већ неко време.
Спроводи га, по обичају, невидљива сила, ми видимо само експоненте у виду Амера и ЕУ бирократа.

Чију год страну неко држао, мени се чини да се овај процес увелико одвија. А његове драстичне последице морају ускоро бити веома видљиве.
U skodi kazu da mora da se ceka 2 godine na izporuku porucenog vozila. Mislim smesno. Za dve godine svasta moze da se desi. Izgovor, nema cipova iz Kine.

Prilozi

• Fd1uhR8XEAAI0oY.png
    Fd1uhR8XEAAI0oY.png
    431,6 KB · Pregleda: 17
Rusija povećava izdvajanja za odbranu. U naredne tri godine 244 milijarde eura. Samo sljedeće godine 87 milijardi €. Poredjenja radi, ovogodišnji budžet je oko 62 milijarde €.
Pa zar se to ne radi tri godine prije rata?
Sad tih 244 ce biti malo za tri godine. I premalo. a samo 120 prije tri godine bi bilo dovoljno.

Ali ebiga, jesam bio dobar u sahu kad sam bio mladji, danas je to neki drugi sah.

dečko pogledaj mako oko sebe u ovom trenutku, vi ste u društvu rusije i tri afričke države... čisto iz kurtoazije i samo djelomično predostrožnosti vam se nisu zalupila sva vrata, ali hoće u doglednom vremenu... okruženi ste sa svih strana sa državama koje su vam ili neprijateljske ili nenaklonjene, a više od 30% vašeg aktualnog državnog teritorija na ovaj ili onaj način dovode u pitanje vaši susjedi uključujući i hrvatsku... republika srpska nije održiva niti u sastavu bih a kamoli samostalno, aktualni predsjednik te tvorevine stvorene na genocidu (neće ti jezik nego pravo) ima ogromnu količinu nekretnina i biznisa u hrvatskoj, a pouzdano znam da raspolaže i sa hrvatskom putnom ispravom, za što ga sve optužuju njegovi politički oponenti upravo iz redova srpskog naroda u bih... nećemo mi napadati republiku srpsku, iz prostog razloga jer za tako nešto mi danas nemamo kapaciteta, općenito doktrina hrvatskih oružanih snaga je isključivo obrambenog karaktera, ali zasigurno nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima prisajedinjenje te tvorevine srbiji, i samo u tom slučaju bi rs bila u problemima vs hrvatska ... ali o tom potom, nije aktualno pa nema potrebe o tom ni diskutirati...

Decko, vi Hrvati ste u drustvu frtalja ako i toliko planete Zemlje...

A sav ostali SVET iliti MIR, sto bi rekli Rusi, je na ruskoj pa i srpskoj strani...

Hoces po kontinentima da ti saberem ili po zemljama ili po broju ljudi ili po velicini teritorije ili po resursima ili u krajnjem po ekonomiji ?

Uvek ste birali pogresnu stranu tako da istu niste promašili ni sada :super:

...

***** o poštenju, ustaše o genocidu.

Decko, vi Hrvati ste u drustvu frtalja ako i toliko planete Zemlje...

A sav ostali SVET iliti MIR, sto bi rekli Rusi, je na ruskoj pa i srpskoj strani...

Hoces po kontinentima da ti saberem ili po zemljama ili po broju ljudi ili po velicini teritorije ili po resursima ili u krajnjem po ekonomiji ?

Uvek ste birali pogresnu stranu tako da istu niste promašili ni sada :super:

...
dečko cvonjka nemaš... evo slijedeći moj upis pročitaj... i ne grizi nokte... vitamini i minerali se kupe u ljekarni... ;)

29. 9. 22. Руси и даље трпе губитке. Украјинска војска је током дана одбила више од десет непријатељских напада, конкретно, у областима насеља Заитсеве, Маиорск, Весела Долина и Бакхмутске. Оружане снаге Украјине су извршиле удар на људство и опрему окупатора у рејону Новаја Кубан у Херсонској области. Ту је детонирана руска муниција. У округу Бердјанск, 15 окупатора је убијено, а рањено 40.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

BTW

Nesto mi se javlja da bi Rusi ako budu hteli...da uzvrate Amerima za Nord Stream napad u Evropi..., mozda mogli kakvim dronom gadjati po LNG terminalu na Krku....:think:

A videli smo vec da dron velicine aviona... zna zalutati do Zagreba...
Toliko je dobra NATO PVO... :zzzz:

U svakom slucaju...izbegavati letovanje/zimovanje na Krku...:whistling:

...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back