Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени није јасно како су неки људи са теме сигурни да Русија не може мобилисати пар стотина хиљада војника.
Ако не може дићи пар милиона немамо о чему даље причати.Причамо о Русији а не о некој тамо Белгији.
Milion vojnika da opremis oruzjem, odecom, obucom, municijom, hranom....bankrotirali bi nakon nekoliko meseci.

Amerikanci su objavili da je cena opremanja jednog vojnika u proseku iznosi 17.000 dolara. Neka su Rusi stedljiviji duplo i potrose svega 8000 dolara po vojniku, to bi za milion vojnika bilo 8 MILIJARDI dolara plus ostali troskovi (mehanizacija, popravke, gorivo...). Znaci ekonomski krah u najavi ako bi to uradili.

Pazi, problem sa separatizmom na Kosovu nije nastao 1999-te, već mnogo pre toga, to i sam znaš.

Isto kao i u Ukrajini - nije problem nastao ni 2014-te niti 2022-ge.

To je sada drugo pitanje.

Oni tvrde da su, jbga, naterani jadni na separatizam zbog zločina Miloševićevog režima.

Poenta je da oni ne traže mirno rešenje, već da im se mirom aminuje ratni rezultat.

Dali su teritoriju i svoje ljude da ih drugi koriste kao topovsko meso protiv suseda. Fantastično.

A sad će prestati da budu prava država, postojaće samo na papiru. Ali to je samo nastavak procesa koji su započeli 2014.

Šta da im radim, baš su glupi ispali.
Lakše malo, još ni Avdejevku niste osvojili, a ona je na granici sa Donjeckom. Inače si nebrojano puta ispao glup sa svojim prognozama, pa je bolje da budeš malo oprezniji.

Нисам очекивао да је Медведев толико радикалан, изненадио ме морам признати.:think:

Medvedev: Strateško nuklearno oružje koristiti za odbranu pridruženih teritorija​

MOSKVA - Zapadni establišment i svi građani zemalja NATO-a generalno moraju shvatiti da je Rusija izabrala vlastiti put, rekao je Medvedev.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak da bi se svako oružje u arsenalu Moskve, uključujući strateško nuklearno oružje, moglo koristiti za odbranu teritorija pridruženih Rusiji od Ukrajine.

Medvedev, koji takođe služi kao zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da će se referendumi koje su planirale ruske separatističke vlasti u velikim dijelovima ukrajinske teritorije održati i da "nema povratka".

Putin je utvrdio da su zapadne zemlje "prešle svaku granicu" i pokušale "ucijeniti" Rusiju nuklearnim oružjem.
Jedini covek u vlasti da je nizi od Putina, sa ramenima kao devojcica od 8 godina.
Mozes da zamislis kakvu frustraciju to stvara....

Volim Rusiju, bio sam nekoliko puta tamo, nisam osudio njihovu intervenciju do sada. Ali ova pretnja nuklearnim oružjem mi se nimalo ne sviđa. Loš potez, t je potez očajnika, koji nije potreban. Ako stvarno bace bombu uništiće ceo svet, pa makar bacili manju bombu, to će imati posledica. Radijacija će doći svuda, pa čak i u samu Rusiju, i kod nas, i u Kini i Indiji. Nadam se da neće da nastave tako, može se Ukrajina pobediti i klasičnim sredstvima, potrebno je malo organizovati vojsku

Sa ovim Rusija ce nakon izgubljenog rata i neostvarenih ciljeva pokusati da zadrzi teritoriju koju je osvojila...Vojnici ce zameniti placenike, dobrovoljce i ugovorce kojima isticunugovori ..Dok se obavi citava ova regrutacija trebace dosta vremena, ovo je priprema za zimu, vreme u kojem Ukrajinci pripremaju drugu veliku ofanzivu....

Zašto Putin radi isto u Ukrajini, a tebi ne smeta...

To je to licemerje o kom govorimo.
Sve što se radi ima svoj timeline, koji je mnogo bitan kad se priča o licemerju.

Ti podržavaš i opravdavaš zločine koji su se dogodili pre a žestoko si protiv istog takvog zločina koji neko drugi čini sad. To je licemerje.

Ja sam protiv svih takvih zločina ali kažem da je ovaj najnoviji sad logična posledica svih predhodnih, jer kad neko decenijama čini zločine i ne bude kažnjen, onda će i drugi početi da ih rade. To je racionalan pogled, nema ni trunke licemerja.

Nismo isti.

Sve što se radi ima svoj timeline, koji je mnogo bitan kad se priča o licemerju.

Ti podržavaš i opravdavaš zločine koji su se dogodili pre a žestoko si protiv istog takvog zločina koji neko drugi čini sad. To je licemerje.

Ja sam protiv svih takvih zločina ali kažem da je ovaj najnoviji sad logična posledica svih predhodnih, jer kad neko decenijama čini zločine i ne bude kažnjen, onda će i drugi početi da ih rade. To je racionalan pogled, nema ni trunke licemerja.

Nismo isti.
Ja ne podržavam nikakve zločine, nikad, ni na jednoj strani. Pacifista sam. Nadam se da nijedan normalan čovek ne podržava nikakve zločine.

A to zašto ti smišljaš takve laži, to je već drugo pitanje.

Milion vojnika da opremis oruzjem, odecom, obucom, municijom, hranom....bankrotirali bi nakon nekoliko meseci.

Amerikanci su objavili da je cena opremanja jednog vojnika u proseku iznosi 17.000 dolara. Neka su Rusi stedljiviji duplo i potrose svega 8000 dolara po vojniku, to bi za milion vojnika bilo 8 MILIJARDI dolara plus ostali troskovi (mehanizacija, popravke, gorivo...). Znaci ekonomski krah u najavi ako bi to uradili.
Урадиће све да добију овај рат.Пребацују се полако али сигурно на ратни режим.Ја сам говорио мјесецима на теми да ништа ЕУ или НАТО пакт неће добити ако сатјера Русију на овај начин јер ће добити једну опасну и милитантну Русију.Сада је већ касно.Многи се на теми надају неком расулу унутар Русије али то се неће десити, они се за ово психички спремају 20 кусур година.Ситауација уопште није наивна и уопште ми није јасно докле ће НАТО пакт ићи јер већ ходају по црвеној линији.Ако крену рокати тактичким нуклерним главама по Украјини онда Украјина остаје један празан простор наредних 100 годинаа пре ће и то урадити него се повући из ове приче па ти види да ли је боље преговарати него ложити и хушкати на овај рат Украјинце.

Volim Rusiju, bio sam nekoliko puta tamo, nisam osudio njihovu intervenciju do sada. Ali ova pretnja nuklearnim oružjem mi se nimalo ne sviđa. Loš potez, t je potez očajnika, koji nije potreban. Ako stvarno bace bombu uništiće ceo svet, pa makar bacili manju bombu, to će imati posledica. Radijacija će doći svuda, pa čak i u samu Rusiju, i kod nas, i u Kini i Indiji. Nadam se da neće da nastave tako, može se Ukrajina pobediti i klasičnim sredstvima, potrebno je malo organizovati vojsku
ajd ne lupaj. ne misli se na uništavanje sveta. nego na brzo okončanje rata.

rusija stavlja na znanje da ima taktičko i drugo nenuklearno oružje strašne moći.

pa ko voli nek izvoli.pitaju se zeleko i senilni.

Ja ne podržavam nikakve zločine, nikad, ni na jednoj strani. Pacifista sam. Nadam se da nijedan normalan čovek ne podržava nikakve zločine.

A to zašto ti smišljaš takve laži, to je već drugo pitanje.
Da li misliš da se na zločine može i treba ćutati? Da li treba siledžiju tolerisati dok bije druge i čekati da mu ponestane žrtava pa da i ti dođeš na red?

To se dešavalo punih 30 godina, jedna banda je harala svetom, pljačkala i ubijala koga je htela. Tome je došao kraj, Rusi nisu dali da njihov narod bude ubijan.

Po meni, čekali su predugo, ali razumem ih, morali su da sve druge opcije iscrpe pre upotrebe nasilja.

Moj odgovor je sledeći.
Ako ti neko tlači i ugnjetava narod 9 godina, pri tom zabrani upotrebu ruskog jezika u školama, pri tom nasilno promeni vlast i nastavi da ugrožava tvoj narod koji živi tamo decenijama. Pro tom dovede NATO da gradi baze i postavlja raketne sisteme na granici sa tvojom državom, pro tom odbije da pregovara sa tobom u vezi bilo kakvog mira, pri tom pobije hiljade civila. Normalno je da ćeš reagovati. Dakle,da. S' tim što ovo nije invazija.
Znači opravdavaš intervenciju NATO 1999 u spašavanju ugnjetavanog naroda na Kosovu kojeg su Srbi ugnjetavali 9 godina (ili više), zabrani univerziteta na albanskom jeziku (ili nađi izgovor koji god poželiš).

Dakle, da.

Ako uletiš vojskom svoje države u tuđu državu, okupiraš im teritorij, odlučiš pripojiti tuđe teritorije svojoj državi - to spada u definiciju invazije.

Неће ако баце више мањих тактичких, довољно да их схвате напокон озбиљно и да стане рат моментално.
Искрено ја први пут од како је ова прича почела мислим да не блефирају.

Germans Are Furious At Ukraine For Using the Nazi Symbols

The NTV channel showed an interview with a Ukrainian military and accidentally filmed a tank with a swastika painted on the side

These shots made the German society very angry and they began to write on social networks that "now you see that there are" no "Nazis" in Ukraine. Some even noted that "they are probably Indians."

Social media users turned to politicians and asked if they “really want the tanks provided to Ukraine by Germany to drive around Ukraine with painted swastikas.”

“Ms. Strack-Zimmermann (FDP), would you like to take the risk that German tanks, decorated as in the video, will soon be driving around Ukraine again? Can you really take responsibility for this?” wrote a twitter user.

“When even NTV can no longer hide the truth. Why does Scholz support German Nazis and fascists in Ukraine?” – wrote another user.

The original video was taken from NTV's Twitter homepage and even aired on TV.

Видео

Ovo treba da procita @Sizif da vidi da otvoreno podrzava nacizam u Ukrajini. Prikazala nemacka TV ukrajinske tenkove sa svastikama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back